1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Şansele României la play-off în Liga Naţiunilor. Cotă specială 80.00 pe victoria "tricolorilor"!

Şansele României la play-off în Liga Naţiunilor. Cotă specială 80.00 pe victoria "tricolorilor"!

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2018-11-19 18:33:43

image Şansele României la play-off în Liga Naţiunilor. Cotă specială 80.00 pe victoria "tricolorilor"!

O simplă privire aruncată peste clasamentul actual al grupei a 4-a din Liga C a "Nations League" arată faptul că o victorie la debut cu Muntenegru ar fi făcut acum din România principala favorită la calificare în faţa Serbiei. Aşa, trupa lui Contra va trebui să se mulţumească cu locul 2 în grupă. Teoretic, această poziţie poate duce echipa în play-off. Dar sunt şanse infime...

Deschide cont și pariază pe victoria României cu Muntenegru la o cotă specială de 80.00!

Gazeta Sporturilor a calculat ce şanse au "tricolorii" să meargă mai departe în competiţie în cazul unui egal în Muntenegru. Dar sistemul UEFA de calificare la Euro 2020 nu se bazează doar pe matematică. Aşa se face că, jucătorii lui Contra ar trebui să meargă la victorie cu muntenegrenii, ca să nu avem surprize. Locul 2 în Liga Naţiunilor are valoare doar în anumite condiţii. 

Scoţia şi Israel ar putea scoate din cărţi România 

Pe baza sistemului UEFA, urnele la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020 se vor stabili în funcţie de clasamentele şi punctajele din Liga Naţiunilor. (De exemplu, în urna 3 vor fi 10 echipe: ultimele 4 din Liga B, 4 câştigătoare de grupe din Liga C plus cele mai bune două locuri secunde din Liga C valorică). 

Pentru ca să aibă parte de urna 3 la tragerea la sorţi, România (foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu) trebuie să fie între primele două clasate în ierarhia echipelor de pe locurile 2. În acest caz, echipelor care se află în grupe de 4 li se scad rezultatele cu ultima clasată. E şi cazul României - care va pierde punctele din confruntările cu Lituania.

Drept urmare, "tricolorii" nu-i mai pot ajunge pe bulgari, chiar şi în cazul unei victorii în Muntenegru. Scoţia şi Israel sunt celelalte pericole pentru jucătorii lui Contra - dacă cele două naţionale vor termina la egalitate disputa, atunci România va cădea automat în liga a 4-a valorică la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020. 

Un egal cu Muntenegru ne asigură locul 2, dar nu şi play-off-ul

Cu un egal la Podgorica, "tricolorii" (foto: Sportpictures.eu) au asigurat locul 2 în grupă, dar problema o reprezintă punctajul final - care va fi cel mai mic dintre toate celelalte naţionale din toată Liga C valorică. Deci, cu şanse foarte mici de a juca în barajul din primăvara lui 2020 - care va stabili ultimele 4 echipe calificate la Euro. 

România ar fi doar a patra variantă de rezervă, în criteriile pentru baraj, în afara învingătoarelor grupelor din Liga C - pentru completarea eventualelor locuri libere din Ligile A şi B. 

Pariază pe Muntenegru vs România și obține Freebet-ul de 50RON!

Sistemul din play-off nu ne avantajează 

Un egal în returul cu Muntenegru face ca jucătorii lui Contra (foto: Sportpictures.eu) să aibă parte de un dezavantaj major în play-off - în cazul în care ar ajunge acolo. Concret, "tricolorii" vor fi obligaţi să joace meciul din semifinale în deplasare! Sistemul de calificare decis de UEFA prevede două meciuri într-o singură manşă (semifinala şi finala), parrtida din semifinale având ca gazdă echipa cu punctaj mai bun în Liga Naţiunilor. 

Cam acestea ar fi socotelile - calcule care ne dau speranţe de doi bani la calificare. Astfel, mai mult ca sigur România va avea parte de urna 4 la tragerea la sorţi pentru Euro. Iată cum arată urnele de la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020, conform situaţiei actuale din Liga Naţiunilor:

Urna 1: Franţa, Olanda, Anglia, Croaţia, Spania, Portugalia, Italia, Belgia, Elveţia, Polonia

Urna 2: Germania, Islanda, Ucraina, Cehia, Rusia, Suedia, Bosnia, Austria, Danemarca, Ţara Galilor

Urna 3: Slovacia, Turcia, Irlanda, Israel, Finlanda, Irlanda de Nord, Norvegia, Serbia, Bulgaria, Scoţia

Urna 4: România, Grecia, Albania, Ungaria, Estonia, Cipru, Slovenia, Muntenegru, Lituania, Georgia

Urna 5: Macedonia, Kosovo, Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Luxemburg, Kazahstan, Moldova, Feroe, Gibraltar

Urna 6: Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino, Letonia 

Luând în calcul aceste urne, cei de la Gazeta au schiţat şi posibilele adversare ale României din preliminariile Euro 2020, cu două variante. E de văzut dacă polonezii (foto: Kamil Piklikiewicz / Hepta / SportPictures) şi cehii sunt variante accesibile pentru "tricolori"...

- varianta uşoară: Polonia, Cehia, Irlanda de Nord, ROMÂNIA, Gibraltar, San Marino. 

- varianta grea: Franţa, Germania, Serbia, ROMÂNIA, Macedonia, Letonia 

Tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020 (10 grupe) este programată să se desfăşoare pe 2 decembrie la Dublin. Primele meciuri sunt programate pentru ziua de 21 martie 2019, în timp ce campania de calificare la turneul final european se va încheia pe 31 martie 2020. 

Pariază pe gol marcat România în Muntenegru la o cotă mărită de 50.00!

Contra nu îl trimite pe Puşcaş titular cu Muntenegru 

România i-a pierdut pe Romario Benzar și Răzvan Marin pentru meciul din Muntenegru. Primul s-a accidentat în partida cu Lituania, iar Răzvan Marin la ultimul antrenament al României. Nici autorul primului gol din returul cu Lituania, George Puşcaş nu este anunţat titular. Golgheterul naţionalei U21 a României este unul dintre jucătorii tineri foarte apreciaţi de către selecţioner, dar la meciul de la Podgorica Contra are nevoie în atac de jucători cu experienţă.

Fostul internaţional Ciprian Marica spune că Puşcaş (foto: Sportpictures.eu) a schimbat prea multe echipe la 22 de ani. Acesta a jucat la Bari, Benevento şi Novara înainte să ajungă la Palermo - echipă unde s-a impus printre titulari. 

"Puşcaş a demonstrat că are potenţial, are forţă şi calitate, acum sigur că trebuie să se impună mai mult la echipa de club. Totuşi, nu reuşeşte să facă pasul spre prima ligă din Italia. Sigur, e tânăr, are oscilaţii de formă şi începe să aibă consistenţă în joc. E greu să-i dai notă.

E tânăr, nu putem spune că a făcut un meci ameţitor cu Lituania. Dar e clar că ne dă speranţe. Nu ştiu de ce nu se impune la echipa de club, sunt semne de întrebare, trebuie să-l mai văd pe Puşcaş. Aş remarca un minus la el - la viteză...", a declarat Marica la Prosport Live.

Trupa lui Contra (foto: Sportpictures.eu) trebuie să învingă Muntenegru, iar Serbia să nu câștige cu Lituania pentru ca naționala noastră să termine grupa pe primul loc. Asta ar însemna automat promovarea în Liga B valorică din Liga Naţiunilor și să joace play-off-ul pentru calificarea la Euro 2020 cu Israel, Norvegia sau Finlanda.

Dar acesta este un scenariu cumva SF..şi ar însemna ca Lituania, pe care noi am bătut-o la scor, să câştige în Serbia. România are o şansă să intre în urna a treia la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020 în cazul în care va câştiga la minim 2 goluri în Muntenegru. Un alt scenariu puţin probabil, după meciul tur de la Ploieşti fără goluri...

Deschide cont și pariază victoria României în Muntenegru la o cotă specială de 80.00!

Intră AICI pentru detalii despre ofertă!

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX