1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Jocurile Olimpice de la Tokyo: 11.500 de sportivi, număr record de evenimente

Jocurile Olimpice de la Tokyo: 11.500 de sportivi, număr record de evenimente

Caramavrov
Caramavrov

2021-07-22 12:02:07

image Jocurile Olimpice de la Tokyo: 11.500 de sportivi, număr record de evenimente

Capitala Japoniei, Tokyo, găzduiește cea dea XXII-a ediție a Jocurilor Olimpice (23 iulie – 8 august). În cele 339 de evenimente (număr record) programate în cadrul celor 33 de competiții sunt implicați 11.500 de sportivi.

Lista sporturilor olimpice s-a îmbogățit, de la această ediție, cu patru disciplice:  karate (sport național în Japonia), skateboarding, cățărări și surfing. Lor li se adaugă: atletism, badminton, baschet, baseball, box, caiac canoe, canotaj, ciclism, echitație, hochei pe iarbă, fotbal, gimnastică, golf, haltere, handbal, înot sincron, judo, lupte, natație, navigație, pentatlon modern, polo pe apă, rugby în 7, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, tenis de câmp, tir, tir cu arcul, triatlon, volei.

Vor fi și 15 evenimente noi în cadrul sporturilor tradiționale, de mare interes pentru români fiind competiția de baschet 3x3, cu participare „tricoloră”.

Întrecerile se vor desfășura în 42 de stadioane și săli de sport, cele mai multe situate în Tokyo (în zona Heritage și în zona Golfului): 

Măsuri speciale la festivitatea de deschidere

Spectatorii au accesul interzis în aceste arene, ca măsură de precauție pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Regulile sunt foarte stricte la Tokyo, un oraș care a înregistrat weekend-ul trecut cel mai mare număr de îmbolnăviri din ianuarie până în prezent (peste 1.400 de cazuri noi). De exemplu, componenții delegației României nu au voie să se deplaseze decât din cameră la locul de antrenament și înapoi, folosind scara de serviciu de la hotel, întrucât lifturile și scările pricipale sunt folosite și de alte persoane.

De asemenea, ceremonia de deschidere, de pe 23 iulie (14:00 ora României), se va desfășura în condiții speciale. „Am fost anunțați că măștile trebuie purtate tot timpul, de când pleci din Satul Olimpic și până la întoarcere. Nu se va servi nici un snack, nu se oferă apă sau sandviciuri, cum a fost la edițiile anterioare. Ca o măsură de siguranță, pentru că dacă mănânci sau bei apă, trebuie să dai masca jos”, a declarat Florin Mișcă, șeful de misiune al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Nicio națiune nu va putea trimite la defilare mai mult de șase oficiali. În Satul Olimpic, accesul se face doar pe baza sistemelor de recunoaștere facială, care de multe ori nu funcționează.

Vor fi 200 de ore de transmisiune pe TVR

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise de TVR și de Eurosport. Canotajul, atletismul, înotul, meciurile importante de fotbal, handbalul, baschetul, tenisul de masă, tirul cu arcul și scrima vot fi transmise pe TVR 1. Competițiile de gimnastică, atletism şi handbal vor fi pe TVR 2, în timp ce evenimentele din volei, baschet și alte discipline le vom vedea pe TVR 3.

Credit foto: olympics.com

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX