1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Prima cursă de sprint a sezonului în F1 este una specială

Prima cursă de sprint a sezonului în F1 este una specială

victorpartan
victorpartan

2023-04-26 11:07:40

image Prima cursă de sprint a sezonului în F1 este una specială

În acest weekend (28-30 aprilie) se desfășoară etapa a 4-a a sezonului de Formula 1, Marele Premiu al Azerbaidjanului (pe „Baku City Circuit”). Va fi prima cursă de sprint a sezonului, care vine cu modificări față de cursele de sprint din anii anteriori.

Pariază pe Formula 1 beneficiind de cea mai bună ofertă

Cea mai importantă modificare este că ordinea în care piloții vor ajunge la finiș în cursa de sprint nu mai influențează ordinea de pe grila de start a Marelui Premiu, care va fi decisă în urma calificărilor de vineri, 28 aprilie. S-a renunțat la antrenamentul de sâmbătă, care de obicei preceda cursa de sprint.

„Având în vedere că orice incident din cursa sprint nu va compromite pozițiile de start ale piloților în cursa de duminică, aceștia ar trebui să fie mai motivați să forțeze pe parcursul cursei de 100 de kilometri, care ține de obicei în jur de 30 de minute”, au explicat oficialii F1. Astfel, ar trebui să avem o cursă de sprint mult mai spectaculoasă, în care concurenții își vor permite să riște mai mult pentru punctele puse în joc.

Câștigătorul primește 8 puncte, pilotul de pe locul secund își adaugă 7 puncte în clasament, locul 3 primește 6 puncte, iar punctajul scade până la locul 8, care este premiat cu un punct.

Care este programul Marelui Premiu de F1 din Baku?

Iată programul detaliat al Marelui Premiu al Azerbaidjanului: 

Vineri, 28 aprilie

Va avea loc o sesiune de antrenamente, apoi calificările, care vor stabili ordinea în Marele Premiu de duminică. 

Calificările pentru cursa sprint vor fi mai scurte decât cele normale: prima secvență, Q1, va dura 12 minute (vs 18 minute), a doua secvență (Q2) va dura 10 minute (vs 15 minute), iar pentru Q3 sunt rezervate 8 minute (vs 12 minute).

Antrenamentele și calificările vor putea fi urmărite la televizor (pe Digisport în România). „Încercarea de a aduce ceva mai dinamic în weekend este o decizie bună. Dacă te uiţi la fotbal, nu vezi sesiunea de antrenament de miercuri din stadion, iar noi suntem singurul sport care transmite sesiunile de antrenamente”, au subliniat conducătorii F1.

Sâmbătă, 29 aprilie

Va avea loc altă sesiune de calificări, mai scurtă, care va stabili ordinea pe grilă în cursa sprint. Tot sâmbătă, este programată și cursa sprint, pe o lungime totală pe 100 de kilometri (aproximativ 20 de tururi).

Duminică, 30 aprilie

Se va desfășura cursa propriu-zisă.

Cote pariuri Baku Grand Prix

Potrivit cotelor oferite de Betano, Max Verstappen este favorit clar să câștige cursa din Azerbaidjan, urmat de Sergio Perez și de Fernando Alonso.

Verstappen este pe primul loc în clasamentul general (69 de puncte) și se pare că nu va avea rival în acest sezon, în contextul în care pe locul secund este coechipierul de la ReBull, Sergio Perez (54). Fernando Alonso, revelația acestui de până acum, completează podiumul cu 45 de puncte.

La constructori, echipa Redbull are deja un avans dublu față de următoarea clasată. Liderul are 123 de puncte, fiind urmat de Aston Martin, cu 64 de puncte, și de Mercedes, cu 56 de puncte. Deși avea așteptări mari pentru acest sezon, Ferrari continuă se dezamăgească (26 de puncte).

Pariază pe Formula 1 beneficiind de cea mai bună ofertă

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+30.8
Câștigate
9
Pierdute
2
2
Dan Ștefanescu
+7.76
Câștigate
6
Pierdute
4
3
Marius Huțu
+6.85
Câștigate
8
Pierdute
5

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX