1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. România, victorie mare cu Germania: 29-24! Neagu - cea mai bună marcatoare all-time la Euro! (VIDEO)

România, victorie mare cu Germania: 29-24! Neagu - cea mai bună marcatoare all-time la Euro! (VIDEO)

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2018-12-03 20:37:29

image România, victorie mare cu Germania: 29-24! Neagu - cea mai bună marcatoare all-time la Euro! (VIDEO)

După o evoluţie excelentă în meciul cu super-campioana Norvegia, nemţoaicele au fost puse repede la zid de jucătoarele lui Ambros Martin. Geiger, de două ori, şi Buceschi - pe un contraatac i-au dat dureri de cap selecţionerul olandez al Germaniei, Henk Groener. Aşa s-a ajuns ca handbalistele noastre să conducă la o diferenţă de patru goluri în minutul 7 (6-2).  

Vezi AICI un montaj cu cele mai importante faze din meciul cu Germania

Puse în gardă de evoluţia nemţoaicelor din primul meci, când au revenit de trei ori de la cel puțin trei goluri diferenţă cu Norvegia, "tricolorele" au imprimat ritmul meciului constant, iar atunci când au fost depăşite în apărare şi-a intrat în rol Denisa Dedu - care a făcut linişte pe banca adversarelor cu două parade de senzaţie în aceeaşi fază. 

În atac, Cristina Neagu s-a încălzit totuşi cam târziu, dar tot a reuşit să marcheze 5 goluri până la pauză - suficiente cât să devină cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European! După meciul cu Germania, starul naţionalei României a ajuns la 206 goluri marcate la Europene. 

Deschide cont și pariază pe Cristina Neagu golgheterul turneului la o cotă mărită de 80.00!

Vezi aici golul cu care Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului Europen!

Reuşitele celei mai bune jucătoare din lume, dar şi execuţiile de manual "marca" Geiger au făcut ca România să intre la pauză cu un avans de 3 goluri pe tabelă: 14-11.

La reluare, Denisa şi-a făcut din nou numărul şi România şi-a văzut în linişte de atacuri finalizate cu gol. Mai mult, "îngerul păzitor" al trupei lui Ambros Martin a şi înscris - şi nu oricum, ci din poartă în poartă în minutul 46, când România a condus cu 23-15! La finalul, Denisa a fost declarată cea mai bună jucătoare a meciului. 

Vezi mai jos cele două intervenţii de senzaţie ale Denisei Dedu la aceeeaşi fază!

Năucit şi el de reuşitele româncelor, selecţionerul Germaniei a cerut disperat un timp de odihnă la scorul 24-16, dar tot degeaba. Laslo a pus mâna pe minge şi cu mult tupeu a trimis de pe semicercul propriu direct în poarta adversă pentru o nouă reuşită de efect a României. Cea mai bună marcatoare în meciul cu Cehia, Buceschi a bombardat şi poarta nemţoaicelor şi a devenit cea mai bună marcatoare a momentului la Euro - cu 20 de reuşite. 

Cu 6 goluri avans în ultimele patru minute, România nu a mai forţat şi nemţoaicele au mai redus handicapul. A fost, însă, doar un foc de paie, pentru că jucătoarele lui Ambros Martin au gândit perfect finalul de meci câştigând cu 29 la 24. România a bifat o victorie mare în faţa echipei care a răpus Norvegia la debut şi în faţa căreia "tricolorele" nu câştigaseră decât un meci din cele şase disputate înainte de Euro2018. S-a întâmplat chiar la ultimul turneu final european, când româncele s-au impus cu 23-22 în meciul pentru locurile 5-6.

România, calificată deja în faza următoare!

România a câștigat şi primul meci cu Cehia, dar succesul la trei goluri diferenţă ar fi putut conta doar pentru calificarea în grupele principale ale competiţiei.

Spre deosebire de Mondial, unde până la această ediție primele patru echipe din fiecare grupă se calificau într-o fază eliminatorie, la Euro echipele care ajung în grupele principale vor porni cu punctele adunate în partidele cu celelalte echipe calificate. Cu alte cuvinte, dacă România nu câştiga şi cu Germania şansele de calificare în semifinale se micşorau semnificativ. 

Ambros Martin: "Avem cea mai bună jucătoare din lume!"

La finalul meciului, selecţionerul României a savurat din plin victoria care a trimis România mai departe în competiţie - în grupele principale. "Urmează Norvegia, le cunosc, ştiu că dacă pierd meciul nu simt presiune. Va fi un meci greu, ca şi cel cu Germania. 

Cel mai important lucru e să lucăm bine la echipa noastră. Norvegia joacă tot timpul la nivel înalt, va trebui să fim la nivelul lor. Sunt mulţumit, fericit pentru victorie! Ne-am apărat formidabil, am crezut, am jucătoare talentate. Avem cea mai bună jucătoare din lume!", a declarat Ambros Martin. 

Cristina Neagu: "Pentru mine, personal, e bine că am câştigat împotriva Germaniei, că avem două puncte garantate în grupele principale. Sunt mândră de faptul că sunt cea mai bună marcatoare de la Campionatele Europene, voi rămâne în istorie, dar cel mai important e că am câştigat. Am făcut mai puţine greşeli decât în meciul cu Cehia şi am câştigat mai lejer. Acum nu ne gândim la meciul cu Norvegia, dar de mâine o vom face.."

În meciul cu Germania, cea mai bună marcatoare a fost Eliza Buceschi. Jucătoarea de la Corona Braşov a înscris nu mai puţin de 11 goluri şi a urcat pe primul loc în topul golgheterilor la Euro - cu 20 de goluri. Ea este urmată de muntenegreanca Durdina Jaukovic şi sârboaica Slezak Krpez - ambele cu 18 reuşite. 

România este lider în Grupa D la Europeanul de handbal din Franţa, cu 4 puncte şi golaveraj 60-52."Tricolorele" dispută ultimul meci din grupă miercuri, contra Norvegiei. Nordicele au bifat prima victorie la Euro, 31-17 cu Cehia, și ocupă locul secund - cu 2 puncte și golaveraj 63-50.

 

Pariază pe meciurile României la Euro2018 şi încasează un bonus atractiv de bun venit!


(Credit Foto: fra2018.ehf-euro.com)

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+54.04
Câștigate
17
Pierdute
8
2
Gabriel Morariu
+30.33
Câștigate
30
Pierdute
16
3
Marius Huțu
+30.14
Câștigate
19
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX