1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. România, fără spectatori cu Lituania şi FRF amendată de UEFA cu 70.000 de euro!

România, fără spectatori cu Lituania şi FRF amendată de UEFA cu 70.000 de euro!

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2018-10-25 20:43:36

image România, fără spectatori cu Lituania şi FRF amendată de UEFA cu 70.000 de euro!

Incidentele care i-au avut în prim plan pe fanii români la meciul dintre naţionala lui Contra şi Serbia, din Liga Naţiunilor, nu au rămas fără urmări. Astfel, UEFA a decis ca "tricolorii" să joace ultimul meci de pe teren propriu fără spectatori. Cu alte cuvinte, naţionala României va încheia competiţia aşa cum a început-o la Ploieşti - tot fără spectatori în tribune. 

Pariază LIVE pe meciurile din Liga Naţiunilor! 

 

Comisia de disciplină a UEFA a sancţionat FRF pentru rasism, xenofobie, invadarea terenului de către suporteri (foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu) și folosirea de materiale pirotehnice. În plus, federaţia va trebui să achite şi o amendă de 70.000 de euro. Urmare a deciziei, România va juca fără spectatori partida cu Lituania - culmea, care se va juca la Ploieşti pe 17 noiembrie.

România va juca fără spectatori ultima partidă de pe teren propriu din Liga Națiunilor, cu Lituania, programată de 17 noiembrie la Ploiești. România fusese pedepsită, iniţial, de UEFA pentru scandărilor fanilor la Belgrad, la meciul tur cu Serbia. "Kosovo e Serbia!" a fost scandarea care a făcut ca UEFA să decidă închiderea unui sector de 1.000 de locuri la returul cu sârbii de pe Arena Naţională (foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu)

În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Dacă nu se califică din preliminariile clasice la turneul final european de peste doi ani, jucătorii lui Cosmin Contra mai pot spera la play-off, dar pentru asta trebuie să termine pe locul 2 în grupa din Liga Națiunilor.

Cu două etape înainte de încheierea fazei grupelor, clasamentul grupei 4 din Liga C se prezintă astfel:

Meciurile rămase de jucat în grupa "tricolorilor":

17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)

Deschide cont la această casă de pariuri - primul pariu este fără risc în limita a 250RON!

Liga Naţiunilor, "mină" de aur pentru federaţiile naţionale

6 septembrie 2018 este ziua în care UEFA a decis să înlocuiască meciurile amicale interţări cu Liga Naţiunilor, asta şi pentru a mai stopa din activitatea mafiei pariurilor - tot mai interesată în ultima vreme de meciurile internaţionale cu caracter de pregătire. 

Pe de altă parte, noua competiţie le poate aduce federaţiilor naţionale din Europa sume de bani deloc de neglijat. Daily Mail scrie că UEFA a luat decizia de a mări substanţial premiile, astfel că Federația Română de Fotbal ar putea încasa o sumă considerabilă în cazul în care jucătorii lui Contra vor reuși să câștige grupa. Fondul iniţial de premiere a fost de aproximativ 70 milioane de euro, iar fiecare echipă urma să încaseze 700 de mii de euro pentru participare. 

Toate cele 55 de selecționate vor beneficia de o creștere cu 50% a sumelor încasate pentru participare, iar câștigătoarele de grupă vor primit tot cu 50% mai mult. Dacă naţionala lui Contra  îi va lua faţa Serbiei şi va încheia competiţia pe primul loc, FRF se va alege cu un premiu în bani de aproape 3 milioane de euro.

Câștigătoarele celor grupe din Liga A vor lupta în play-off, turneu care de va desfăşura în iunie 2019 şi care va include patru partide: două semifinale, meciul pentru locul trei și finala. Totodată, câștigătoarele grupelor din ligile B, C și D vor promova în Liga A, iar cele cu cea mai slabă linie de clasament vor retrograda.

România va trebui să joace preliminarii la Euro 2020

Sistemul de Calificarea la Euro 2020 va rămâne, în mare parte, neschimbat. Preliminariile vor începe în martie 2019 şi se vor încheia după fix un an, în martie 2020. Niciuna dintre echipe nu va avea asigurată calificarea, chiar dacă unele dintre ţări vor fi gazde. Printre cele13 ţări care vor găzdui meciuri la Campionatul European din 2020 se numără şi România, astfel că "tricolorii" vor fi nevoiţi să "treacă" prin preliminarii. 

Ultimele patru locuri la Euro 2020 vor fi ocupate de cele mai bune 4 dintre cele 16 câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor. În cazul în care una dintre aceste naţionale este deja calificată la turneul final, atunci locul acesteia va fi luat de către următoarea cea mai bine clasată echipă din liga în care a evoluat. 

Pariază pe meciurile din Liga Naţiunilor şi încasează un bonus atractiv de bun venit! 

 

(Credit Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu)

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Marius Huțu
+12.68
Câștigate
5
Pierdute
2
2
Ionuţ Angheluţă
+8.5
Câștigate
1
Pierdute
0
3
Baicu Marius
+8
Câștigate
1
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX