1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. (Moș) Crăciun de poveste în Liga I din România

(Moș) Crăciun de poveste în Liga I din România

victorpartan
victorpartan

2019-12-23 22:25:40

image (Moș) Crăciun de poveste în Liga I din România

Final de meci pe Arena Națională. FCSB – Universitatea Craiova 0-2. Moș Crăciun închide televizorul. E nervos. Cine l-o fi pus să parieze din nou pe gol marcat de Andrei Ivan? Iese pe balcon ca să ia o gură de aer rece, dar sunt 17 grade Celsius și în Laponia. Strigă la un spiriduș să verifice presiunea pneurilor de la roțile saniei 4x4. Peste câteva ore pornește spre Carpați.

Clar, Andrei Ivan nu merită niciun cadou anul acesta. Două goluri în treisprezece meciuri... Și cu cine?! Și Rudolf i-ar da două goluri lui Dinamo! Puțin. Foarte puțin! Moșul se întoarce în living, ia cutia cu scrisorile primite din România. Ce coincidență! Prima este chiar din Oltenia, semnată Victor Pițurcă. Vrea o pereche nouă de zaruri speciale, pentru că cealaltă i-a fost confiscată. „Discreție totală...”, roagă semnatarul, în finalul epistolei. Un țânțar îi dă târcoale bărbosului, care trece la următoarea scrisoare.

„Luțule, scrie așa... Stai... Ce e, Meme? Ai puțină răbdare că îi dictez o scrisoare lui Luțu și dup-aia vin... Hai, te pup! Scrie așa, Luțule... Dragă Moșule, nu vreau ca să te jignesc, dar știu că așa ți se spune. Vreau să mi-i aduci pe Nistor și pe Mihăilă. Îți dau trei milioane și jumătate plus 20% dacă se transferă. Sănătate! Gata, te duci și o pui la poștă. Ce faci, mă, tu ai scris tot?”

Moș Crăciun râde. I-a mai trecut supărarea cu Ivan. Oricum, pariase banii ceruți de Dan Petrescu pentru transferuri. CFR are interdicție. „Bursucului” îi va duce cadoul obișnuit: un voucher pentru cinci penalty-uri. Se bucură mereu când primește așa ceva. Ca și Răzvan Burleanu când deschide cadoul în care se află un pardesiu, o pălărie, ochelari de soare și multe microfoane microscopice.

Un pat pentru Gino, o buburuză pentru Dinamo!

Se face târziu. Oare o ajunge la timp patul comandat pentru biroul lui Gino Iorgulescu? Cât să se mai chinuie omul să doarmă pe scaunul de la LPF? Are și el o vârstă... Moșul vrea să închidă cutia, când vede o scrisoare prinsă în îndoitura capacului. Ridică din sprânceană. Este o scrisoare mică, în care se găsește un colț de hârtie... Un om econom a trimis-o. Citește: „Moșule, vreau mai multe puncte. Ionuț Negoiță”. Moș Crăciun are acum barba albă și fața roșie... Nu a dezamăgit pe nimeni până acum... De unde să facă rost de puncte așa din scurt? 

Baba Crăciunița îl întreabă ce a pățit. Ascultă povestea și îi spune un banc auzit anul trecut: „Întrebare: Care este diferența dintre Dinamo și o buburuză? Răspuns: Buburuza are mai multe puncte”. Moș Crăciun se luminează la față: „Atunci, buburuză să fie”!

* Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+103.24
Câștigate
13
Pierdute
11
2
Tudor Cosma
+73.04
Câștigate
50
Pierdute
29
3
Gabriel Morariu
+62.66
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX