1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Imposibil să mai rateze promovarea: Rapid aplică învățăturile lui Șumudică

Imposibil să mai rateze promovarea: Rapid aplică învățăturile lui Șumudică

victorpartan
victorpartan

2020-08-12 15:48:05

image Imposibil să mai rateze promovarea: Rapid aplică învățăturile lui Șumudică

Rapid București a terminat Play-off-ul ligii secunde pe locul 6 din 6, ratând promovarea în primul eșalon, deși a avut un buget de 2,8 milioane de euro, foarte mare pentru acest nivel. 

„Mă doare că n-au promovat. Chiar dacă la figurat am vorbit, acolo trebuia pusă o bombă, ras tot și început de la capăt. Cum să ai 6.000 de euro salariu în Liga a 2-a? Gabi Iancu are 2.500 la Viitorul. Mie mi-ar fi rușine! Pentru banii ăștia ar trebui să iei mingea în gură și să intri cu ea în poartă!”, a răbufnit Marius Șumudică, un rapidist înflăcărat.

Noul antrenor al giuleștenilor, Adrian Iencsi – zis „Mozambicanul” – este gata să pună în practică sfatul lui Șumi și să lucreze la antrenamente scheme nemaivăzute până acum în fotbalul românesc. Cârtița din vestiarul „vișiniilor” ne-a spus ce va urma:

„Adi are relații la contabilitate și a făcut rost de ștatele de plată. Cei care au salarii de peste 4.000 de euro vor lua mingea în gură, iar cei care au salarii mai mici și nu își permit să meargă la dentist o pot băga sub tricou, ca o burtă. În ambele cazuri, adversarii nu au cum să îi deposedeze. Dacă iau mingea cu mâna. e henț. Dacă încearcă să dea cu piciorul, ne lovesc jucătorii fie în figură, fie în zona taliei, așa că vor primi automat cartonașul roșu. Eliminare!”.

La rândul lor, indiferent de remunerație, portarii vor purta mânuși unse cu superglue, pentru o priză ireproșabilă. După fiecare intervenție, trebuie schimbată și mingea, și mânușa, pentru că rămân lipite una de alta. „Trebuie să înștiințăm Federația că la meciurile noastre va fi nevoie de 3-6 baloane, depinde câte șuturi pe poartă parate vor avea adverarii. Ideal ar fi să nu fie nevoie de nicio minge”, s-ar fi gândit finanțatorul Anghelescu în momentul în care a auzit planul fantastic al lui Iencsi.

Rapidiști din tată-n fiu

Apropo de finanțare, contribuabilii steliști și dinamoviști din Sectorul 1 sunt realmente devastați de ratarea promovării.  Apropo de steliști și dinamoviști, s-a tot spus că la Rapid nu mai erau rapidiști adevărați. Ei bine, plecările lui Pancu și Florin Manea au rezolvat această problemă. Apropo de steliști, dinamoviști și rapidiști, să nu uităm ce a spus Nicolae Văcăroiu: „Noi suntem rapidiști din tată-n fiu, în afară de fiul meu, care e stelist”.

Dar gata cu gluma! Rapid a înscris doar 4 goluri în 5 meciuri din Play-off și pentru că nu a primit niciun penalty. Acționarii au ajuns la concuzia că echipa trebuie să aibă un nume mai „catchy” pentru arbitri, cum ar fi CFR București. Dacă „Mozambicanul” nu e bomba solicitată de Șumudică, va fi adus un antrenor care să semene cu un bursuc. Sau chiar un bursuc.

* Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Foto: sportpictures.eu

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+103.24
Câștigate
13
Pierdute
11
2
Tudor Cosma
+73.04
Câștigate
50
Pierdute
29
3
Gabriel Morariu
+62.66
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX