1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Înfrângere dureroasă la Euro: 24-29 cu Olanda! (VIDEO). România trebuie să bată Spania şi Ungaria

Înfrângere dureroasă la Euro: 24-29 cu Olanda! (VIDEO). România trebuie să bată Spania şi Ungaria

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2018-12-09 20:47:03

image Înfrângere dureroasă la Euro: 24-29 cu Olanda! (VIDEO). România trebuie să bată Spania şi Ungaria

Primul meci în sala din Nancy a început prost pentru "tricolore", care au încasat două goluri în primele 5 minute. Debutul furtunos al Olandei (foto: gsp.ro) a fost întrerupt, însă, de o acţiune de toată frumuseţea a Melindei Geiger - care a marcat primul gol pentru România după aproape 6 minute. 

Vezi AICI rezumatul meciului cu Olanda

Prea timorate, în condiţiile în care veneau după trei victorii clare, handbalistele noastre au lăsat breşe în apărare pentru olandeze, care s-au aflat la conducere (6-5) după primul sfert de oră de joc. A fost momentul în care selecţionerul Ambros Martin a cerut primul timp de odihnă, iar la reluare Cristina Neagu a egalat cu o "torpilă" din 9 metri. Olandezele au greşit apoi al o schimbare şi au fost nevoite să joace două minute în inferioritate. 

Pariază pe meciurile României la Euro2018 şi încasează un super-bonus de bun venit!

A fost un moment bun pentru România, care a trecut imediat în avantaj în minutul 17 (7-6). Presiunea rezultatului şi-a pus amprenta asupra celor două echipe, dar olandezele au ştiut să gestioneze mai bine finalul primei reprize şi au intrat la vestiare cu un avantaj de un gol: 11-10. 

După pauză, olandezele au început şi mai hotărâte să facă surpriza în faţa României şi s-au dus la patru goluri diferenţă în minutul 30 (17-13). Dar acest lucru s-a întâmplat şi ca urmare a faptului că adversarele au reuşit să o anihileze pe Cristina Neagu (foto: gsp.ro) - la fel ca şi în prima repriză. 

Portăriţa Tess Wester, dar şi numeroasele mingi trimise în bară de "tricolore" au făcut ca Olanda să se distanţeze la şapte goluri diferenţă în minutul 46 (21-14!). Apăsate de rezultatul de pe tabelă şi lipsite de concentrare şi în apărare, jucătoarele lui Ambros Martin au primit gol la aproape fiecare atac al adversarelor. Iar Charris Rozemalen a reuşit o "torpilă" cu care i-a impresionat şi pe organizatori.."Sniperul Rozemalen", a scris site-ul EHF. 

La adăpostul diferenţei liniştitoare, "portocalele mecanice" au mai slăbit ritmul şi româncele au reuşit să revină la cinci goluri în spatele olandezelor (20-25). A urmat, însă, o greşeală uriaşă de arbitraj şi adversarele au refăcut diferenţa de şase goluri. Graba le-a făcut pe "tricolore" să greşească în faze simple şi, firesc, Olanda a bifat o victorie imensă: 29-24. 

România a bifat prima înfrângere la Euro (un eşec greu) şi a picat pe locul doi în Grupa Principală II - condusă acum de Olanda. O victorie cu olandezele ar fi limpezit apele în grupă, România putând pierde celelalte partide contra Spaniei și Ungariei fără să-şi fi periclitat situația din clasament.

Cristina Neagu: "A fost o zi slabă, nu ne-a ieșit nimic. Sistemul competițional nu ne-a ajutat. Au fost 3 zile în care am ieșit din ritmul competiției. A fost o zi slabă, slabă de tot. Nu ne-a ieșit nimic. Nu ne mai permitem pași greșiți. Olandezele au făcut un meci bun, dar cea mai mare problemă a fost la noi".

"Tricolorele" au nevoie ca de aer de victorii în următoarele două partide din grupă, cu Spania (marţi, 19.00) şi cu Ungaria (miercuri, 19.00) ca să spere la semifinale. În schimb, Olanda (foto: fra2018.ehf-euro.com) îşi poate face deja calcule pentru penultimul act al competiţiei. 

Clasament Grupa Principală II (Nancy):

1. Olanda 6p (85-76) / 3 meciuri 

2. România 4p (84-76) / 3 meciuri 

3. Germania 4p (111-110) / 4 meciuri 

4. Ungaria 4p (108-117) / 4 meciuri 

5. Norvegia  2p (93-89) / 3 meciuri 

6. Spania 0p (76-89) / 3 meciuri 

Calculele calificării în semifinale

Gazeta Sporturilor a făcut calculele pentru ca România să ajungă în penultimul act al competiţiei. Astfel, victoriile cu Spania și Ungaria asigură calificarea "tricolorelor" fără probleme în semifinale la Euro. Primul loc în grupă mai poate fi ocupat doar dacă Olanda pierde următoarele două meciuri. 

Varianta 2: victorie cu Spania, înfrângere cu Ungaria. Dacă rămâne la egalitate de puncte cu Ungaria, România este eliminată. Dar dacă în calcule intră Norvegia și/sau Germania, departajarea s-ar putea face la golaveraj - unde jucătoarele lui Ambros Martin ar putea sta cel mai bine în cazul unei înfrângeri la limită cu Ungaria. 

Varianta 3: victorie cu Ungaria, înfrângere cu Spania. În acest caz, România mai poate fi egalată la puncte doar de Germania sau Norvegia - adversare faţă de care "tricolorele" stau mai bine în ceea ce priveşte meciurile directe. S-ar putea ajunge la egalitate în patru între România, Olanda, Germania și Norvegia, toate cu 6 puncte. Iar în această situaţie, România se califică în semifinale. 

Gazdele Europeanului tremură pentru calificarea în semifinale

Franţa şi-a complicat singură viaţa în turneu. Mari favorite la victorie în meciul cu Suedia, franţuzoaicele (foto: fra2018.ehf-euro.com) s-au chinuit pe semicerc cu nordicele şi meciul s-a terminat cu un egal (21-21) care complică calculele în Grupa Principală I. În cealaltă partidă a grupei, Ungaria a bătut Germania cu 26-25 la capătul unui meci thriller şi Serbia a pierdut în faţa Rusia 25-29.

Vezi AICI un rezumat al meciului Franţa vs Suedia

Următoarele două meciuri din grupă se joacă pe 10 decembrie: Danemarca vs Rusia (19.00) şi Serbia vs Muntenegru (22.00). Franţa conduce în clasamentul grupei, dar are nevoie de victorie în ultimul meci contra Serbiei pentru a se califica în semifinale.

Clasament Grupa Principală I (Nantes):

1. Rusia 6p (79-71) / 3 meciuri

2. Franţa 5p (98-90) / 4 meciuri

3. Suedia 3p (100-102) / 4 meciuri

4. Serbia 2p (76-76) / 3 meciuri

5. Muntenegru 2p (73-77) / 3 meciuri

6. Danemarca 2p (78-88) / 3 meciuri

Denisa Dedu - locul 4 în topul celor mai frumoase goluri din grupe

Francezii au făcut şi topul celor mai frumoase 10 goluri de la Euro - faza grupelor. Incredibil, însă, pe listă şi-a făcut loc doar o româncă - Denisa Dedu, care ocupă locul 4 pentru reuşita din poartă în poartă în meciul cu Germania. Primul loc este ocupat de spanioloaica Almudena Rodriguez  (gol în ultimele secunde în meciul pierdut cu Olanda, 27-28) - o reuşită frumoasă, este adevărat, dar după părerea mea sub cel puţin două goluri marcate de Cristina Neagu până acum în competiţie. 

 

 

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan Ștefanescu
+59.84
Câștigate
18
Pierdute
7
2
Tudor Cosma
+51.84
Câștigate
40
Pierdute
24
3
Gabriel Morariu
+38.68
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX