Ne merge și nouă mai bine în capitala Franței cu „sportul rege”
2024-08-06 16:27:33
Pe Stade de France avem încă o confirmare, dacă mai era nevoie, că atletismul este sportul rege din cadrul unei ediții a Jocurilor Olimpice. Cea mai mare arenă sportivă din Franța este plină – 80,000 de spectatori - chiar și în sesiunile de dimineață, când sunt doar calificări. Iar în fiecare seară, spectacolul este grandios. Dacă mai vine și o finală la 100 de metri, precum a fost cea de duminică seara câștigată de Noah Lyles, sau cea de la săritura cu prăjina, încheiată aseară cu recordul mondial al lui Armand Duplantis (6,25 metri), atunci poveștile sunt de basm.
Pariază pe Jocurile Olimpice de la Paris cu un pachet atractiv de bun venit!
Avem patru finale olimpice. Nu s-a mai întâmplat asta din 2008
Ceea ce este foarte important pentru noi, atletismul românesc își face și el prezența la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. La Londra 2012 și Rio 2016, niciun sportiv nu s-a calificat în finala olimpică, în probele de stadion. La Tokyo au ajuns în ultimul act doar Alexandru Novac și Bianca Ghelber. Acum avem patru atleți care au obținut deja calificarea în finalele olimpice: Andreea Taloș (triplusalt), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Alin Firfirică (aruncarea discului) și Alina Rotaru-Kottmann (săritura în lungime). Dintre aceștia a concurat până acum doar Andreea Taloș și a încheiat pe locul 10.
Bianca Ghelber este campioană europeană în acest ciclu olimpic, în timp ce Alina Rotaru este medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale. Ea este și singura reprezentantă care a urcat pe un podium mondial la seniori în ultimul deceniu. Ambele sportive au ajuns la o maturitate sportivă și merită urmărite în aceste zile.
Alina Rotaru are de nerăbdare să concureze în prima ei finală olimpică
În această dimineață am asistat la calificările Alinei Rotaru. La a treia prezență la Jocurile Olimpice și din a treia încercare (ultima), ea a obținut prima calificare într-o finală olimpică. Una care promite mult spectacol, având în vedere echilibrul valoric dintre sportive.
Alina a sărit în acest an 6.94 metri, în iunie, în Grecia. În finală s-a calificat cu 6,63 metri. Bineînțeles, emoțiile au fost foarte mari. „Calificările sunt întotdeauna mai dificile și pot aduce și surprize nedorite. Acum, Ivana Spanovic (n.r. locul 2 mondial) nu s-a calificat în finală”, ne-a declarat Alina Rotaru.
Ultima medalie olimpică la atletism a fost obținută de Constantina Diță-Tomescu, la Jocurile Olimpice din Beijing 2008, când a cucerit un aur istoric la maraton. Până unde poate merge Alina acum? „Va fi o finală foarte grea, sunt foarte multe fete în formă, dar și eu sunt în formă dacă punem ultima mea săritură. Dar va fi foarte greu. Principalul obiectiv a fi să intru în primele opt”, a declarat atleta de la lungime.
Finala se va desfășura peste două zile, iar așteptarea este deja grea pentru Alina, pentru că arde de nerăbdare să concureze. „Aici, eu am venit pe data de 30 iulie în Satul Olimpic și de atunci fiecare zi trece foarte greu. De exemplu, după prima noapte credeam că sunt de două săptămâni în Satul Olimpic, cam așa se simte. Abia aștept finala, sper să ajung între primele opt și apoi vom vedea ce va fi”.
Sursă foto: cosr.ro
Pariază pe Jocurile Olimpice de la Paris cu un pachet atractiv de bun venit!
Ponturi / Predicții
Case de pariuri online legale recomandate
Cazinouri online legale recomandate
Tipsteri ai lunii