1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Pistă de atletism, inaugurată metru cu metru. : 54 de panglici au fost rupte cu dinții

Pistă de atletism, inaugurată metru cu metru. : 54 de panglici au fost rupte cu dinții

victorpartan
victorpartan

2020-09-27 21:52:27

image Pistă de atletism, inaugurată metru cu metru. : 54 de panglici au fost rupte cu dinții

România este țara tuturor posibilităților, când vine vorba de infrastructura sportivă. La Târgoviște, a fost inaugurată suprafața de joc a unui stadion nefăcut.

„În mod normal, montarea gazonului e ultima etapă în ridicarea unei arene”, a scris gsp.ro, care a consultat mai mulți specialiști în domeniu. De ce atâta grabă? Pentru că veneau alegerile.

„Și care este problema? Construcția fiecărui stadion trebuie pornită de la punctul cu var”, ar putea spune Dan Petrescu, puțin supărat că Vinicius nu a dat din penalty golul calificării în Play-Off-ul Europa League.

Ingeniozitatea candidatului care a tăiat panglica înainte de termen a stârnit invidia colegilor politicieni, care s-au mobilizat și au reușit lovituri de imagine spectaculoase. Nici nu poți să crezi așa ceva:

... într-o comună din județul Vâlcea, o pistă de atletism a fost inaugurată metru cu metru. Primarul a fost nevoit să rupă cu dinții ultimele 54 panglici, pentru că, la un moment dat, a pierdut foarfeca. La finalul ceremoniei, edilul a aflat că echipa pe care pariase a fost egalată în prelungiri și a izbucnit în lacrimi. 

... într-un orășel din județul Tulcea, a fost inaugurată o găleată cu apă de ploaie, care va fi turnată în bazinul olimpic ce va fi construit la anul. Și la mulți ani.

... un primar din Transilvania, aflat în criză de timp, a printat de pe internet macheta unei baze sportive, pe care a inaugurat-o cu fast. Printre invitați s-au numărat Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Robert Ilyeș, Cristi Ronaldo și Zlatan Ibrahimovici, dar nu au venit. 

Revenind la evenimentul real de la Târgoviște, nu e prima oară când în sportul românesc se pune carul înaintea boilor: avem stadioane moderne în orașe care nu au echipă de fotbal nici măcar în Liga a 2-a... Gigi Becali visează să vândă jucători pe zeci de milioane de euro fără să facă performanță... Rapid vrea să promoveze, dar ia bătaie de la Comuna Recea (n.r. - meciul a fost 11 contra 11, nu a jucat toată comuna)...

Chiar și trenul României spre performanță a fost dat în funcțiune în grabă, fără locomotivă. Dacă se naște un sportiv capabil să-și împingă vagonul prin forțele proprii (talent, resurse financiare), câștigăm trofee și medalii. Dacă nu, nu!

* Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+123.76
Câștigate
59
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX