Ronaldo contra golgheterilor Europei: Cât costă un gol?
2023-05-04 16:55:27
Cum este mai bine? Să ai vedete pe care să le plătești cu milioane de euro pentru un gol sau jucători ale căror goluri să coste doar câteva mii sau zeci de mii de euro? Betano a calculat prețul pentru un gol plătit de cluburi, pentru golgheterii lor. Iată ce a ieșit.
Pariază pe goluri cu un bonus atractiv de bun venit!
V-aţi întrebat vreodată dacă super jucătorii merită să încaseze salarii exorbitante sau, mai concret, cu ce sumă sunt plătiți pentru un gol marcat? Betano, operator internațional de pariuri și unul dintre liderii pieței de jocuri de noroc online din România, a realizat infograficul de mai sus, din care rezultă cu cât sunt plătiți pentru un gol actualii golgheterii din principalele campionate de fotbal din Europa și nu numai.
Calculul prețului per gol a fost simplu. S-a împărțit salariul anual al fiecărui golgheter la numărul de goluri marcate până acum în acest sezon și a rezultat costul pentru un gol. Un cost achitat de patronii echipelor de fotbal la care aceștia evoluează.
Betano a ales golgheterii din Serie A (Italia), La Liga (Spania), Premier League (Anglia), Bundesliga (Germania) și Ligue 1 (Franța), pe care i-a comparat cu Cristiano Ronaldo, dar și cu golgheterul din Liga 1 din România.
Observăm că un gol al lui CR7 e plătit cu 18 milioane euro, un gol al lui Kylian Mbappe valorează 2,6 milioane euro, în timp ce Erling Haaland e plătit cu doar 1,6 milioane euro per gol. Mbappe este marcatorul de top din Ligue 1 și a înscris 23 goluri, având un salariu anual de 60.000.000 euro, în timp ce golgheterul norvegian al lui Manchester City a înscris în 34 goluri în Premier League şi încasează 53 de milioane de euro pe an.
Liga 1 are un preț per gol mic, Andrea Compagno de la FCSB fiind plătit cu doar 8.800 euro pentru o reușită. El a marcat 19 goluri 2 goluri (14 pentru FCSB şi 5 goluri pentru FC U Craiova 1948) şi are un salariu estimat în presă la 168.000 de euro pe an.
Merită Ronaldo 18 milioane de euro pentru un gol în Arabia Saudită sau prețul este exagerat? Este prea mică suma cu care se plătește un gol în Liga 1?
Cum s-a ajuns la aceste prețuri în fotbal?
În anii '80 primii patroni care au investit major din fotbal au fost Silvio Berlusconi la AC Milan şi Bernard Tapie la Olympique Marseille. Apoi an de an transferurile în fotbal au devenit mai scumpe, salariile mai scumpe și, de aici golurile mai scumpe.
După anul 2000 au apărut însă finanțatori miliardari în fotbalul european, care au investit sume colosale în jucători. Primul care a vrut neapărat un club a fost Roman Abramovich la Chelsea, însă recent acesta s-a retras și a cedat acțiunile către Blues Partners Limited.
Au urmat la rând Manchester City, care a fost preluată de Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan şi Khaldoon Al Mubarak din Emiratele Arabe Unite, Paris Saint-Germain, care a fost cumpărată de Nasser Al-Khelaifi din Qatar şi Newcastle United, care are acționar pe Mansour bin Zayed Al Nahyan din Emiratele Arabe Unite. Conform ultimelor zvonuri Jassim bin Hamad bin Khalifa Al Thani din Qatar ar urma să o cumpere pe Manchester United de la americanii Joel şi Avram Glazer.
Noii proprietari își permit să cumpere cei mai valoroși jucători din lume, dar și să ofere salarii foarte mari. Portughezul Cristiano Ronaldo are un salariu anual de 200 de milioane de euro la clubul saudit Al-Nassr. iar salariile menționate mai sus ale lui Haaland, Mbappe și alții sunt de asemenea elocvente. Însă, și prețul golului crește, suferă de inflație.
Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...
Citeste mai multCase de pariuri online legale recomandate
Cazinouri online legale recomandate
Tipsteri ai lunii