1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Dorel Mutică: George Copos calcula totul la cent. Prima era de 333,33 euro!

Dorel Mutică: George Copos calcula totul la cent. Prima era de 333,33 euro!

Caramavrov
Caramavrov

2017-10-31 20:27:50

image Dorel Mutică: George Copos calcula totul la cent. Prima era de 333,33 euro!

Dorel Mutică (44 de ani) a fost unul dintre fundașii centrali importanți ai Rapidului din perioada 1998-2002, cu care a câștigat de două ori Cupa României și o Supercupă, dar el a jucat și pentru Steaua (2002-2004), cu care a obținut un titlu. El are în palmares și trei selecții la echipa națională. A mai jucat la Aris Arad, UTA, FC Brașov, CSM Reșița, Electromagnetica, Universitatea Craiova, Lombard Papa și FCM Reșița.
 


 

După ce s-a retras din cariera de fotbalist, Mutică s-a așezat la Arad, acolo unde a făcut primii pași în fotbalul profesionist. Bineînțeles că nici acum nu se poate ține departe de sport. Se declară un adversar al pariurilor, dar este conștient că mulți dintre fotbaliști nu pot ocoli agențiile de profil. Își amintește cu plăcere de George Copos, poate singurul patron de club din lume care a stabilit o primă de joc... cu virgulă.
 

Ce faci în prezent?
 

În ultimii ani, am antrenat la nivelul ligii a 4-a. Am antrenat-o și pe UTA 2. Am licența A UEFA, pot fi antrenor principal și în Liga a 2-a, iar în Liga I pot fi secund. În același timp, joc fotbal în sală, în Liga Desavoia, la FC Ergad Tehnology. Mi-am rupt ligamentele, operația a reușit și m-am recuperat. Joc fotbal, ping-pong, schiez, alerg. Nu mă pot ține departe de sport ,și asta nu e tocmai bine, pentru că m-am ales și cu o hernie inghinală.
 

Din ce ai auzit, sau din ce ai simțit, în ce procent crezi că pariază fotbaliștii din ligile inferioare?
 

Dacă mă întrebi, nu am pariat în viața mea. Sunt împotriva pariurilor și a fumatului. Nu le pot accepta. Nici nu am auzit în jurul meu despre fotbaliști care au pariat, însă citesc și eu și aud prin presă. Este un site dedicat sportului arădean, pe care se pot citi comentarii despre aranjamente, că unii au văzut jucători care intrau în casele de pariuri, că la nu știu ce meci s-a jucat 1 pauză / 2 final, dar, repet, sunt doar comentarii pe care le-am citit. Pariurile fac rău fotbalului, la fel ca implicarea politicului. Nu mai este vorba despre competență, ci despre ce se vrea la nivel politic. Când eram antrenor la Pecica, am terminat campionatul pe primul loc, dar nu am promovat, pentru că a fost interes politic să promoveze altă echipă.
 

În Italia, se vorbește despre interzicerea pariurilor pe meciuri de la liga a 3-a în jos. Crezi că ar fi o măsură bună și pentru România?
 

Păi normal că ar fi o măsură bună! Ar trebui interzise pariurile și pe alte sporturi, nu numai pe fotbal. Este o mare problemă la nivel global.
 

Care dintre echipele care au preluat numele Rapidului reprezintă și spiritul echipei la care ai jucat?
 


Nu cunosc exact situația de la fiecare club, nu pot spune cu certitudine. Nu știu cine va prelua sigla și palmaresul, dar știu că sunt două echipe, Academia Rapid și AFC Rapid, care se luptă pentru a fi continuatoarea Rapidului de altădată. Eu am fost coleg cu Daniel Pancu și cu Daniel Niculae, chiar dacă acesta pe atunci abia cocheta cu prima echipă, așa că înclin să țin cu Academia Rapid.
 

“Mă regăsesc în CSA Steaua”
 

În ceea ce o privește pe Steaua, care simți că este clubul la care ai evoluat: FCSB sau CSA Steaua?
 

Eu am ajuns la Steaua în 2002, când se numea FC Steaua București, era condusă de domnul Viorel Păunescu și aparținea de Armată. După un sezon și jumătate, clubul a fost preluat de Gigi Becali. Am mai stat jumătate de sezon și am plecat. Așadar, mă regăsesc în CSA Steaua, echipa pentru care am jucat mai mult timp.
 


Credit foto: sportpictures.eu
 

Cu care dintre foștii colegi ții legătura?
 

Pe Facebook, țin legătura cu mulți: Pancu, Zeno Bundea, Florentin Dumitru, Pitu, Paraschiv... Chiar recent am vorbit cu Zeno Bundea și cu Pitu.
 

Ce ai spune dacă ai auzi că George Copos s-a decis să revină în fotbal?
 

Personal, m-aș bucura. Am avut performanțe mari cu domnul Copos, care era un om foarte calculat. Îmi amintesc că a venit odată în vestiar ca să anunțe primele de sezon și a spus că pentru fiecare punct vom primi 333,33 euro. Noi ne așteptam să spună 350 de euro, dar el avea totul calculat la cent. Se ținea tare atunci când negocia.
 

“În ce mă privește, Copos mi-a oferit tot ce mi-a promis”
 

Ce ți-a plăcut cel mai mult și ce ți-a displăcut la el?
 


Credit foto: sportpictures.eu
 

Se spunea despre el că este zgârcit, dar era om de afaceri, iar un om de afaceri nu poate să fie larg la pungă. Poate că mi-aș fi dorit să fie mai larg la pungă, însă asta nu înseamnă că îl arăt cu degetul. Cel puțin în ceea ce mă privește, a oferit tot ce a promis. A făcut multe lucruri bune. A creat o bază de pregătire excepțională, Pro Rapid.
 

Care este principala diferență între George Copos și Gigi Becali?
 

Cred că este evident: este o diferență mare de temperament. George Copos era mult mai diplomat, liniștit, nu și-a criticat niciodată după un meci  jucătorii și nici nu a spus la televizor cine trebuie să intre în echipă, cum a făcut recent Gigi Becali, decretând că Alibec trebuie să joace în returul cu Beer Sheva.
 

La ce club din Liga I ți-ar plăcea să muncești ca antrenor?
 

Nu am nicio preferință. Ca și jucătorii, antrenorii trebuie să fie profesioniști. Nu există „am fost rapidist de mic” sau „am fost stelist de mic”. Puțini știu că la 18 ani am fost legitimat la Dinamo, dar m-au împrumutat, pentru că aveam șanse mici să fiu titular. Pe atunci, aveau o echipă foarte bună. Așadar, pe legimitimația mea de fotbalist scrie Dinamo, Rapid, Steaua. Oriunde voi ajunge, îmi voi face treaba cu toată seriozitatea, iar fanii apreciază asta.

(Interviu realizat de Victor Partan)

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Marius Huțu
+12.68
Câștigate
5
Pierdute
2
2
Ionuţ Angheluţă
+8.5
Câștigate
1
Pierdute
0
3
Baicu Marius
+8
Câștigate
1
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX