Bulgaria: restart de campionat pentru Keșeru, Moți și Grigore

2020-05-18 12:03:31 1,5k 0

Krasen Kralev, ministrul sportului din Bulgaria, a anunțat regulile pentru reluarea fotbalului din țara vecină. Până la data de 20 mai, echipele au voie să își reia antrenamentele în aer liber, în grupuri de cinci jucători, plus doi antrenori. O a doua fază, între 21 și 26 mai, prevede extinderea grupului de lucru la 11 jucători, plus trei membri ai staff-ului. Apoi, între 27 mai și 4 iunie, are voie să intre la antrenament întreg lotul.

Pârva Liga se va relua pe 5 iunie, fără spectatori, cu Ludogoreț (campioana ultimelor 5 ediții) pe primul loc, având 9 puncte avans față de Lokomotiv Plovdiv, Levski Sofia și ȚSKA Sofia. 
Lotul lui Ludogoreț are o valoare de piață de 31 de milioane de euro, potrivit transfermarkt.com. Lotul lui ȚSKA este evaluat la 17,6 milioane, iar al lui Levski Sofia la 15,28 milioane. 

Aflate la egalitate de puncte, Cherno More și Beroe vor lupta pentru un loc în Play-off, în etapele următoare.

Cel mai recente transferuri notabile: Botev l-a adus pe fundașul central Atanas Chernev de la Getafe U19. În aprilie, FK Dunav l-a adus pe Daudet Ndongala, care a trecut și pe la Poli Iași.

Campionatul Bulgariei este de interes pentru noi prin prisma fotbaliștilor români care activează la Ludogoreț: Dragoș Grigore, Cosmin Moți și Claudiu Keșeru. Keșeru este și liderul clasamentului golgheterilor. El și-a prelungit recent contractul, refuzând oferte din Turcia.

Autor

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la... citeste mai mult