1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Marea nebunie: București se va numi Tălpănești!

Marea nebunie: București se va numi Tălpănești!

victorpartan
victorpartan

2020-05-08 22:02:22

image Marea nebunie: București se va numi Tălpănești!

Marea nebunie: cartierul Ghencea poate deveni cartierul „Florin Talpan”, iar București se poate numi Tălpănești. Un rezident din Bălăceanca (jud. Ilfov) vrea să inițieze o petiție în acest sens, după ce unele voci au cerut ca noul stadion al Stelei să poarte numele celui mai cunoscut jurist român.

Construcția stadionului Stelei este aproape finalizată, iar în spațiul public s-a lansat o dezbatere despre numele pe care ar trebui să îl poarte arena. Unii sunt de părere că ar trebui botezată „Emeric Ienei”, după antrenorul din finala de la Sevilia. Alții consideră că stadionul trebuie denumit „Marius Lăcătuș”, „Fiara” fiind simbolul „roș-albaștrilor”.

Pare greu de crezut, dar există și propunerea ca „Templul” să fie numit „Florin Talpan”. Aflând bazaconia, juristul s-a simțit „mândru și orgolios”, vorba lui Gică Hagi. „Știu că, în sufletele suporterilor, stadionul se va numi Florin Talpan”, a comentat „justițiarul”.

Dar parcă e prea puțin. Doar stadionul? Un rezident din Bălăceanca, Ilie Pandalie, abia așteaptă să își pună Internet pe tableta de pastile pentru a iniția o petiție online în care să ceară ca întregul cartier Ghencea să se numească „Florin Talpan”.

„Când spui Ghencea, spui Steaua. Când spui Steaua, spui Florin Talpan. Ce a făcut acest om deosebit a fost o performanță extraordinară. Duckadam, Lăcătuș, Ienei au avut bulan. Pe Barcelona o mai bați o dată la 200-300 de meciuri, dar e de domeniul imposibilului să duci o echipă din Liga Campionilor în Liga a 4-a, fără să dea faliment”, ne-a spus domnul Pandalie.

Cât mai multe tribunale!

Automat, și cimitirul Ghencea se va numi tot „Florin Talpan”. În cartierul din sectorul 6 vor fi deschise pe loc mai multe tribunale, în care locuitorii îi vor putea chema în instanță pe concitadinii din alte sectoare, în diverse spețe. De pildă, se poate revendica Arcul de Triumf, care inițial era plasat în zona Tricodava, dar a fost preluat abuziv de cei din sectorul 1.

Dacă petiția ilfoveanului va avea succes, ultrașii care o susțin pe CSA Steaua își vor modifica textele de încurajare, pe ici, pe colo. Din tribune va răsuna cântecul: „E-u-ro-paaaa, Stea-uaaa! Rooo-mâ-nii-aaa, Stea-uaaa! Be-ca-liii es-te cio-ban, nu e cult pre-cum Tal-pan!”. Nu vor lipsi „declarațiile de dragoste” scrise pe bannerele prinse pe gardul din spatele porții dinspre Peluza Sud: „Pentru Talpan, mănânc ciolan, deși sunt vegetarian”.

Dorind să îi ia fața lui Ilie Pandalie, care probabil va fi chemat la „Acces direct”, la „Măruță” și la numeroase alte emisiuni de calitate, un vecin de salon al petiționarului i-a scris deja Gabrielei Firea, propunând ca Bucureștiul să se numească Tălpănești, chiar de mâine. Dacă nu se va putea, măcar România să își schimbe numele în Talpania.

* Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX