1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Cornel Dinu le-a dat idei: arbitrii din Liga I, îngropați în plocoane

Cornel Dinu le-a dat idei: arbitrii din Liga I, îngropați în plocoane

victorpartan
victorpartan

2020-04-27 13:03:21

image Cornel Dinu le-a dat idei: arbitrii din Liga I, îngropați în plocoane

Cornel Dinu a povestit despre „practicile curente” din anii 80, când echipele cumpărau bunăvoința arbitrilor în cupele europene, cu bani cash sau făcându-le cadouri. „Procurorul” a dat chiar exemple concrete: Real Madrid a dus în vestiarul fluierașilor ceasuri de aur, iar Bordeaux a „cotizat” cu 35.000 de dolari, însemnând 10.000 mai mult decât oferise Dinamo pentru meciul direct.

„Toată lumea proceda așa”, a spus Dinu. Această afirmație poate aprinde beculețul din capul oficialilor din Liga I, care au pretenția ca echipa lor să fie ajutată de arbitri măcar atunci când joacă pe teren propriu. Vorba lui Dan Petrescu: „Dacă nici acasă nu primesc penalty...”.

Ne și imaginăm ce va cuprinde următoarea carte în care Cornel Dinu va face noi dezvăluiri senzaționale, fără să ierte pe nimeni. Am intrat în posesia ciornei care urmează să fie scrisă la finalul sezonului 2020-2021:

„Aceste atenții către arbitri au existat mereu în fotbal, nu am inventat noi roata. Îmi amintesc că, undeva între 1997 și 2008, George Copos a decis să își rupă de la gură și a întins, cu mâna tremurândă, 26 de dolari arbitrilor, înaintea unui meci important pentru Rapid. Opt dolari și 66 de cenți pentru fiecare. Dar giuleștenii nu au avut nicio șansă, pentru că adversarii au dat 2600 de dolari. A fost măcel (...)” 

Gigi Becali bagă oile în vestiarul arbitrilor!

Gigi Becali a dat startul în competiția plocoanelor, chiar din prima etapă a sezonului viitor. Într-un exces de generozitate, patronul lui FCSB a înghesuit o turmă întreagă de oi în vestiarul fluierașilor din incinta Arenei Naționale. Gestul a fost apreciat doar de observatorul Victor Berbecaru. 

Chemat în fața Comisiei de Integritate, Becali a spus mai întâi că a fost o glumă. Apoi, a recunoscut că a făcut gestul la sugestia oierului chinez Beee K. Li, cel care i-a dat și ideea suspendării retroactive a contractelor jucătorilor, povestindu-i că a înjumătățit retroactiv rația de mâncare a mioarelor.

Ceva mai bogat decât Becali, Ioan Niculae, unul dintre cei mai mari agricultori ai țării, nu s-a lăsat mai prejos. Mai era o oră până la startul meciului Astra – Gaz Metan Mediaș, arbitrii se echipau, când o combină agricolă a spart geamul vestiarului și i-a îngropat în grâu. „Am informații că centralul a vrut să dea până la urmă drumul partidei, dar nu s-a putut. Cum a suflat mai puternic, fluierul s-a înfundat cu boabe de grâu și nu avea altul de rezervă”, va spune Ion Crăciunescu.

Nici celelalte cluburi nu au stat cu mâinile în sân. Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, i l-a oferit în dar arbitrilor pe Dan Nistor. Mircea Rednic le-a promis 20% din salariile jucătorilor pe care i-a adus la Poli Iași, pentru că 50% îi revin lui și trebuie să mai rămână și băieții cu bani de eugenii.

S-ar fi putut da refresh folcloristelor!

Patronul lui CFR Cluj, oricare ar fi acela, le-a oferit o (altă) valiză invizibilă pentru DNA. Leo Grozavu le-a băgat în portbagaj câteva borcane cu murături, puse pe când o antrena pe FC Botoșani. Tot atunci și-a și făcut palma grea, strângând bine capacele.

În fine, Ionuț Negoiță le-a lăsat arbitrilor în ghete o scrisoare emoționantă, în care le-a propus fluierașilor să contribuie, alături de suporteri, la strângerea sumei pentru baremul de arbitraj.

Noroc că Pinalti nu mai e în acțiune, că ar fi dat refresh folcloristelor!

* Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+30.8
Câștigate
9
Pierdute
2
2
Dan Ștefanescu
+7.76
Câștigate
6
Pierdute
4
3
Marius Huțu
+6.85
Câștigate
8
Pierdute
5

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX