1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Nu mai e Bos(z) la Dortmund..Dat afară după eșecul cu Werder! Cine vine în locul lui

Nu mai e Bos(z) la Dortmund..Dat afară după eșecul cu Werder! Cine vine în locul lui

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2017-12-10 11:51:39

image Nu mai e Bos(z) la Dortmund..Dat afară după eșecul cu Werder! Cine vine în locul lui

Din echipa care speria greii Europei acum câțiva ani, Borussia Dortmund a ajuns ciuca bătăilor în Bundesliga. Iar ultima înfrângere, 1-2 acasă cu Werder Bremen, a fost picătura care a umplut paharul șefilor echipei. Astfel, Sport Bild scrie că responsbilii grupării au decis debarcarea antrenorului Peter Bosz (foto: bvb.de), socotit principalul vinovat pentru cea mai ”neagră” perioadă din ultimii 13 ani la Dortmund, cu 12 meciuri consecutive fără victorie în campionat și Champions League. 

Borussia nu a mai bătut pe nimeni de la sfârșitul lunii septembrie, atunci când a câștigat greu (2-1) cu Augsburg. Doar în 2004 s-a mai pomenit o evoluție atât de slabă a echipei vice-campioane a Germaniei în ultimii cinci ani (2013, 2014, 2016) și finalistă a Ch. League în sezonul 2012-2013. Cu așa o linie în acest sezon, Peter Bosz nu avea cum scăpa de demitere. La puțin timnp după terminarea meciului cu Werder, șefii echipei au avut o discuție fulger cu reprezentanții jucătorilor. Astfel, de comun acord cu Șahin, Piszczek și Marcos Reus, aceștia au decis că e nevoie de un șoc la echipă. 

Doar 6 luni a rezistat Bosz pe banca lui Dortmund, care îi achitase clubului Ajax o despăgubire de 5,5 milioane de euro pentru a-l elibera de contract. Totuși, au fost și unii jucători care i-au luat apărarea antrenorului olandez. "Antrenorul nu poate face nimic când noi nu suntem în stare să dăm gol cu poarta goală din câțiva metri. Eu cred că mai degrabă avem de-a face cu o problemă psihică!”, a tunat Andre Schurrle (foto: bvb.de)

Sportiv, Peter Bosz și-a turnat singur cenușă în cap după eșecul cu Werder Bremen. "Nu mi s-a mai întâmplat așa ceva de când am venit la Dortmund. Evident că jucătorii trebuie să-și facă treaba pe teren, dar sunt de părere că eu sunt responsabil pentru tot ce se întâmplă. Și trebuie să recunoaștem că în meciul cu Werder am fost de nerecunoscut, îngrozitori chiar pot să spun!..”, și-a manifestat nemulțumirea și antrenorul olandez.

Stoger, principal până în vară

În vârstă de 46 de ani, David Wagner era considerat cea mai bună variantă pe banca echipei. Tehnicianul german care a scris istorie cu Huddersfield vara asta a refuzat propunerea echipei de la care a plecat în 2015 din postul de antrenor al echipei de tineret. Refuzul său este legat de faptul că vrea să-și ducă la bun sfârșit contractul pe care și l-a prelungit pentru doi ani imediat după ce a promovat-o pe Huddersfield în Premier League. 

După refuzul lui Wagner, șefii lui Dortmund au fost nevoiți să se reorienteze rapid. Și l-au găsit pe Peter Stoger (foto: dw.com). În vârstă de 51 de ani, el va fi asistat de Manfred Schmidt și Jorg Heinrich. Stoger a fost demis de Koln pe 3 decembrie, tot în urma unor rezultate slabe. El a semnat un contract valabil până în vara lui 2018, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an în funcție de locul pe care va termina Dortmund campionatul.  

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+123.76
Câștigate
59
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX