1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Scandalul arbitrilor suspectați că pariază ia amploare

Scandalul arbitrilor suspectați că pariază ia amploare

victorpartan
victorpartan

2023-04-25 14:13:08

image Scandalul arbitrilor suspectați că pariază ia amploare

Federația Română de Fotbal a făcut publice numele a opt arbitri suspectați că dețin conturi active la agenții de pariuri sportive. Este vorba opt oficiali care au statutul de asistenți la partidele din Liga a 2-a și Liga a 3-a. Scandalul ia amploare în contextul în care Kyros Vassaras (foto), președintele CCA, a anunțat că va susține o conferință de presă.

Potrivit regulamentelor sportive, fotbaliștii, antrenorii, alți oficiali ai cluburilor, arbitrii și angajații oricăror entități sportive organizatoare de competiții au interzis să joace la pariuri sportive. Interdicția este specificată clar în articolul 60 al ROAF-ului, care se referă la „Corupţia/Pariurile sportive/Integritatea competițiilor”:

„Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu:

a) interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani;
b) penalitate sportivă de 300.000 de lei”.

Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal a publicat lista dosarelor (rămase toate în pronunțare) în care FRF este reclamant, iar următorii arbitri au statut de pârât pentru săvârșirea faptelor menționate în pasajul de mai sus:

  • Călin Daniel Eduard - arbitru asistent Liga 2
  • Gozman Pop Cristian Dumitru - arbitru asistent Liga 3
  • Jivan Mihai Adrian - arbitru asistent Liga 3
  • Fuior Constantin Cosmin - arbitru asistent Liga 3
  • Toader Răzvan Nicușor - arbitru asistent Liga 3
  • Svatsinka Daniel Roberto - arbitru asistent Liga 3
  • Soponar Răzvan Ionuț - arbitru asistent Liga 2
  • Pâslaru Andrei - arbitru asistent Liga 3

„Ar trebui mers în profunzime. Chiar persoane din cadrul Federației ar trebui anchetate. Fotbalul românesc este sat fără câini. Oricine face ce vrea”, a declarat Florin Prunea, pentru ProTV. La rândul său, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat că Departamentul de Integritate anchetează foarte multe cazuri și că există o colaborare foarte bună cu instituțiile statului.  

Joi, 27 aprilie, de la ora 12:00, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, va susține o conferință de presă, în care se poate referi și la subiectul asistenților pariori. Este un semnal serios, în contextul în care Vassaras nu obișnuiește să se adreseze presei din proprie inițiativă.

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX