1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Reguli de tot râsul în protocolul de reluare a Ligii 1: vor ajunge să joace 2 contra 2!

Reguli de tot râsul în protocolul de reluare a Ligii 1: vor ajunge să joace 2 contra 2!

victorpartan
victorpartan

2020-05-29 19:19:42

image Reguli de tot râsul în protocolul de reluare a Ligii 1: vor ajunge să joace 2 contra 2!

Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal au pus la punct protocolul pentru desfășurarea meciurilor care se vor disputa în Liga I începând cu 13 iunie.

Presa sportivă a aflat prevederile, unele dintre ele aflate la granița dintre hilar și absurd:

  • în a doua dintre cele trei zone delimitate, sunt rezervate 5 locuri pentru oamenii de marketing ai echipelor. 

Citind aceste rânduri, 70% dintre finanțatorii cluburilor vor întreba: „oamenii de ceee?”. Băgătorii de seamă din anturajul echipelor se vor simți discriminați: „de ce oamenii de marketing să aibă voie și noi nu?”. În traducere liberă: locurile vor rămâne goale.

  •  La sosirea la stadion, titularii intră direct la vestiare, în timp ce rezervele așteaptă pe gazon (n.r. - după ce au mers în același autocar, unul lângă altul!!!). 

Pentru ca absurdul să fie dus până la capăt, regula poate fi completată astfel: „În timpul meciurilor, coechipierii se vor preface că nu se cunosc între ei”. Unii chiar își vor pasa de parcă s-ar dușmăni!

  • Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare.

Mai clară ar fi fost formularea „decât dacă echipa este condusă sau dacă echipa conduce, dar e blat și trebuie să piardă” :)))

  •  Pe întreaga durată a jocului le este interzis jucătorilor, staffului tehnic și oficialilor cluburilor eliminarea secrețiilor nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de access și a băncii tehnice. Toți cei care scuipă sau își suflă nasul vor primi suspendare între 6 și 12 etape.

Această reglementare trebuie completată cu posibilitatea de a face transferuri oricând. În mod normal, minim patru jucători din fiecare echipă vor fi suspendați după fiecare meci. În a patra rundă de la reluare nu va mai avea cine să joace. Se va ajunge la 2 contra 2, pe teren redus!

  • Șoferul autocarului care aduce echipa la stadion nu are voie să coboare decât dacă ajută la descărcarea bagajelor.

Nu se precizează penalitatea pentru cine încalcă regula. Probabil că omul va fi bătut la tălpi de Burleanu în persoană, sau speriat de fantoma lui Gino Iorgulescu.

Până nu va fi prezentat oficial, regulamentul poate fi completat cu un alt subpunct de bun simț: distanța dintre fundaș și atacantul aflat în marcaj nu poate să fie mai mică de 5 metri. Orice apropiere nefirească va fi sancționată cu penalty, iar goalkeeperul va fi obligat să apere din spatele porții lovitura de pedeapsă.

  • Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Autor: Victor Partan

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX