1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. România a terminat în genunchi Euro: 20-24 cu Olanda, în finala mică (VIDEO) / Pintea, cel mai bun pivot!

România a terminat în genunchi Euro: 20-24 cu Olanda, în finala mică (VIDEO) / Pintea, cel mai bun pivot!

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2018-12-16 16:29:07

image România a terminat în genunchi Euro: 20-24 cu Olanda, în finala mică (VIDEO) / Pintea, cel mai bun pivot!

Cu amintirea înfrângerii dureroase din grupa principală (24-29), jucătoarele lui Ambros Martin au început timorate bătălia pentru locul trei cu olandezele - care la acest meci au fost nevoite să se descurce fără trei "piese" importante - Groot, Rozemalen şi Kramer. Fără Cristina Neagu, care va lipsi minim şase luni de pe teren, româncele au încasat două goluri. Laslo a înscris primul gol după 6 minute, dar olandezele au reacţionat imediat. 

Vezi AICI un rezumat al meciului cu Olanda

Cu şanse la titlul de golgheter, Buceschi a marcat apoi primul ei gol cu olandezele. Dar fără o apărare care să le încurce pe adversare, "tricolorele" au încasat gol după gol şi trupa antrenată de Helle Thomsen s-a dus al trei goluri avans pe tabelă (7-3) după un sfert de oră. Ambros Martin a simţit că jucătoarele sale au probleme mari şi a cerut time out. 

Cu Bazaliu (înlocuitoarea Cristinei Neagu) total neinsipirată în atac şi cu acţiuni uşor de anticipat, România s-a chinuti efectiv să-i dea gol lui Tess Wester - care a pus lacăt la poartă câteva minute. Aşa se face că adversarele s-au dus la 12-6 în minutul 24 - o diferenţă care a reflectat exact realitatea din teren până în acel moment. Vizibil deranjate de iureşul olandezelor, "tricolorele" au mai încasat trei goluri şi la pauză fetele lui Helle Thomsen au intrat cu un avans liniştitor: 15-8! 

Vezi mai jos cel mai frumos gol al meciului marcat de olandeza Lois Abbingh (jucătoarea antrenată de Ambros Martin la Rostov)..

După cea mai slabă repriză făcută până atunci la Euro, româncele nu au reuşit să pună capăt pasului de defilare al olandezelor către medaliile de bronz. Mult mai hotărâtă şi cu o dorinţă enormă de a termina cu fruntea sus turneul, Olanda şi-a continuat recitalul la poarta noastră şi a menţinut avantajul pe tabelă - care în minutul 44 a arătat un usturător 13-21!

Ambros Martin a decis să schimbe partitura şi a trimis-o pe Mădălina Zamfirescu pe teren. Iar odată cu intrarea handbalistei de la Debrecen, jocul "tricolorelor" s-a schimbat. Dar tocmai când am început să le punem din nou marui probleme adversarelor, cele două arbitre le-au făcut cadou olandezelor un gol care n-a fost...Finalul a fost unul extrem de incins, cu goluri rapide de ambele părţi, dar la avantajul luat după prima repriză Olanda şi-a asigurat victoria în final cu 24-20. 

Olandezele au cucerit medaliile de bronz la Euro2018 - a doua mare performanță la un turneu final european, după argintul obţinut în 2016. De partea cealaltă, România a câştigat singura medalie la un European în 2010, atunci când a bătut cu 16-15 Danemarca în finala pentru locul trei. Eliza Buceschi a dat două goluri cu Olanda şi a ajuns la 45 de reușite - performanță care i-a asigurat locul doi în topul golgheterilor. Cel mai mare pericol era reprezentat de rusoaica Anna Vyakhireva, care în finala cu Franța s-a oprit la 7 goluri și a terminat pe 4 (43 goluri) - la un gol în spatele Cristinei Neagu (locul 3, cu 44 de reușite). Franța a bătut Rusia cu 24-21 în finală și a câștigat primul titlu european din palmares. Performanța le-a adus franțuzoaicelor calificarea la JO 2020.

Crina Pintea, cel mai bun pivot de la Euro2018! 

Evoluţiile de senzaţie ale Crinei Pintea la turneul final din Franţa i-au adus jucătoarei noastre titlul de "cel mai bun pivot" în urma voturilor exprimate de fani (40%) şi a specialiştilor (60%). Peste 5.000 de oameni au votat în sondajul EHF pentru stabilirea echipei competiţiei. 

Reuşitele jucătoarei de 28 de ani au atras atenţia marilor cluburi ale Europei. Aşa se face că, chiar în timpul turneului, campioana Europei - Gyor a reuşit să o transfere pe Pintea de la echipa franţuzească Issy Paris.

Cu un procentaj de reuşite de 64%, Crina Pintea s-a situat pe locul patru în clasamentul celor mai bune jucătoare care au marcat din acţiune. Cristina Neagui se află în fruntea acestei ierarhii, cu 37 de goluri, interul naţionalei României fiind urmată de franţuzoaica Estelle Nze Minko (34 goluri).

În afara "7"-lui ideal la Euro2018, organizatorii desemnat-o pe rusoaica Anna Vyakhireva cea mai bună jucătoare a competiţiei. Handbalista lui Ambros Martin de la Rostova a fost aleasă MVP-ul turneului pentru contribuţia sa decisivă la calificarea trupei lui Evgheni Trefilov în finală, după un meci de senzaţie făcut în faţa României. De asemenea, olandeza  Kelly Dulfer a fost desemnată cea mai bună apărătoare în cursa în care a participat şi românca Gabriela Perianu. 

Echipa ideală de la Euro2018: 

Portar: Amandine Leynaud (Franţa)
Extremă stânga: Majda Mehmedovic (Muntenegru)
Inter stânga: Noemi Hafra (Ungaria)
Centru: Stine Oftedal (Norvegia)
Inter dreapta: Alicia Stolle (Germania)
Extremă dreapta: Carmen Martin (Spania)
Pivot: Crina Pintea (România)

Vedeţi mai jos un montaj frumos cu protagonistele echipei ideale a turneului final din Franţa..

 

(Credit Foto: fra2018.ehf-euro.com)

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX