1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Gala „Balonului de aur” 2023: candidați, favoriți, cote pariuri

Gala „Balonului de aur” 2023: candidați, favoriți, cote pariuri

victorpartan
victorpartan

2023-10-19 09:00:00

image Gala „Balonului de aur” 2023: candidați, favoriți, cote pariuri

Candidații „Balonului de aur”, cel mai prestigios trofeu individual din fotbal, au fost anunțați de „France Football”. Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, de pe listă lipsește Cristiano Ronaldo. Rivalul portughezului, Lionel Messi, este favorit să primească cel de-al optulea trofeu. Pe al șaptelea l-a cucerit în 2021. Deținătorul „Balonului” este Karim Benzema.

Pariază pe câștigătorul Balonului de Aur 2023 la una dintre agențiile de top

Pe lângă cele 7 trofee pe care le are în vitrină, Messi a mai ieșit de cinci ori pe locul al doilea și o dată pe locul al treilea. Cristiano Ronaldo are 5 trofee, 6 locuri 2 și un loc 3. Urmează Platini, Cruyff și Van Basten, fiecare cu câte trei distincții.  

Iată câștigătorii din ultimii zece ani:

Balonul de aur 2023 decernare

Balonul de aur 2023 va fi decernat la data de 30 octombrie, în cadrul unei gale desfășurate la Paris. Câștigătorul este desemnat pe baza voturilor din partea jurnaliștilor de specialitate cu drept de vot, antrenorilor și căpitanilor echipelor naționale. Se ține cont de trofeele cucerite și de evoluțiile fotbaliștilor din anul scurs de la precedenta gală. 

Candidați Balonul de aur 2023

Pe lista scurtă făcută publică de France Football sunt următorii fotbaliști: 

Balonul de Aur 2023 cote

Lionel Messi are cota 1.20 la agenția Unibet să câștige Balonul de Aur în acest an. Potrivit cotelor, mai este un singur candidat cu șanse reală, Erling Haaland. Mbappe, De Bruyne și Benzema vin la „distanță” mare.

Pe lângă un început de sezon fantastic pentru Inter Miami, Lionel Messi are ca argumente trei trofee: Cupa Mondială, Ligue 1 și Super Cupa Franței. La rândul său, Haaland se bazează pe titlul de golgheter al campionatului Angliei și pe trei trofee: Liga Campionilor, Premier League și FA Cup. Aceleași trofee au fost cucerite și de Kevin de Bryune, însă belgianul nu este un marcator, evoluând la mijlocul terenului. Julian Alvarez a câștigat patru trofee sezonul trecut: Cupa Mondială, Liga Campionilor, Premier League și FA Cup. 

Pariază pe câștigătorul Balonului de Aur 2023 la una dintre agențiile de top

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX