Cote câștigătoare SuperLiga 2024-2025
2024-07-12 09:00:00
Cine este favorită principală să câștige SuperLiga 2024-2025? Agențiile de pariuri au dat răspunsul cu două săptămâni înainte de startul noului campionat. FCSB are șanse mari să își apere titlul. Potrivit cotelor, „roș-albaștrilor” nu le va fi ușor cu CFR Cluj.
Când începe SuperLiga 2024-2025?
Visul european al naționalei s-a terminat, ne întoarcem la campionatul nostru. Nu mai este mult până la startul unei noi ediții a SuperLigii, una în care sunt numai două noutăți față de stagiunea trecută, Gloria Buzău și Unirea Slobozia.
Jocul care deschide „balul” este Farul Constanța vs Unirea Slobozia. Iată programul complet al primei etape:
Vineri, 12 iulie
Farul Constanța – Unirea Slobozia (ora 18:30)
FC Hermannstadt - Universitatea Craiova (21:30)
Sâmbătă, 13 iulie
Sepsi OSK Sf. Gheorghe - Poli Iași (17:00)
UTA Arad - Rapid (19:15)
FCSB - U Cluj (22:00)
Duminică, 14 iulie
CFR Cluj – Dinamo (19:00)
Luni, 15 iulie
FC Botoșani – Oțelul Galați (18:30)
Petrolul Ploiești - Gloria Buzău (21:30)
Cine câștigă SuperLiga?
Agenția Betano a publicat cotele antepost pentru câștigătoarea SuperLigii 2024. La începutul lunii iulie, FCSB avea cota 2.15, iar CFR cota 2.40. Plecarea lui Florinel Coman a făcut ca „roș-albaștrii” să mai piardă din coeficientul de încredere.
FCSB - cotă de piață 31,75 milioane de euro
Potrivit Transfermarkt, FCSB are în palmares Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei, 27 de titluri de campioană, 24 de Cupe și 6 Supercupe ale României, plus două cupe ale Ligii. Este campioana en titre.
În această vară a jucat două partide amicale până în prezent, 8-0 cu Apeldoorn (amatori) și 2-1 cu Almere City (Olanda).
FCSB - punct forte
Principalul punct forte este că FCSB are cel mai valoros lot din SuperLiga. În plus, vorbim despre un grad ridicat de omogeninate. Vor fi puține schimbări în echipa standard comparativ cu sezonul trecut.
FCSB - punct slab
Cea mai importantă vulnerabilitate este reprezentată de plecarea lui Florinel Coman, golgheterul SuperLigii în sezonul precedent. Mijlocașul ofensiv a acceptat oferta lui Al Gharafa, din Qatar.
Transferuri: Marius Ștefănescu, o achiziție de top
Pe lângă Florinel Coman, au plecat Ovidiu Popescu (la U Cluj) și Ovidiu Perianu (Unirea Slobozia), ambii mijlocași defensivi.
Lista noilor achiziții este mai bogată și îl are în frunte pe Marius Ștefănescu (de la Sepsi), unul dintre cei mai buni jucători de atac din campionatul intern. Au mai venit Daniel Popa (atacant, de la U Cluj) și Kiki (fundaș stânga, de la Farul). Au revenit după împrumuturi Alexandru Musi (de la Petrolul) și Malcom Edjouma (de la Bari). Musi (19 ani) are șanse mari să fie titular, reprezentând principala variantă pentru regula U21.
Rămâne de văzut cât de repede se va integra Ștefănescu. Florinel Coman a fost decisiv în multe moment sezonul trecut, deci echipa este mai slabă acum.
CFR Cluj - cotă de piață 19,18 milioane de euro
CFR Cluj are în vitrină 8 titluri de campioană. 4 Cupe și 4 Supercupe ale României.
Vicecampioana a disputat trei partide de verificare până acum: 1-1 cu LASK Linza (Austria), 1-0 cu Slovan Bratislava (campioana Slovaciei), 0-1 cu SLASK (Polonia)
CFR Cluj - punct forte
Punctul forte suprem la celor de la CFR Cluj este revenirea lui Dan Petrescu pe banca tehnică. SuperDan nu are un stil spectaculos (dimpotrivă!), dar este specialist în cucerirea trofeelor în fotbalul românesc.
CFR Cluj - punct slab
Vor fi multe schimbări în primul „unsprezece”, deci nu va exista omogenitate la începutul sezonului. În plus, a plecat golgheterul Otele. CFR nu are suporteri fanatici, care să reprezinte al 12-lea jucător la meciurile grele.
Transferuri: s-a întărit mijlocul
Au venit câțiva jucători străini despre care nu se știe mare lucru. În vom vedea curând la treabă. Cert este că s-a întărit mijlocul, prin aducerea închizătorului Andrei Artean, de la Apolon Limassol. Au mai venit: Mohammed Kamara (mijlocaș ofensiv de la Hapoel Beer Haifa), Adrian Păun (mijlocaș ofensiv de la Hapoel Beer Sheva), Simao Rocha (fundaș stânga, de la Pacos Ferreira), Armend Thaqi (fundaș dreapta, de la FK Ballkani), Kalifa Kujabi (milocaș central de la Frosinone), Luca Mihai (mijlocaș central, de la Poli Iași).
Au plecat: Philip Otele (mijlocaș ofensiv), Cristian Manea (fundaș dreapta, la Rapid), Omar El Kaddouri (mijlocaș ofensiv), Filippo Falco (mijlocaș ofensiv), Petar Mamic (fundaș stânga), Cristian Bălgrădean (portar), Alan Aussi (fundaș central)
Fără îndoială, CFR Cluj va fi mult mai puternică decât în campionatul trecut.
Universitatea Craiova - cotă de piață 23,78 milioane de euro
Universitatea Craiova a fost de trei ori campioană a României, a câștigat 6 Cupe și o Supercupă.
Echipa antrenată de Constantin Gâlcă are o victorie și trei înfrângeri în amicalele verii: 1-2 cu St. Gall (Elveția), 1-0 cu Legia Varșovia (Polonia), 1-4 cu Ludogoreț (Bulgaria), 1-2 cu Pafos (Cipru)
Universitatea Craiova - punct forte
Continuitatea reprezintă un punct forte pentru Universitatea Craiova. Gâlcă a început să construiască ceva din sezonul trecut și își poate continua munca în noul campionat.
Universitatea Craiova - punct slab
Principala vulnerabilitate este reprezentată de inconstanța dovedită de echipa olteană în ultimii ani.
Transferuri: doar o plecare importantă
Vestea bună pentru fanii Universității este că Alexandru Mitriță a rămas la echipă. La finalul sezonului trecut, s-a spus că cel mai valoros component al echipei va pleca. Dintre titulari a plecat doar fundașul central Raul Silva. S-au mai despărțit de club: Alexandru Mateiu (mijlocaș central), Zvonimir Kozulj (mijlocaș central), Jalen Blesa (atacant), Atanas Trică (atacant).
Au venit: Takuto Oshima (mijlocaș defensiv) de la Cracovia, Silviu Lung jr (portar) de la Poli Iași, Carlos Mora (mijlocaș ofensiv) de la Alajuelense, Luis Paraela (mijlocaș ofensiv) de la Saprissa.
În mod normal, Universitatea va fi mai puternică decât în sezonul precedent.
Rapid - cotă de piață 25,41 milioane de euro
Rapid are 3 titluri de campioană, 13 Cupe și 4 Supercupe ale României.
Noul antrenor Neil Lennon a avut ocazia să își vadă la lucru elevii în 5 partide verificare pânp acum: 4-1 cu Gloria Buzău, 1-0 cu Zaglebie Lubin (Polonia), 2-1 cu Radomlje (Slovenia), 1-1 cu Ruzomberok (Slovenia), 0-1 cu Celje (Slovenia).
Rapid - punct forte
Marele atu al giuleștenilor este reprezentat de publicul de acasă.
Rapid - punct slab
Lennon are nevoie de timp ca să cunoască bine adversarele din SuperLiga.
Transferuri: miza pe slovaci
Rapidiștii au pierdut un om important din atac, Ermal Krasniqi fiind vândut cu 2 milioane de euro la Sparta Praga, în Cehia. Au mai plecat Iulian Cristea (fundaș central), Dragoș Grigore (fundaș central), Alexandru Albu (mijlocaș ofensiv), Kevin Soni (atacant), Virgil Drăghia (portar), Jakub Hromada (mijlocaș defensiv), Cătălin Cîrjan (mijlocaș ofensiv).
Au fost aduși doi fotbaliști slovaci, Timotej Jambor (atacant) și Filip Blazek (fundaș central), plus pe Cristian Manea (fundaș dreapta) și pe Luka Gojkovic (mijlocaș ofensiv). Este posibil să fie chemați la club și fotbaliștii împrumutați la UTA: Rareș Pop (mijlocaș ofensiv), Claudiu Micovschi (mijlocaș ofensiv) și Cătălin Vulturar (mijlocaș defensiv).
Este greu de spus dacă giuleștenii vor fi mai puternici sau mai slabi decât în stagiunea precedentă. E important că nu a plecat Rrahmani. Poate că Jambor îi va lua locul cu succes lui Krasniqi. Pot apărea probleme în ofensivă, pentru că liderul Cristian Săpunaru a trecut de 40 de ani și va fi greu să mai joace titular meci de meci.
Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...
Citeste mai multCase de pariuri online legale recomandate
Cazinouri online legale recomandate
Tipsteri ai lunii