1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Echipa României revine în Marea Competiție a verii de la Tokyo după 57 de ani. Vezi pe Betano ce șanse au elevii lui Mirel Rădoi în drumul spre medalie!

Echipa României revine în Marea Competiție a verii de la Tokyo după 57 de ani. Vezi pe Betano ce șanse au elevii lui Mirel Rădoi în drumul spre medalie!

Andrei_Daniel
Andrei_Daniel

2021-07-21 17:04:40

image Echipa României revine în Marea Competiție a verii de la Tokyo după 57 de ani. Vezi pe Betano ce șanse au elevii lui Mirel Rădoi în drumul spre medalie!

Competiția sportivă a acestei veri este pe punctul de a începe în fortă pe Betano așa că e timpul să celebrăm împreună prezența echipei de fotbal a României!

Înainte de toate, să ne întoarcem în timp, la ultima prezență a României pe scena Jocurilor de Vară. Tot în Tokyo, dar cu 57 de ani în urmă..

Călătorie în Japonia, anul 1964.

România va merge la Tokyo la 57 de ani de la ultima ispravă, când ai noștri au reușit să obțină locul 5, tot în capitala Țării Soarelui Răsare. Dan Coe, Emerich Jenei sau Ion Nunweiller sunt câțiva dintre protagoniștii celei mai mari performanțe reușite de România la Marile Competiții.

Cu un lot format aproape în întregime din jucători de la granzii Bucureștiului, Steaua, Dinamo și Rapid, excepție făcând portarul Steagului Roșu Brașov, Stere Adamache, România a reușit să obțină două victorii și un egal în grupa de atunci din care au mai făcut parte Germania, Iran și Mexic.

Ai noștri au început fulminant faza grupelor și au trecut de reprezentativa similară a Mexicului, scor 3-1, la Saitama în fața a 12.000 de spectatori. Au înscris atunci Carol Creiniceanu (Steaua), Ion Pârcălab (Dinamo) și Ion Ionescu (Rapid). În meciul din etapa a doua, de la Tokyo, România a remizat împotriva Germaniei, scor 1-1, selecționată care avea să cucerească medaliile de bronz. Iran a fost ultima adversară pentru români în  faza grupelor, iar aceștia s-au dovedit a fi o nucă greu de spart. Ai noștri aveau să se impună în cele din urmă prin golul atacantului stelist, Cornel Pavlovici, cel care urma să fie golgheterul echipei în acea vară, cu 6 reușite.

În faza sferturilor de finală, la Yokohama, am dat peste una dintre cele mai puternice selecționate ale vremii, Ungaria. Aceștia din urmă au reușit să învingă reprezentativa noastră, scor 2-0 și mai apoi să câștige toate meciurile ce au urmat,  cucerind, în final, aurul. Pentru România au urmat duelurile pentru locurile 5-8. În primul meci, ai noștri au trecut fără emoții de echipa Ghanei, scor 4-2, atacantul Stelei, Cornel Pavlovici, izbutind un hat-trick. A urmat, în cele din urmă, la Osaka, finala pentru locul 5, cu Iugoslavia, meci pe care ai noștri l-au tranșat fără emoții, scor 3-0.

Betano
L1170664W000663
Pariază la Jocurile Olimpice cu până la 500RON EXTRA
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Japonia 2021, ce urmează?

România debutează pe 22 iulie, ora 14.00, la Kashima în compania Hondurasului. Urmează apoi duelul împotriva Coreei de Sud, pe 25 iulie, iar în ultima etapă pe 28 iulie întâlnim la Sapporo, Noua Zeelandă. Așadar, într-o grupă ce pare la îndemână, cel puțin la prima vedere, selecționerul Mirel Rădoi are în lot jucători precum Tudor Băluță, Alex Pașcanu sau Florin Ștefan, alături de care a realizat performanța notabilă la Europeanul U21 din 2019. De asemenea, în lot se regăsesc și debutanți, Andrei Sîntean, Ronaldo Deaconu sau Antonio Sefer. România are a doua șansă la câștigarea grupei, o cotă de 3.30 pe Betano

Obiectivul echipei este obținerea unei medalii, însă în drumul nostru spre acest deznodământ, ne pot ieși în cale selecționate puternice precum Spania, Argentina, Franța sau Brazilia.

Jucătorii noștri se află în fața unui turneu ce ar putea rămâne în istoria echipei de fotbal a României. Cu o echipă tânără și dornică de afirmare, România are potențialul de a fi surpriza plăcută a turneului, la 57 de ani distanță de Tokyo 1964!

VEZI OFERTA DE PARIURI SPORTIVE PENTRU JOCURILE OLIMPICE PE BETANO

Spania, favorită la medalia de aur

Favorita cotelor Betano pentru medalia de aur este reprezentativa Spaniei, care nu neglijează această competiție, Jose Enrique având în lot jucători care au fost prezenți și la turneul european recent încheiat. Mikel Oyarzabal, Dani Olmo sau Pedri au pus umărul la calificarea Furiei Roja în semifinale la European, iar acum vor să cucerească aurul la Tokyo.

Trăiește alături de Betano emoțiile Competiției de la Tokyo

Acordă și tu medalia de aur celor mai bune cote disponibile pe Betano! Deschide-ți cont acum, pe site sau pe aplicație (disponibilă pe AppStore și Magazin Play), fii la curent cu cele mai noi oferte și joacă responsabil pe cea mai bună platformă mobilă de pariuri din lume! 

Mă concentrez pe pariurile live, în special pe pariurile pe goluri în prima repriză la cote foarte mari, de la 3 în sus, pentru că în ele găsesc valoare, ca urmare și mizele sunt relative reduse. Campionatele preferate sunt cele în care media de goluri este una mare, gen Germania, Olanda, Italia, Spania, dar doar pentru anumite echipe. De asemenea, risc și în competițiile intercluburi precum Champ ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX