1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Craiova plânge înaintea derby-ului cu FCSB: Balaci s-a stins din viaţă în această dimineaţă!

Craiova plânge înaintea derby-ului cu FCSB: Balaci s-a stins din viaţă în această dimineaţă!

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2018-10-21 12:02:40

image Craiova plânge înaintea derby-ului cu FCSB: Balaci s-a stins din viaţă în această dimineaţă!

E doliu în Bănie! Astăzi, în ziua marelui derby cu FCSB, legendarul Ilie Balaci a trecut în nefiinţă la vârsta de 62 de ani, din cauza unui atac cerebral! Vestea teribilă a căzut ca un trăsnet pentru Sorin Cîrţu, unul dintre cei mai buni prieteni ai celui pe care presa din România l-a numit "Minunea Blondă". 

Cîrțu nu s-a putut abţine şi a izbucnit în lacrimi atunci când a aflat vestea. Cu greu a rostit câteva cuvinte când cei de la Digisport l-au sunat. "Acum câteva minute am vorbit la Craiova cu prietenii noștri. Așa ceva...parcă suntem blestemați..", a apucat să spună Cîrțu.

Considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti români, Balaci s-a născut pe13 septembrie 1956 şi a făcut parte din marea echipă a Universităţii care a scris o pagină de aur în istoria fotbalului nostru. 15 ani a încântat "Minunea Blondă" pe teren, ca jucător, din care 12 i-a petrecut la echipa lui de suflet, pentru care a jucat în peste 300 de meciuri şi alături de care a câştigat şapte trofee. 

Balaci a debutat în echipa mare a Universităţii Craiova în august 1973 şi a pus umărul la câştigarea de către olteni a primului titlu în campionat. Au urmat, apoi, alte trei titluri naţionale şi patru Cupe ale României. De asemenea, a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în 1981 şi 1982. În prima ligă, Balaci a jucat 347 de partide şi a marcat 84 de goluri pentru toate echipele la care a evoluat: Craiova, FC Olt Scorniceşti şi Dinamo Bucureşti.

În naţionala României a debutat la vârsta de 17 ani şi 6 luni, fiind unul dintre cei mai tineri jucători cu o asemenea performanţă. În tricoul primei reprezentative, Ilie Balaci a jucat 69 de meciuri şi a marcat 8 goluri. Balaci a fost căpitanul echipei naţionale a României  în preliminariile Europeanului din 1984 - n-a apucat să joace la acel turneu, însă, din cauza unei accidentări.

"Ca antrenor a avut performanțe remarcabile în special în țările arabe. A câștigat Cupa Campionilor Africii, în 1992, cu Club Africain Tunis (Tunisia), Cupa Cupelor Țărilor Arabe, în 1993 și 1994 cu Olimpique Casablanca (Maroc), Cupa Campionnilor Golfului, în 1997, cu Al Nassr Riad, și în 1998 cu Al Hilal (ambele din Arabia Saudită), Cupa Cupelor Țărilor Arabe şi Supercupa Asiei, în 2000, cu Al Ain.

Într-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească!

TE VOM IUBI MEREU!".  Aşa se încheie textul postat pe site-ul oficial al clubului CSU Craiova. 

În această seară pe "Oblemenco" se va ţine un moment de reculegere, iar jucătorii vor evolua cu banderole negre pe braţ. Va fi un ultim omagiu adus lui Ilie Balaci - "Minunea Blondă" a fotbalului românesc. 

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan Ștefanescu
+59.84
Câștigate
18
Pierdute
7
2
Tudor Cosma
+51.84
Câștigate
40
Pierdute
24
3
Gabriel Morariu
+38.68
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX