1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Cristina Neagu revine în echipa României, la meciul cu Germania. Cifrele impresionante ale căpitanului naționalei

Cristina Neagu revine în echipa României, la meciul cu Germania. Cifrele impresionante ale căpitanului naționalei

Marius Huțu
Marius Huțu

2023-12-07 13:34:36

image Cristina Neagu revine în echipa României, la meciul cu Germania. Cifrele impresionante ale căpitanului naționalei

A devenit o certitudine, Cristina Neagu va intra azi în echipă și va susține primul meci la Campionatul Mondial de handbal, împotriva Germaniei (ora 19:00). România este în fața unui meci decisiv pentru a supraviețui în lupta pentru calificarea în sferturile olimpice și mai ales la turneele preolimpice, principalul obiectiv cu care a sosit la Herning. Iar prezența căpitanului în teren părea vitală după coșmarul cu Danemarca.

În urmă cu două zile, la partida cu Danemarca încheiată cu 23-39, unul dintre punctele slabe a fost eficiența de la 9 metri. S-au marcat doar 5 goluri de la distanță din 20 de aruncări. Așadar, s-a terminat jocul cu 25% la acest capitol, „mezina” Diana Lixăndroiu fiind singura care a reușit să fie periculoasă pentru poarta adversă de la 9 metri.

Cristina Neagu, așteptată și de germani în teren

Cristina Neagu s-a antrenant miercuri cu echipa la Herning, iar experiența și viziunea ei în joc pot aduce evident un plus. Din punct de vedere al formei sportive, căpitanul nu este la cel mai bun nivel. Și este lesne de înțeles, din moment ce i-au lipsit antrenamentele cu mingea din ultima vreme. Nu se pune problema relațiilor de joc, acestea sunt sudate de multă vreme în nucleul de bază al echipei. Alături de 11 fete din actuala echip a jucat și la Euro 2022. Iar despre axa Neagu - Pintea de la CSM București toată lumea știe cât de puternică este, este suficient ca ele să se înțeleagă doar din priviri.

Dar cât și cum poate ajuta România contra Germaniei, rămâne de văzut. Mai ales că și adversarii au un plan de joc în eventualitatea că Neagu va fi în teren. Și am văzut, în urmă cu 3 zile, cât de puternică a fost Germania în apărare în disputa cu Polonia. A primit doar 17 goluri.

Cristina Neagu va egala un record istoric

Aminteam ceva mai sus de experiența Cristinei Neagu. Ea a devenit o emblemă a handbalului românesc, probabil și cea mai bună jucătoare din istorie, chiar dacă îi lipsește un titlu mondial cu echipa națională. Interul stânga este golgheterul all-time al României atât la Mondiale, cât și la Europene. Iată câteva cifre ale jucătoarei înaintea partidei RomâniaGermania:

17 - Cu ocazia acestui meci va confirma practic a 17-a prezență la un turneu final. Și va egala recordul Aureliei Brădeanu. Va urca la 18 turnee doar dacă România se va califica la Jocurile Olimpice. Sau dacă va reveni asupra deciziei de a se retrage de la echipa națională după acest ciclu olimpic, asta însemnând să mai joace și la Euro 2024. Puțin probabil, având în vedere cât de mult i-a fost solicitat corpul în cei peste 16 ani de activitate la cel mai înalt nivel.

7 - Acesta este al șaptelea Campionat Mondial pentru Cristina. Steluța Luca are și ea șapte prezențe la această competiție. Recordul este deținut de Aurelia Brădeanu, cu 8 turnee finale. Este o cifră foarte greu de egalat pentru mult timp de acum înainte.

47 - de meciuri la Campionatul Mondial are azi Cristina Neagu. Așadar, dacă va fi sănătoasă, ea va termina grupa principală de la Herning cu 50 de jocuri. O altă performanță notabilă. În tot acest timp a realizat și câteva meciuri uriașe, așa cum a fost sfertul de finală cu Franța din 2007 sau sfertul de finală cu Danemarca din 2015. În două jocuri a evoluat și cu medaliile pe masă. Prima a pierdut-o, culmea, în fața Germaniei în 2007. A câștigat-o, în schimb, în 2015, după un joc cu Polonia, o altă adversară pe care o poate înfrunta în Main Round.

625 - de goluri a înscris Cristina la 16 turnee finale până acum, în 111 partide la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Campionatele Europene. Impresionant!

2 - turnee finale a mai jucat Cristina Neagu la Herning în carieră. Ambele s-au încheiat cu medalii de bronz pentru ea, la Europeanul din 2010 și Mondialul din 2015. Sunt și singurele pe care le are în palmares cu echipa națională de senioare. Așadar, s-a simțit foarte bine de fiecare dată aici, unde va avea loc și partida cu Germania.

Concluzie: indiferent cum se va termina jocul România - Germania, indiferent de aportul pe care îl va avea cu această ocazie, Cristina Neagu este deja o legendă a handbalului românesc. Dar încă mai poate mări dimensiunile.

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX