1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Finlanda - Veikkausliiga va începe de la 1 iulie 2020, cu maximum 400 spectatori în tribune

Finlanda - Veikkausliiga va începe de la 1 iulie 2020, cu maximum 400 spectatori în tribune

Marian Cioată
Marian Cioată

2020-05-30 11:03:58

image Finlanda - Veikkausliiga va începe de la 1 iulie 2020, cu maximum 400 spectatori în tribune

pariuri sportive

Vezi aici Top case de pariuri online recomandate în 2020 și bonusurile oferite

Reluarea campionatului în contextul actual

Conform guvernului de la Helsinki, termenul pentru reluarea competiției interne cu 12 cluburi de fotbal din Finlanda va fi 1 iulie 2020. Acesta este cu 3 luni mai târziu decât ar fi fost programat inițial și cu 8 luni după finalul campionatului anterior. Prim-ministrul țării celor 1000 de lacuri este o doamnă de 34 ani - Sanna Marin, cea care a gestionat destul de bine criza sanitară, până la finele lunii mai statul cu o populație de 5 milioane și jumătate de oameni având 314 decedați și mai puțin de 7 mii cazuri totale de infectare.

Ediția 2019 din Veikkausliiga a fost câștigată de KuPS în octombrie. A fost primul campionat decis în urma noului sistem, asemănător cu cel din România, cu un play-off final format din primele 6 clasate. Pentru orașul Kuopio, a fost primul titlu de campioană după o pauză de 43 ani!

Bugetul mediu pentru un club de fotbal din prima ligă este undeva în jurul sumei de 1 milion de euro, aproximativ jumătate din acest fond fiind acoperit de vânzările de bilete și alte activități conexe din incinta stadionului, de aceea se va încerca permiterea a 500 de persoane pentru o etapă disputată în noua normalitate, din care 400 de locuri ar fi rezervate fanilor.

Principalele protagoniste și cotele la casele de pariuri

În lupta pentru titlu din 2020 este posibil să apară din nou cele 3 pretendente din stagiunea anterioară - Inter Turku (locul 1 în sezonul regulat), KuPS (campioana en-titre) și Ilves (locul 3 în sezonul regulat), plus HJK Helsinki - club care în mod tradițional termină pe podiumul clasamentului, an de an. Kuopion Palloseura are cei mai mulți străini - 11 și o valoare a lotului de 4 milioane de euro. Totuși, conform estimărilor, lotul celor din capitală este mai valoros - 4.83 milioane euro, cu o medie a vârstei de peste 26 ani, ceea ce denotă o maturitate superioară.

După aprecierile bookmakerilor, HJK are o cotă de 1.50 pentru a recuceri titlul după o pauză de un an, iar KuPS a primit o cotă de 5.50 la Betano.ro pentru a-și apăra trofeul.

Important de menționat este faptul că naționala Finlandei a obținut în premieră calificarea la un turneu final de Campionat European, iar din Veikkausliiga sunt așteptați să apară jucători tineri din noul val, care să completeze lotul pentru Euro, alcătuit preponderent din fotbaliști mai experimentați legitimați la cluburi mai puternice de pe continent.

În hora retrogradării le-am putea vedea din nou pe RoPS (situată peste linia retrogradării în 2019), precum și pe nou-promovatele TPS și Haka. Ele sunt singurele cluburi cu o valoare totală a loturilor de sub 2 milioane de euro, conform Transfermarkt. În acest campionat va retrograda direct ultima clasată, iar penultima va juca un meci de baraj cu locul 2 din liga Ykkonen.

Vezi aici Top case de pariuri online recomandate în 2020 și bonusurile oferite

Unibet 100% EXTRA până la 300RON
Betano 100% EXTRA până la 500RON
Betfair 5 FREEBET-URI X 100RON
NetBet pariu fără risc 100% până la 500RON
Superbet până la 500RON EXTRA

Liber profesionist, sunt licenţiat în geografie, cu specializări în programare şi webdesign; pasionat de sport, în toate formele sale (de la fotbal, tenis de masă, la biathlon, ciclism sau snooker). Jucător de tenis în circuitul destinat amatorilor. Ador competiţia. Pariez online din 2007, membru al comunităţii PariuriX din 2008. Fac parte din echipa PariuriX din 2014, fiind specializat pe tenis. ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX