1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. România - în semifinale la Euro dacă trece de Olanda! Dumanska vs Leynaud pentru titlul de portarul turneului

România - în semifinale la Euro dacă trece de Olanda! Dumanska vs Leynaud pentru titlul de portarul turneului

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2018-12-08 09:42:15

image România - în semifinale la Euro dacă trece de Olanda! Dumanska vs Leynaud pentru titlul de portarul turneului

Ambros Martin este selecţionerul care a impus respect la Europeanul de handbal din Franţa. Spaniolul a condus România spre trei victorii de senzaţie în grupe, cea mai strălucitoare fiind desigur cea în faţa campioanei Europei, Norvegia. De 18 ani nu mai câştigase România un meci cu nordicele, iar la această ediţie "tricolorele" au făcut chiar scor cu una dintre cele mai titrate echipe din lume. 

Pariază pe meciurile României la Euro2018 şi încasează un super-bonus de bun venit!

Fost selecţioner al României, Gheorghe Tadici atrage atenţia, însă, şi spune că meciurile la nivel de club (unde spaniolul o antrenează pe Gyor) sunt mult diferite faţă de cele la nivel naţional, iar aici Ambros Martin ar trebui să aibă grijă mare la acest turneu final. 

Ambros Martin are marele merit vizavi de faptul că România nu mai stă în două-trei jucătoare şi nici să aştepte minuni de la Cristina Neagu. Aşa se face că acum toate jucătoarele evoluează la nivel maxim - iar această schimbare se reflectă în faptul că în ultimele 3 partide, 3 jucătoare diferite au fost desemnate MVP. Din acest punct de vedere, Tadici este convins că  România poate obţine o medalie la acest European. 

”Ambros Martin a fost recomandat de rezultatele de la echipa de club. Gyor este o echipă cu jucătoare de top la nivelul naţionalelor. Cu dibăcia lui a putut aduna valori pe care le-a pus să joace foarte bine împreună. El beneficiază la naţionala României de o echipă cu multă experienţă, dar şi cu foame de medalii.

Are experienţa marilor bătălii la nivel de club şi poate transfera şi aici. Doar că la naţională e vorba de uzură. Trebuie să ai habar cum să gestionezi o astfel de situaţie. Dar eu spun că au şanse peste 90% de a se califica în semifinale. De acolo, dacă gestionează bine partidele, există posibilitatea unei medalii”, a spus Tadici în cadrul emisiunii ProSport Live.

După ultimele meciuri din grupe şi mai ales după victoria României cu Norvegia, cotele la pariuri s-au schimbat radical. Astfel, Franţa este considerată acum principala candidată la titlu, cu o cotă de 2.85 la această agenţie de pariuri online. Gazdele competiţiei sunt urmate de Rusia lui Trefilov (cotă 4.35) şi de România - cu o cotă de 4.75. Tadici spune că cel mai mare pericol este reprezentat de rusoaice.

”Rusia reuşeşte prin Trefilov să le aducă pe jucătoare la un nivel foarte ridicat. E cel mai bun antrenor din ultimii 35 de ani. Dacă face o creştere a calităţii jocului şi nu mai iroseşte şansele, Rusia e favorită clar la medalie”, spune Tadici. 

România s-a calificat la pas în Grupa Principală II, unde porneşte cu statutul de mare favortiă. Ocupantele primului loc, "tricolorele" debutează în faza a doua competiţiei contra Olandei - considerat cel mai dificil adversar. Ca şi România, olandezele au bifat şi ele trei victorii într-o grupă cu Ungaria, Spania şi Croaţia. Totuşi, au tremurat serios pentru victorie în meciul cu ibericele - care au pierdut la un singur gol diferenţă (27-28). 

Cu Olanda, jucătoarele lui Ambros Martin se bat pe 9 decembrie, de la ora 19.00. Se anunţă un meci mult mai greu decât cel cu Norvegia, şi asta prin prisma staff-ului tehnic al adversarelor. Olanda este pregătită de către fosta antrenoare de la CSM Bucureşti, Helle Thomsen - care le cunoaşte foarte bine pe românce. Ambros Martin va trebui să pună la punct altă strategie pentru a le surprinde pe adversare, în condiţiile în care Neagu va fi ţinută om la om încă din debutul meciului. 

Olandezele parcurg cea mai bună perioadă din istorie la handbal. Şi asta în mare parte datorită jucătoarelor din echipă - care evoluează la echipe de top din Europa. Mai mult, toate componentele naţionalei Olandei, prezente la Euro, joacă la cluburi din străinătate.

De la ultimul Mondial, din 2015, olandezele au jucat patru semifinale consecutive la turneele importante, câştigând trei medalii. au fost la un pas de primul loc în aceste turnee, prima dată chiar la CM din urmă cu trei ani - când au jucat finala. Au fost învinse atunci de Norvegia (23-30), iar mai apoi au pierdut tot în faţa nordicelor în finala Euro2016 (29-30). Norvegiencele le-au venit de hac olandezelor şi la Olimpiada din Brazilia, când echipa antrenată de Thorir Hergeirsson s-a impus în finala mică. 

România şi Olanda (bronz la CM din 2017) nu s-au mai întâlnit într-un meci oficial de 20 de ani. Cele două naţionale s-au confruntat ultima dată la Euro98, atunci când gazdele turneului final s-au impus la 7 goluri diferenţă: 30-23.

La Europeanul din Franţa, olandezele au impresionat prin dăruirea de care au dat dovadă pe teren în momentele critice. Şi au fost destule, mai ales în meciul cu Spania.  Iată rezultatele înregistrate până acum de naţionala Olandei la Euro2018: 28-25 cu Ungaria, 28-27 cu Spania şi 34-23 cu Croaţia (meci în care olandezele au evoluat mai mult cu rezervele). 

Pariază pe meciul României cu Olanda şi încasează un bonus atractiv de bun venit!  

 

Dumanska, una din "cheile" meciului cu Olanda 

În partida cu olandezele, trei vor fi jucătoarele României a căror evoluţie va conta enorm în economia jocului - Cristina Neagu, Eliza Buceschi şi Yulia Dumanska. Ultima va trebui să pună lacăt la poartă, aşa cum a făcut în meciul cu Norvegia. Iar dacă acest lucru se va întâmpla, în mod sigur "tricolorele" sunt mari favorite în meciul cu Olanda. În vârată de 22 de ani, Dumanska a fost naturalizată în 2016 şi acum ea este o jucătoare indispensabilă pentru trupa lui Ambros Martin. 

Interesant e că ea a devenit cetăţean român înaintea Campionatul Mondial de tineret din Rusia - competiţie unde Dumanska a ajutat România să cucerească medalia de bronz. A fost rampa de lansare care a propulsat-o în echipa de senioare a ţării noastre pentru Europeanul din Suedia. Iar debutul în echipa mare a echivalat cu obţinerea locului 5 la acel turneu final. Ultimul trofeu cucerit de portăriţa naţionalei este Cupa EHF - trofeu bifat cu echipa SCM Craiova. 

"Mă simt foarte mândră că pot să-mi ajut echipa, sunt foarte fericită că împreună cu fetele am reuşit să jucăm bine şi să le batem pe norvegience. Nu în fiecare zi ai şansa să învingi campioana Europei. Evoluţiile mele nu ar putea fi la fel de bune fără colegele mele. Ele mă ajută. Mă bucur că pot să lucrez cu Denisa, o fată minunată, care tot timpul mă încurajează, îmi dă sfaturi. Ne completăm reciproc pentru a ajuta cât mai mult posibil echipa", a declarat Yulia Dumanska pentru Gazeta Sporturilor.

40% este procentajul de reuşită, până acum, al portăriţei naţionalei României - care ocupă momentan primul loc în topul goal-keeper-ilor turneului final din Franţa. 14 intervenţii salvatoare şi-a trecut în cont Dumanska contra Norvegiei - cu una mai mult decât în partida cu Cehia.

Ea a făcut un salt spectaculos la casele de pariuri online legale recomandate în ceea ce priveşte titlul de cel mai bun portar de la Euro2018. Astfel, Yulia Dumanska are aici cota 4.50 la acest titlu, după franţuzoaica Amandine Leynaud (cotă 1.62). Situaţia se regăseşte şi la această agenţie de pariuri, unde portăriţa noastră a primit cota 5.00. 

Horaţiu Paşca, secundul naţionalei României, a dezvăluit într-o intervenţie la emisiunea ProSport Live că selecţionerul Ambros Martin are o mare dilemă legată de poartă - spaniolul oscilează între Denisa Dedu şi Yulia Dumanska, ambele cu evoluţii excelente până acum în turneu.

”Sper ca ele să ne pună în dificultate până la final. Sunt într-o formă foarte bună, sper să continue aşa. Asta e partea grea a antrenoratului, dar în acelaşi timp şi frumoasă. Ambele au avut meciuri foarte bune”, a declarat Horaţiu Paşca. ”Ai portar bun dacă ai apărare bună şi invers. În acest context, s-au ajutat foarte bine una pe cealaltă. Defensiva s-a apărat exemplar, a apărat-o pe Dumanska, iar ea a făcut la fel pentru colegele sale. A intervenit bine şi Dedu în meciul cu Germania”, a spus şi fostul selecţioner Gheorghe Tadici.

Aseară, în grupa României s-au disputat primele două partide: Spania vs Germania 23-29 şi Ungaria vs Norvegia 25-38. Înfrângerea Spaniei este perfectă pentru "tricolore"!  

România le întâlneşte pe iberice în al doilea meci din Grupa Principală, dar Spania se luptă după înfrângerea cu Germania doar pentru locurile 5-6 în competiţie. Pe scurt, eşecul Spaniei garantează României "biletele" pentru semifinale, cu condiţia ca fetele lui Ambros Martin să învingă Olanda

Meciurile României în Grupa Principală:

- 9 decembrie: România vs Olanda (19:00)
- 11 decembrie: România vs Spania (19:00)
- 12 decembrie: România vs Ungaria (19:00) 

Clasament Grupa Principală II (Nancy): 

În grupa principală I, Franţa a obţinut prima victorie (29-23 cu Danemarca). Surpriza a venit de la Muntenegru, care s-a impus cu 30-28 în faţa selecţionatei din Suedia. Din cauza protestelor din Franţa şi a demonstratiilor planificate în apropierea sălii din Nantes, meciurile de astăzi din Grupa Principală I au fost reprogramate pentru duminmică, de la aceleaşi ore: Suedia vs Franţa (16.00) şi Serbia vs Rusia (19.00). 

Clasament Grupa Principală I (Nantes):

La această casă de pariuri online ai o mulţime de oferte de pariuri pe Campionatul European de handbal feminin din Franţa! 

 

(Credit Foto: fra2018.ehf-euro.com)

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX