La un pas să strice "ceasul elveţian"! Copil a cedat greu la Basel în finala cu Federer (VIDEO)

2018-10-28 18:06:55 1,5k 0

"Sper că Marius a consumat multă energie în meciul său, pentru că eu mă simt foarte proaspăt. Ar fi grozav să câștig al 99-lea titlu din carieră aici, la Basel", a spus Federer înaintea meciului cu Marius Copil din finala turneului de la Basel. "Cred că Roger nu e de pe planeta asta. E un vis să joc contra lui", a declarat şi jucătorul nostru (foto: Sportpictures.eu) înaintea meciului carierei cu Federer. 

Vezi AICI un rezumat al finalei de la Basel dintre Federer şi Copil

8 titluri câștigase Federer la Basel până la finala cu Marius Copil şi 98 în total în carieră - din care 20 de Grand Slam. Palmaresul elveţianului nu s-a regăsit, însă, în evoluţia din debutul meciului cu jucătorul român. Atent, cu servicii ca din tun şi foarte precis la retururile lungi, Copil a făcut rapid 3-1.

PARIAZĂ LIVE PE CEA MAI BOGATĂ OFERTĂ DE PARIURI LA TENIS! VEZI OFERTA >>

Avantajul jucătorului nostru a fost anulat, însă, la fel de rapid de Federer, după care s-a jucat de la egal la egal. S-a intrat astfel în tie-break, unde "ceasul elveţian" a arătat o mai mare determinare - reuşind să se impună cu 7-6. 

Fost lider mondial şi ocupant actualmente al locului 3 ATP, Federer (foto: atpworldtour.com) a avut mari probleme şi în debutul setului doi. Ajuns la 37 de ani, "extraterestrul" din tenis a avut momente când a fost de nerecunoscut în faţa lui Copil, care n-a luat niciodată în...joacă finala de la Basel. Fostul lider mondial s-a luptat să reintre în meci, dar loviturile românului au picat nemilos: 1-0, 2-0, 3-0! 

Încet, încet, Federer şi-a regăsit ritmul şi a început să facă din nou legea pe teren. Astfel, jucătorul nostru s-a văzut egalat la 4 şi apoi condus. A fost momentul în care elveţianului i-a revenit zâmbetul pe buze şi, încurajat puternic din tribune, a pus punct unui meci în care jucătorul nostru a luptat exemplar. Românul (foto: Sportpictures.eu) şi-a trecut în cont o evoluţie impresionantă, dar Roger Federer a ştiut să abordeze cu mai multă încredere cele mai importante momente ale finalei de la Basel.

Marius Copil a început turneul de la Basel de pe locul 93 mondial, dar începând de mâine el va ocupa poziţia 60 în clasamentul ATP. Românul n-a fost deloc băgat în seamă de specialişti până să ajungă în semifinale, acolo unde l-a învins pe Alexander Zverev (5 ATP) - un jucător mult mai bine cotat decât Copil.

Jucătorul nostru (foto: atpworldtour.com) îi eliminase până la confruntarea cu Zverev pe Dusan Lajovic, Ryan Harisson, Marin Cilic şi Taylor Fritz - doi dintre aceştia sunt din Top10 (Cilic și "Sascha" Zverev).  

"E al doilea discurs pe care îl țin, sper să nu fiu jenant. Roger, a fost o onoare pentru mine să mă aflu în același loc cu tine! Îți mulțumesc foarte mult pentru ceea ce ai făcut în tenis - vorbesc pentru mine și pentru toți jucătorii din top 200. Sper că de acum înainte cariera mea s-o ia în sus. E foarte frumos să joci în locuri ca cel în care mă aflu astăzi", a spus Marius Copil la festivitatea de premiere. 

PARIAZĂ LIVE PE CEA MAI BOGATĂ OFERTĂ DE PARIURI LA TENIS! VEZI OFERTA >>