Nistor e istorie: o legendă vie îi ia locul pe autocarul lui Dinamo

2020-01-07 12:33:05 1,9k 0

Dan Nistor este deja istorie, iar șefii lui Dinamo au în curte jucătorul ideal care să îi ia locul fostului căpitan pe autocarul echipei. Acesta este Ionuț Șerban, fotbalistul care nu îi va trăda niciodată pe „alb-roșii”.

Ionuț Șerban a ajuns în „Ștefan cel Mare” în 2013, pe când avea 18 ani, a jucat puține minute de atunci, dar nu va pleca niciodată, pentru că Dinamo trebuie să îi plătească un milion de euro lui Vasile Șiman în cazul unui transfer, fie și din postura de liber de contract. 

„Ionuț este o legendă vie. Nu are nicio șansă să nu devină cel mai longeviv jucător dinamovist din toate timpurile. Cum joacă foarte rar, poate să se retragă și la 60 de ani, dacă nu se accidentează grav mâncând semințe. Nu pot să cred ce proști am fost să nu-l punem pe el de la început pe autocar și l-am pictat pe trădătorul de Nistor, pe care abia l-am putut convinge să plece la Craiova. De unde să mai găsim acum 500 de lei ca să refacem desenul?!”, s-a căinat unul dintre șefii „câinilor”.

Cum cei 270.000 de euro primiți de la olteni pentru Nistor abia ajung pentru nimic, Dinamo va trebui să mai vândă un jucător pentru a avea bani de schimbarea Nistor - Șerban pe autocar. „Sub nicio formă nu vom întări rivalele FC Voluntari, Academica Clinceni sau Chindia Târgoviște”, le-ar fi promis ultrașilor Ionuț Negoiță, care poate da lovitura pe piața transferurilor, încasând 12.000 de euro de la Metaloglobus pe Deian Sorescu, Fabbrini și Perovic. 

Potrivit sosiei lui Dumitru Dragomir, mult mai credibilă decât originalul, Dinamo i-a propus de la 1 ianuarie până în prezent pe: Piscitelli la FCSB, Ciobotariu la CFR, Klimavicius la Gaz Metan Mediaș, Moldoveanu la Astra, Puljic la Viitorul, Popescu la Concordia Chiajna, Mrzljak la Poli Iași, Mihaiu la FC Botoșani, Ionuț Șerban la PSG, Filip la Metalurgistul Cugir. Chiar în acest moment pleacă o telegramă spre Sepsi Sf. Gheorghe: „Ajánlat Daniel Popa, ár: 350 euro”. 

Se naște o nouă FC Voluntari?

Groapa este tot mai adâncă în criză. Scuzați. Criza este tot mai adâncă în „Groapă”. Ca și în cazul lui Nistor, Florin Prunea a folosit un limbaj codat pentru a anunța plecarea antrenorului principal: „Eu nu știu nimic, nu am mai vorbit cu nimeni din conducere în ultimele luni, pe mine nu mă mai bagă nimeni în seamă, parcă aș fi invizibil, dar nu se pune problema ca Dușan Uhrin jr. să plece”. Profund scârbit de tot ce se întâmplă la club, managerul general (?) a propus schimbarea numelui echipei, pe motiv că aceasta nu mai are nimic în comun cu fosta semifinalistă a Cupei Campionilor Europeni. 

În urma unui sondaj efectuat în rândul jucătorilor neplătiți de mai bine de trei luni, a fost sugerată denumirea FC Voluntari. Ironia nu a fost gustată de președintele Bălănescu, care a decis să anunțe că, de fapt, Prunea a fost dat afară din noiembrie, dar nu s-a obosit nimeni să-i spună.

Între timp, Dan Nistor a fost prezentat la noua echipă: „Mă bucur că sunt aici, mă bucur că s-au gândit la mine, vreau să-i mulțumesc domnului Rotaru. Cu siguranță fanii oltenilor mă vor iubi. Le promit asta solemn. Domnul Marcel Popescu, pe care îl respect, a spus că Pițurcă și Craioveanu au clacat. Cred că de aceea nu le-a convenit și au plecat. Am venit aici să joc fotbal, sper să nu fiu trimis și eu la clacă”.

* Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Autor

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la... citeste mai mult