1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. România este în poziție excelentă pentru calificarea la Euro 2024

România este în poziție excelentă pentru calificarea la Euro 2024

victorpartan
victorpartan

2023-10-16 10:35:53

image România este în poziție excelentă pentru calificarea la Euro 2024

Naționala de fotbal a României a câștigat partida cu Andorra (4-0) și a trecut pe primul loc în Grupa I de calificare, după ce Elveția a remizat pe teren propriu cu Belarus (0-0). Egalul incredibil de la St. Gallen este un rezultat extraordinar pentru echipa antrenată de Edward Iordănescu, întrucât elvețienii sunt obligați să câștige jocul cu Israelul ca să nu fie în pericol să rateze calificarea. 

Pariază pe Preliminariile Euro 2024 la una dintre agențiile recomandate

După dezamăgirea din runda precedentă, în care elevii lui Iordănescu jr. nu au fost în stare să înscrie în poarta Belarusului (0-0), România s-a distrat cu Andorra. A fost 4-0 pe „Arena Națională”, într-o atmosferă foarte frumoasă făcută de copii sub 14 ani. Stanciu a deschis scorul din lovitură liberă în minutul 23, din lovitură liberă, Ianis Hagi a majorat diferența în minutul 28, iar Răzvan Marin a stabilit scorul pauzei, din penalty, în minutul 44. La cinci minute după reluare, Florinel Coman a făcut 4-0. În minutul 90+1, San Nicolas, fundașul dreapta al Andorrei, a fost eliminat.

Belarusul avea 3-1 în minutul 85 al partidei din deplasare cu Elveția. Gazdele au deschis scorul prin Shaqiri (minutul 28), apoi oaspeții au marcat de trei ori, prin Ebong (min. 61), Polyakov (min. 69) și Antilevski (min. 84). Până la urmă, elvețienii s-au salvat de la o mare rușine, grație golurilor lui Akanji (min. 89) și Amdouni (min. 90). 
Tot în această etapă a preliminariilor mai trebuia să se joce Kosovo Israel, însă jocul a fost eliminat din cauza conflictului din „Țara Sfântă”.

În acest moment, România este pe primul loc în Grupa I, cu un punct avans față de Elveția, dar și cu un joc în plus disputat.

Calcule calificare Euro 2024

Dacă Elveția o bate pe Israel în restanța din runda a 7-a, atunci „tricolorilor” le este suficient un punct din disputa cu israelienii. La fel se va întâmpla și în cazul unei remize între israelieni și elvețieni. 

Dacă Elveția pierde, calculele se complică. Calificările se reiau de la următorul clasament: România - 16 puncte; 2. Elveția - 15 puncte; 3. Israel - 14 puncte.
În etapa a 9-a, România joacă în deplasare contra Israelului, iar Elveția joacă acasă cu naționala statului Kosovo. Presupunând că elvețienii se concentrează și iau cele trei puncte (sunt clar mult mai valoroși decât kosovarii), ei ar face 18 puncte.

În funcție de rezultatul din Israel vs România, sunt trei „poze” ale clasamentului înaintea ultimei etape, în care avem România vs Elveția și Andorra vs Israel.

Scenariul 1: Israel vs România 1

Clasament: 1. Elveția - 18 p.; 2. Israel - 17 puncte; 3. România - 16 puncte;

Scenariul 2: Israel vs România X

Clasament: 1. Elveția - 18 p.; 2. România - 17 puncte; 3. Israel - 15 puncte;

Scenariul 3: Israel vs România 2

Clasament: 1. România - 19 puncte; 2. Elveția - 18 puncte; 3. Israel - 14 puncte.

Este clar că Israelul vs învinge în Andorra. Astfel, în scenariile 1 și 2, România vs Elveția va fi o confruntare directă pentru calificarea la turneul final al Euro 2024. În ambele scenarii, „tricolorii” vor avea nevoie de victorie ca să ajungă la competiția găzduită în 2024 de Germania.

COTA CALIFICARE ROMÂNIA

La agenția Betano, cota ca România să termine în primele două poziții ale clasamentului grupei I este aceeași ca înaintea „dublei” cu Belarus și Kosovo. Elveția este favorită clară să câștige grupa.

Pariază pe Preliminariile Euro 2024 la una dintre agențiile recomandate

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+13.04
Câștigate
2
Pierdute
0
2
Baicu Marius
+8
Câștigate
1
Pierdute
1
3
Marius Huțu
+7.43
Câștigate
4
Pierdute
2

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX