1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Formula 1: Marele Premiu din Las Vegas, între bogăție și controverse

Formula 1: Marele Premiu din Las Vegas, între bogăție și controverse

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-11-14 14:00:50

image Formula 1: Marele Premiu din Las Vegas, între bogăție și controverse

Formula 1 se întoarce în Las Vegas după mai bine de patru decenii. Peste 100.000 de fani sunt așteptați să urmărească de la fața locului cursa de pe 18 noiembrie. Mașinile vor alerga 50 de ture pe un circuit de 6,2 kilometri, a cărui construcție a dat peste cap viața din „Orașul luminilor”.

Pariază pe Marele Premiu de Formula 1 la una dintre agențiile recomandate

Lucrările pentru amenajarea pistei, a zonelor conexe și a tribunelor au început din luna aprilie, Las Vegas fiind al treilea Grand Prix din SUA, după Miami și Austin. Au fost investite aproximativ 500 de milioane de dolari, dar se estimează că evenimentul va genera venituri de peste 1,3 miliarde de dolari.

Deși au scăzut în ultima lună, prețurile biletelor sunt în continuare foarte mari pentru omul de rând. Cel mai ieftin loc rămas liber în tribunele de pe traseu pentru cursa propriu-zisă costă 1.500 de dolari. În tribunele de lângă linia de start, un loc poate fi cumpărat cu minim 2.000 de euro. Există și pachete de 15.000 de dolari, valabile pentru cele trei zile. Tichetele de 500 de dolari, în picioare, s-au vândut în mai puțin de o săptămână. 

De asemenea, cea mai ieftină cazare „sare” de 280 de dolari pe noapte de persoană. „Bellagio” vindea camera cu 1.666 de dolari pe noapte, iar cei de la MGM Resorts au declarat că se așteaptă la încasări de 60 de milioane de dolari în weekendul cursei.

În vară, prețurile erau cu 25-35% mai mari, interesul pentru cursă fiind foarte ridicat. Între timp, Max Verstappen a câștigat deja competiția, iar audiența generală a curselor de F1 a scăzut.

Totuși, bogații planetei s-au bătut pe „Emperor Package", pachetul de ospitalitate oferit de Caesars Palace care costă „numai” 5 milioane de euro și care poate fi accesat de un grup de cel mult 12 persoane. Membrii grupului primesc bilete VIP pentru întreg weekendul, cu acces la Paddock Club. Persoanele vor fi cazate în Nobu Sky Villa, un apartament de lux aflat în incinta Caesars Palace cu suprafața de 900 de metri pătrați, la care se mai adaugă o terasă de 450 de metri pătrați.

Atracțiile turistice tradiționale, scoase din circuit

Între timp, rezidenții și turiștii din Las Vegas sunt tot mai nemulțumiți de transformarea locului. Celebrele fântâni din fața hotelului „Bellagio” au fost oprite, iar canalele de la „The Venetian” au fost secate. Multe alte atracții cunoscute din Fâșie sunt blocate de bariere, garduri, paravane pentru pietoni, schele și bannere publicitare uriașe. Un muncitor a murit în timpul lucrărilor. 

„Dacă nu aveți un bilet la cursă sau o destinație precisă, s-ar putea ca Las Vegas să nu fie cel mai bun loc pentru a veni în weekend”, a declarat reporterilor Vanessa Anthes, vicepreședinte pentru organizarea curselor. Traficul va fi restricționat drastic, iar pietonii care vor purta ghizdane sau genți suspecte vor fi opriți de poliția care se teme de atentate teroriste.

Per total, se estimează că vor fi ocupate 152.000 de camere de hotel. Hotelurile care sunt de-a lungul pistei s-au confruntat cu o cerere „neobișnuită” din partea organizatorilor Marelui Premiu. Concret, li s-a solicitat să plătească 1.500 de dolari pentru fiecare loc în camerele cu vedere spre circuit, considerându-se că oaspeții vor vedea cursa fără să achiziționeze un bilet. „Cine nu plătește, va avea perspectiva obstrucționată de panouri gigantice”, au spus în vară reprezentanții F1. „Este o nebunie să ceri bani pentru un eveniment public, care are loc pe străzile orașului”, au replicat proprietarii hotelurilor, citați de New York Post.

Marele Premiu Las Vegas cote pariuri

Potrivit cotelor oferite de agenția Betano, Max Verstappen este marele favorit al Grand Prix-ului desfășurat în Las Vegas. Următorii doi piloți cu  șanse să treacă primii linia de sosire sunt Lando Norris și Charles Leclerc.

Verstappen (Red Bull Racing Honda) este pe primul loc în clasamentul piloților, cu 524 de puncte. Pe locul secund se află coechipierul Sergio Perez, care are jumătate din punctajul belgianului (258). Podium este completate de Lewis Hamilton (Mercedes), cu 226 de puncte.

Formula 1 live

În România, cursele de Formula 1 sunt transmise în direct pe canalele Digisport, Orange Sport și Prima Sport.

Pariază pe Marele Premiu de Formula 1 la una dintre agențiile recomandate

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+123.76
Câștigate
59
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX