1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Norvegia ia startul pe 16 iunie. Cotele pentru prima etapă au fost deja publicate

Norvegia ia startul pe 16 iunie. Cotele pentru prima etapă au fost deja publicate

Marius Huțu
Marius Huțu

2020-05-21 14:08:22

image Norvegia ia startul pe 16 iunie. Cotele pentru prima etapă au fost deja publicate

calendarul sportiv revenirea norvegiei 2020

Pauza pentru fotbal din cauza pandemiei de COVID-19 se apropie de sfârșit și în Norvegia. Cluburile au primit acordul autorităților de la Oslo pentru a-și relua pregătirile încă din 8 mai, debutul pentru „Eliteserien” fiind prevăzut în data de 16 iunie.

De altfel, s-a anunțat deja și programul pentru primele trei etape, iar casele de pariuri au și introdus în ofertă cote pentru runda inaugurală.

Molde și Rosenborg, principalele favorite la titlu

În Norvegia, campionatul se desfășoară pe modelul primăvară-toamnă. În mod normal, sezonul ar fi trebuit să înceapă pe 4 aprilie. După nu mai puțin de trei amânări, „vikingii” au primit vestea mult așteptată: se va putea juca din nou fotbal din 16 iunie. Deocamdată, se știu doar datele primelor trei etape, pentru că în joc pot intra ulterior mulți alți factori externi, după cum au susținut reprezentanții Federației Norvegiene.

Programarea cupelor europene este un factor foarte important, astfel că nordicii au decis să mai aștepte vreo două-trei săptămâni pentru restul datelor, pentru a se corela și cu planurile UEFA.

La fel ca și în 2019, sezonul începe cu 16 echipe la start. Specialiștii din Norvegia se așteaptă ca lupta pentru titlu să se dea între două echipe, Molde, campioana en-titre, și Rosenborg, clubul cu cele mai multe trofee din istoria competiției (26). În mare parte, ambele formații se bazează pe loturile de anul trecut, cele mai multe „achiziții” însemnând, de fapt, reîntoarcerea unor jucători după ce au fost împrumutați. Mai importantă ar fi doar venirea atacantului suedez Dino Islamovic (Ostersunds) la formația din Trondheim.

Molde și Rosenborg sunt singurele formații din „Eliteserien” cu o valoare a loturilor care însumează peste 10 milioane de euro, conform Transfermarkt. Betano oferă prima șansă pentru câștigarea titlului tot campioanei en-titre, dar Rosenborg nu este departe. Între cele două grupări și restul echipelor este o falie destul de mare. Spre exemplu, Viking Stavanger și Valerenga au o cotă 15:00, tot la Betano, pentru a încheia sezonul 2020 pe locul 1.

Cine se va lupta pentru supraviețuire

În ceea ce privește „noutățile”, Aalesund, Sandefjord și Start sunt echipele care au promovat și care completează tabloul de „16”. Toate cele trei echipe au revenit destul de repede în „Elitenserien”, prima după două sezoane de absență, iar celelalte după unul. În principiu, nou-promovatele plus Mjondalen vor lupta pentru supraviețuire, conform cotelor oferite de Betano.

Sandefjord, Start și Mjondalen au și cea mai scăzută cotă de piață, adică valoarea loturilor însumează sub 5 milioane de euro, conform Transfermarkt.

Sigur, într-un an 2020 atât de dificil, va conta foarte mult și modul cum vor reuși echipele să depășească această criză sanitară și economică. Mai ales că în primă fază nu se va putea juca în prezența spectatorilor. Așadar, cluburile nu se vor putea vaza și pe venituri din ticketing.

Valerenga este una dintre grupările care se confruntă deja cu mari probleme financiare. Chiar proprietarul clubului are dificultăți cu afacerile, astfel că această echipă s-ar putea vedea nevoită să-și vândă o parte din jucători chiar la început de sezon pentru a supraviețui. Felipe Carvalho și Aron Donnum sunt printre cei mai scumpi din lot.

La fel ca și în alte cazuri, PariuriX va urmări și „Elitenserien”, iar pe parcursul sezonului vom încerca să identificăm și cele mai bune ponturi, de la Case de pariuri online legale recomandate.

Vezi aici Top case de pariuri online recomandate în 2020 și bonusurile oferite

Unibet 100% EXTRA până la 300RON
Betano 100% EXTRA până la 500RON
Betfair 5 FREEBET-URI X 100RON
NetBet pariu fără risc 100% până la 500RON
Superbet până la 500RON EXTRA

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX