România joacă la Europeanul de handbal într-o sală SF! Neagu - favorită la titlul de golgheter

2018-11-28 08:30:16

S-au dus vremurile în care naţionala de handbal feminin a României făcea legea la semicerc. Trei titluri mondiale au fost cucerite în 1956, 1960 şi 1962, după care au venit două locuri doi la CM din 1973 şi 2005 - ultimul obţinut cu Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi pe bancă şi cu jucătoare de top în teren, precum Aurelia Brădeanu, Paula Ungureanu, Cristina Vărzaru, Valentina Elisei, Simona Gogîrlă, Maria Tivadar sau Narcisa Lecuşanu.
Descoperă casele de pariuri online recomandate de PariuriX pentru evenimente pe handbal!
La Europene, România a bifat cea mai bună performanţă la ediţia din 2010 - atunci când a terminat pe locul 3 competiţia, după Norvegia şi Suedia. De atunci, mai sus de locul 5 nu s-a putut:
- 2012 (locul 10)
- 2014 (locul 9)
- 2016 (locul 5)
La ediţia din acest an, FRH a stabilit ca obiectiv pentru reprezentativa pregătită de Ambros Martin clasarea între primele 6 locuri, în perspectiva pregătirii pentru Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo. Euro 2018 din Franţa este o competiţie la care România ar putea fi marea surpriză, chiar dacă la tragerea la sorţi "tricolorele" au nimerit într-o grupă de foc cu Germania, Norvegia şi Croaţia.
O serie de jucătoare din naţionala noastră au în palmares cel puţin o medalie la o mare competiţie. Astfel, Cristina Neagu şi Aneta Udriştoiu (foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu) au făcut parte din echipa care cucerea argintul la Europeanul de tineret din 2005, iar Daniela Raţiu şi Anca Polocoşer au medalii cucerite cu naţionalele de junioare şi de tineret. De asemenea, Dana Raţiu a câştigat bronzul la Euro U19, în vreme ce Anca Polocoşer a jucat cu Cristina Laslo şi Yuliya Dumanska la Mondialul Under20 din urmă cu doi ani, când au cucerit medalia de bronz.
Din lotul convocat de selecţionerul Ambros Martin mai fac parte şi alte jucătoare cu medalii la turneele finale mondiale sau europene, Valentina Ardean Elisei, Melinda Geiger, Crina Pintea, Gabriela Perianu, Eliza Buceschi şi Laura Chiper. În total,12 din cele 17 jucătoare chemate la lot pentru Europeanul din Franţa au cel puţin o medalie la o mare competiţie - ceea ce înseamnă că ele ar trebui să-şi stăpânească mult mai bine nervii decât restul jucătoarelor.
Trebuie spus că România atacă turneul final din Franţa (care debutează pe 29 noiembrie) şi cu patru debutante - Ana Maria Drăguţ (foto: Mircea Roşca / Sportpitures.eu), Daniela Raţiu, Anca Polocoşer şi Raluca Băcăoanu. Pe de altă parte, naţionala noastră are în componenţă şapte "straniere" - Denisa Dedu, Melinda Geiger şi Gabriela Perianu (toate trei de la Siofok KC), Crina Pintea (Issy Paris), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Mădălina Zamfirescu (Debrecen) şi Ana Maria Drăguţ (Kisvardai).
Invitat în cadrul unei emisiuni la TVR, secundul naţionalei Horaţiu Paşca a declarat că România are în componenţă cele mai bune jucătoare ale momentului. "Din punctul meu de vedere, merg cele mai bune jucătoare la Campionatul European. Toate fetele cunosc sistemul în care ne antrenăm la echipa naţională, cunosc toată filosofia de joc şi cu siguranţă ăsta este un mare plus. Cred că este cea mai bună echipă pe care o putem avea la momentul acesta”, a anunţat Horaţiu Paşca.
Deschide cont și încasează până la 500RON EXTRA la prima depunere!
Cristina Neagu, marea speranţă a României la Euro2018
Cu siguranţă, toţi ochii specialiştilor la Euro 2018 vor fi pe Cristina Neagu (foto: Sabin Malisevschi / Sport Pictures) - desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, 2015 şi 2016. De doi ani ea este căpitanul naţionalei României şi turneul final european din Franţa o prinde în vârful carierei sale. La 30 de ani, Neagu are suficientă experienţă să-şi conducă echipa cât mai sus cu putinţă în cadrul competiţiei.
Numită „Regina din Carpaţi” sau „Messi din handbal”, despre Cristina Neagu se poate spune că este cea mai bună jucătoare a lumii din ultimii 15 ani. „Este o adevărată provocare să fii antrenorul Cristinei, este competitivă şi vrea să câştige fiecare joc. Este un adevărat lider şi le inspiră şi pe celelalte jucătoare”, a spus selecţionerul Ambros Martin (foto: Sabin Malisevschi / Sport Pictures) despre Cristina.
Starul naţionalei României are la această casă de pariuri online cota 6.00 să câştige trofeul pentru cea mai bună handbalistă de la Euro 2018. Tot aici, România a primit cota 5.25 să cucerească orice medalie la turneul final din Franţa şi 15.00 să se încoroneze campioană.
„Perioadele de accidentări m-au ajutat enorm psihic, fiindcă sunt mult mai puternică acum. Am văzut ce înseamnă să fii singur împotriva tuturor, pot să spun lucrul ăsta, fiindcă a fost o perioadă în care pur şi simplu nu am avut ajutor din partea nimănui. M-a întărit foarte mult chestia asta, fiindcă eu ştiu că indiferent de ce se întâmplă pot să trec peste. Am învăţat mult din perioada aia, n-am trecut prin ea pur şi simplu”, a declarat Cristina Neagu într-un interviu pentru Prosport.
La Euro 2018 din Franţa (ţară în care revine după 12 ani), Cristina Neagu (foto: Sabin Malisevschi / Sport Pictures) are ca obiectiv şi stabilirea a două noi recorduri - handbalista din România cu cele mai multe selecţii la un turneu final european şi cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene.
De altfel, bookmakerii îi acordă căpitanului naţionalei României cele mai mari şanse pentru a câştiga titlul de golgheter - iar aici Cristina are cota 2.30 pentru acest pariu. Următoarea românca în acest clasament este Eliza Buceschi, cu o cotă de 51.00.
Deschide cont la această casă de pariuri online - primul pariu este fără risc în limita a 250RON!
Lotul României pentru Euro
Selecţionerul Ambros Martin (foto: Sportpictures.eu) se va baza pe un lot de 17 jucătoare la Campionatul European din Franţa - 16 care vor fi trecute pe foaie la fiecare joc, plus o jucătoare de rezervă. În afara lotului au fost lăsate Bianca Bazaliu (inter stânga, CSM Bucureşti) și Lorena Ostase (pivot, CSM Slatina) - două handbaliste pe care mulţi specialişti le vedeau în lot.
Cristina Zamfir nu este nici ea în echipă, dar absenţa ei este motivată de problemele medicale care au forţat-o să rateze şi toate acţiunile naţionalei din acest an. Marele câştig este revenirea Gabrielei Perianu la lot (foto: prosport.ro), jucătoare extrem de importantă mai ales pe faza defensivă.
"Tricolorele", care merg cu acelaşi staff tehnic la al doilea turneu final consecutiv, vor ajunge în Franţa joi şi vor efectua în aceeaşi zi un antrenament de acomodare cu sala în care va susţine meciurile din grupă - la Brest.
Lotul României:
Portari: Denisa Dedu (Siofok KC), Iulia Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean (Gloria Bistrița), Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea)
Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Brașov), Aneta Udriștoiu (CSM București)
Pivoți: Crina Pintea (Issy Paris), Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Daniela Rațiu (Gloria Bistrița)
Centri: Eliza Buceschi (Corona Brașov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Mădălina Zamfirescu (Debrecen)
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Gabriela Perianu (Siofok KC), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare)
Interi dreapta: Ana Maria Drăguţ (Kisvardai), Melinda Geiger (Siofok KC)
Grupele de la Euro2018 şi sălile în care se vor juca meciurile
Echipele participante la Campionatul European de handbal feminin din Franţa au fost repartizate în patru grupe a câte patru echipe, iar primele trei clasate vor merge mai departe în competiţie. Iată componenţa grupelor:
Grupa A (Nantes): Danemarca, Serbia, Suedia, Polonia
Grupa B (Nancy): Franța, Muntenegru, Rusia, Slovenia
Grupa C (Montbeliard): Ungaria, Spania, Olanda, Croația
Grupa D (Brest): Norvegia, ROMÂNIA, Germania, Cehia
Un număr de 5 săli au fost desemnate de francezi să găzduiască meciuri la Euro2018 - unele mai frumoase decât celelalte, în frunte cu "AccorHotels Arena" din Paris (arena unde se va juca finala, dar şi meciurile din semifinale, finala mică şi meciul pentru locurile 5-6).
1. AccorHotels Arena (Paris, 15.600 locuri)
Inițial cunoscută sub numele de " Palais Omnisports" - Paris-Bercy, "AccorHotels Arena" (foto: tripadvisor) este una dintre cele mai frumoase şi mai impunătoare construcţii de acest gen din Europa care poate găzdui, în acelaşi timp, şi concerte de anvergură.
Este situată în Arondismentul 12 din Paris, unde cea mai apropiată stație de metrou este Bercy. Proiectată de către firma "Andrault-Parat, Jean Prouvé și Aydin Guvan", arena are o formă piramidală cu pereții acoperiți de o peluză înclinată. Sala are o capacitate cuprinsă între 7 000 și 15.600 de locruri, dar poate găzdui (cu ocazia marilor concerte) până la aproape 20.000 de oameni.
Între 2014 şi 2015 arena (foto: accorhotels.group) a fost supusă unor lucrări de renovare şi modernizare, prilej cu care a primit numele "Bercy Arena" la 1 ianuarie 2015. La finalul aceluiaşi an, însă, sala a fost redenumită "AccorHotels Arena". Anul viitor, impunătoarea construcţie va găzdui finala "League of Legends World Championship" - o competiţie de video-games în organizarea Riot Games. Dar cea mai importantă competiţie care se va desfăşura aici va fi Olimpiada de vară din 2024.
2. XXL Beaujoire (Nantes, 9.000 de locuri)
Beaujoire este, de fapt, un centru expoziţional care a suferit transformări majore (foto: francebleu.fr) pentru a putea găzdui meciuri la Europeanul de handbal feminin. În total, 15 meciuri se vor juca aici între 30 noiembrie şi 12 decembrie, în cadrul Grupei A - din care fac parte Danemarca, Serbia, Suedia şi Polonia.
Arena construită în interiorul sălii "XXL" a Centrului Expozițional Beaujoire are 8.400 de locuri, dar poate găzdui până la 9.000 de oameni în tribune la meciurile de la Euro. De remarcat că aranjarea sălii pentru a putea găzdui meciuri de handbal a durat o săptămână, timp în care 150 de oameni au definitivat lucrările care includ: standuri, o parcare, un centru de presă, o sală de antrenament, un studio TV, dar şi o încăpere specială care serveşte la iluminarea sălii şi sonorizare.
3. L'Axone (Montbéliard, 6.400 de locuri)
L'Axone este o sală de spectacole aparținând comunităţii din Pays de Montbéliard. A fost inaugurată în primăvara lui 2009 şi a fost executată de către firma "Denu & Paradon" (manager de proiect și co-proiectant: Neubauer). Construcția a fost ridicată într-un loc numit Grospierrons, la marginea orașului. Sala (foto: wikipedia.org) a fost deschisă oficial pe 5 aprilie 2009, pentru un cost total de aproximativ 30 de milioane de euro.
Arena poate găzdui atât evenimente sportive, dar mai ales spectacole de amploare. Celebrul Patrick Bruel a inaugurat "L'Axone" din Montbéliard, în 2009. De atunci, aceasta a găzduit artiști importanți din peisajul autohton precum Florent Pagny, Johnny Hallyday, Jacques Dutronc, Jamel Debbouze, Gad Elmaleh, Sexion of Assault, Indochina, dar şi renumitele trupe internaţionale Scorpions şi The Cranberries.
În sala din Montbéliard se vor juca meciurile din Grupa C de la Euro, din care fac parte Ungaria, Spania, Olanda şi Croaţia.
4. Palais de Sports Jean Weille (Nancy, 6.000 de locuri)
"Palace de Sports Jean Weille" este o arena sportivă situată în Nancy şi unde dispută meciurile de pe propriul teren echipa profesionistă de baschet SLUC Nancy Basket. Iniţial sala a avut 4.500 de locuri dar, odată cu lucrările de renovare şi extindere din 1999, capacitatea arenei a crescut la 6.027 de spectatori). Pe 10 februarie 2007, sala principală a complexului sportiv (foto: agendatickets.com) a primit numele "Jean-Jacques Eisenbach" - în onoarea fostului președinte al echipei SLUC Nancy, care s-a ocupat de destinele clubului timp de 30 de ani (1974 - 2004).
Aici au avut loc şi finalele campionatului naţional de baschet al Franţei în două rânduri (2008 şi 2011), dar şi meciuri din competiţiile europene. De asemenea, sala "Jean Weille" a găzduit şi alte competiţii de anvergură - Cupa Mondială la sabie, meciuri din FedCup la tenis şi din Liga Mondială de volei. În 2014, aici s-a desfăşurat sfertul de finală din Cupa Davis dintre Franța şi Germania.
La Europeanul de handbal din acest an, sala va găzdui meciurile Grupei B - în care au fost repartizate Franţa, Muntenegru, Rusia şi Slovenia.
5. Brest Arena (Brest, 5.500 locuri)
"Brest Arena" (foto: sportetsociete.org) este sala unde România va disputa meciurile din Grupa D la Euro. Cu o capacitate minimă de 2.000 de locuri, arena poate găzdui la marile competiţii până la 5.500 de spectatori. Inmaugurată pe 13 septembrie 2014, "Brest Arena" a fost concepută pentru a găzdui atât competiţii sportive de nivel internaţional, cât şi turnee pentru alte discipline sportive dar şi mari concerte.
Proiectul arhitectural a fost încredințat firmei "Herault-Arnod Architects" se întinde pe o suprafaţă de 14.500 m2 şi a fost a fost realizat în colaborare cu "Lasa" - o firmă specializată pe studii acustice. Accesul în sală (foto: letelegramme.fr) se face prin intermediul a două pasarele - una care face legătura cu parcarea şi cealaltă care asigură accesul din staţia de tramvai situată în apropiere.
Exteriorul sălii este realizat, în cea mai mare parte, dintr-o structură de oţel de culoare gri. "Silueta" arenei se remarcă în special prin "hornurile" sale care amintesc de construcţiile asemănătoare de pe nave. 10 dintre acestea sunt utilizate pentru iluminarea naturală a încăperii, iar celelalte două asigură ventilaţia întregii arene. România dispută primul meci în "Brest Arena" pe 1 Decembrie, împotriva Cehiei.
Programul României din grupă (meciurile vor fi transmise în direct pe TVR 1 şi TVR HD):
1 decembrie: România-Cehia (ora 19.00)
3 decembrie: România-Germania (ora 19.00)
5 decembrie: România-Norvegia (ora 22.00)
Delegaţia României (foto: Sabin Malisevschi / Sport Pictures) va pleca spre Franţa pe 29 noiembrie şi are ca obiectiv o clasare cât mai bună în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020. La finalul competiţiei se vor decide şi echipele care vor merge la barajul pentru Campionatul Mondial din 2019.
Primele trei echipe clasate din fiecare grupă se vor califica în două grupe principale, care se vor forma astfel:
-Grupa 1: A1, B1, A2, B2, A3, B3 (meciurile se vor juca la Nantes)
-Grupa 2: C1, D1, C2, D2, C3, D3 (Nancy va găzdui partidele din această grupă)
Semifinalele competiţiei se vor juca pe 14 decembrie (orele 18.00 şi 21.00):
- locul 1 Gr. 1 vs locul 2 Gr. 2
- locul 1 Gr. 2 vs – locul 2 Gr. 1
Finala mică se joacă pe 16 decembrie (ora 16:00), în vreme ce meciul pentru trofeu este programat în aceeaşi zi de la ora 19.00. Partida pentru locurile 5-6 se joacă pe 14 decembrie, de la ora 14.00. Toate aceste meciuri se vor juca în "AccorHotels Arena" din Paris.
Norvegia (foto: stregspiller.com) este favorita bookmakerilor la trofeu, iar la această casă de pariuri online nordicele au cota 2.40 să se încoroneze campioane. Norvegia este urmată, în acest clasament, de Franţa (3.50) şi Rusia (8.50), în timp ce România a primit cota 26.00 aici pentru cucerirea trofeului şi 6.50 să termine între primele trei locuri Euro2018.




Case de pariuri online legale recomandate
Cazinouri online legale recomandate
Tipsteri ai lunii