1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Cooperativa 2.0 2.0. Nu mai retrogradează nimeni niciodată!

Cooperativa 2.0 2.0. Nu mai retrogradează nimeni niciodată!

victorpartan
victorpartan

2020-07-24 08:47:22

image Cooperativa 2.0 2.0. Nu mai retrogradează nimeni niciodată!

Romică Pașcu poate fi numit, fără riscul de a greși, „patronul spiritual” al fotbalului românesc în anul 20 20. A fost tot răul spre bine pentru codașele din eșaloanele inferioare, care n-au mai retrogradat din cauza/datorită pandemiei. Aflată la ananghie atât pe terenul de joc, cât și în afara lui, Dinamo face presiuni ca nici din Liga I să nu pice nicio echipă.

„Propun să nu mai retrogradeze nimeni, să fie ca la americani în NBA. E varianta cea mai bună”, spunea Romică Pașcu, la începutul anilor 2000. Pentru cei foarte tineri: Pașcu era Romel din trio-ul Romel, Jenel (Jean Pădureanu) și Gigel (Gheorghe „Pinalti” Ștefan), personajele emblematice ale Cooperativei.

Așa cum s-au organizat Play-off-(of)-(of)-uri pentru stabilirea promovatelor, se puteau organiza câteva meciuri de baraj și în zona retrogradării, dar FRF a decis că este momentul potrivit să transforme în realitate visul utopic al lui Romel. Ce nu a reușit Mircea Sandu, oricât de mult și-ar fi dorit, sprijinit fiind de cooperativiști, iată că a realizat Burleanu.

Un pas mic pentru actuala conducere a fotbalului românesc, un salt uriaș pentru nostalgici. Dar Răzvan Burleanu este expert în durabilitate și sustenabilitate, astfel că ne așteptăm la noi ajustări ale regulamentului, inspirate din principiile Cooperativei:

- toate meciurile vor fi câștigate de echipele gazdă, la diferențe de scor care să nu supere pe nimeni;

- dacă, intenționat sau din neatenție, un jucător marchează un gol care strică rezultatul convenit. el va primi o suspendare de 6, respectiv 5 etape, pentru că reprezintă o amenințare pentru (in)corectitudinea meciurilor următoare;

- portarii și fundașii care fac penalty-uri devin cel mai bine plătiți jucători din fiecare lot, pentru că ei duc greul realizării unui teatru fotbalistic de care să nu se prindă publicul larg;

- nu mai retrogradează nimeni niciodată. În fiecare an, vor promova două echipe din eșalonul imediat inferior. De exemplu, Liga I va avea 34 de echipe în 2030 și 54 în 2040. Tot atunci, Sepsi Sf. Gheorghe va primi răspunsul privind dreptul de a-l folosi pe Istvan Fulop în finala Cupei României din 2020.

- înainte și după meciuri se vor organiza mese copioase pentru jurnaliștii rugați să scrie frumos de meci.

Se va rezolva chiar problema dispariției oamenilor de onoare, invocată de Jean Pădureanu. Dacă nivelul fotbalistic va continua să scadă, la un moment dat, Liga I se va confunda cu Divizia Onoare.

* Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX