1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Revoluţie în fotbal: adio schimbări în prelungiri şi trageri de timp. Mondial cu 48 de echipe!

Revoluţie în fotbal: adio schimbări în prelungiri şi trageri de timp. Mondial cu 48 de echipe!

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2018-11-05 13:31:04

image Revoluţie în fotbal: adio schimbări în prelungiri şi trageri de timp. Mondial cu 48 de echipe!

Fotbalul este într-o continuă schimbare de când Platini și Blatter au plecat în urma mega-scandalului de corupție. Astfel, după ce șeful UEFA Alexander Ceferin a aprobat înființarea Ligii Națiunilor, acum președintele FIFA Gianni Infantino (foto: businessinsider.com) intenționează introducerea unui număr de 48 de echipe odată cu Mondialul din 2022. Qatar, țara care va găzdui turneul final mondial de peste 4 ani, a anunțat că va lua o decizie în acest sens la începutul anului viitor. 

Câștigi 250.000RON cu 4 scoruri corecte din etapa a 4-a a Ligii Campionilor!

 

"De ce nu...?", a răspuns Infantino în momentul în care reporterii l-au întrebat dacă această idee se poate pune în practică. "Am decis să creștem numărul de echipe care participă la turneele finale ale Cupei Mondiale de la 32 la 48. Se va întâmpla în 2026. Dar, mă cunoașteți...Este posibil ca acest lucru să se întâmple din 2022", a declarat Infantino în cadrul Congresului Anual al Confederației de Fotbal din Malaezia. 

Cu această ocazie, Infantino a afirmat că un turneu extins va determina o creștere a prezenței echipelor din Asia la turneul final al Cupei Mondiale de la 4 la 8 echipe, ceea ce va contribui la dezvoltarea fotbalului pe continentul "galben". 

"Veți avea o șansă mai mare...Este posibil, este posibil, discutăm cu prietenii noștri din Qatar, discutăm cu mulți alți prieteni din regiune. Sperăm ca acest lucru să se întâmple. Întotdeauna trebuie să încercăm, " a mai spus președintele FIFA. 

Găzduirea altor 16 echipe ar complica mult sarcina Qatarului în perspectiva turneului final din 2022. Asta în condițile în care statul arab și-a "stricat" în ultima vreme relațiile cu vecinii - Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite și Egiptul au întrerupt relațiile diplomatice și au impus o blocadă în schimburile economice cu Qatar, țară acuzată că aprobă activitățile teroriste. 

Hassan Al-Thawadi (foto: dohanews.com), șeful Comitetului de Organizare al CM din 2022, a declarat pentru AFP că Qatar studiază propunerea cu privire la prezența a 48 de echipe la startul competiției și că țara sa va lua o decizie înainte de începerea meciurilor de calificare. 

Al-Thawadi a adăugat că, în ciuda embargoului decis de țările vecine, pregătirile pentru Cupa Mondială nu vor fi afectate și că bugetul de 200 miliarde de dolari pentru întreaga infrastructură (inclusiv metrou și autostradă) nu a fost afectat.

"Suntem foarte bucuroși și entuziasmați de progresul pe care îl facem, suntem pe drumul cel bun. Până în 2020-2021, toate stadioanele noastre (nn - 8 la număr) vor fi pregătite să găzduiască meciuri la CM 2022", a declarat Al-Thawadi.

Jackpot de 50.000RON CASH pentru pariurile din perioada 5-8 noiembrie

Anul viitor vor fi alegeri prezidențiale în cadrul FIFA, dar Gianni Infantino a anunțat că 180 de federații naționale, dintr-un total de 211 afiliate, i-au acordat deja sprijnul. "Știți că vor fi alegeri la anul. Am anunțat că voi candida și am primit deja peste 180 de scrisori de susținere", a declarat Infantino.

FIFA are în vedere și modificarea regulamentului!

Forul condus de Gianni Infantino e gata să opereze modificări și în ceea ce privește regulamentul jocului de fotbal. Așa se face că FIFA are în vedere schimbarea unei reguli importante - aceea care se referă la mingea respinsă de către portar la loviturile de la 11 metri. Odată cu noul regulament, jucătorii nu mai pot ataca mingea și să dea gol după respingerea portarului - urmând ca faza să se încheie cu o repunere simplă.

Ca exemplu, FIFA a dat faza în care mijlocașul lui Man United, Paul Pogba a trimis mingea în poartă în meciul cu Everton după ce inițial portarul advers reușise să respingă. Odată cu trecerea la noul regulament, FIFA vrea ca penalty-ul să fie doar faza șutului, fără continuare.

O altă modificare importantă, și care cu siguranță va crea multe discuții, se referă la  eliminarea cuvântului "intenționat" la un henț în suprafața de pedeapsă. Până acum, acest cuvânt rostit în emisiunile tv de profil a creat un șir interminabil de dezbateri. În același timp, termenul de "intenționat" este interpretat în mod diferit de către specialiști.

Conform actualelor reglementări, penalty se acordă atunci când un jucător atinge intenționat mingea cu mâna în interiorul propriului careu, cu excepția portarului. Prin eliminarea cuvântului "intenționat" se poate acorda penalty la fiecare atingere de minge - lucru ce va duce la o "ploaie" de lovituri de la 11 metri în timpul unui meci.

Dar asta nu e totul...Șeful FIFA (foto: thenational.ae) are în vedere și interzicerea schimbărilor din prelungiri, pentru a se evita astfel tragerile de timp din partea echipelor aflate în avantaj în acel moment. 

O altă propunere a FIFA este ca jucătorii schimbați să părăsească terenul prin cel mai apropiat loc cu putință în loc să se îndrepte către centrul terenului. Totul pentru a stopa tragerile de timp ale jucătorilor în momentul schimbării.

În același timp, pedepsele pentru simulări (foto: as.com) și trageri de timp vor fi înăsprite, fotbaliștii fiind pasibili de amenzi mari și chiar suspendarea pentru maxim trei partide. Răspunzătoare de comportamentul jucătorilor ar urma să fie și cluburile, care vor trebui să plătească amenzi grase.

Câștigi 250.000RON cu 4 scoruri corecte din etapa a 4-a a Ligii Campionilor!

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX