1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Cine râde la urmă știe de ce. Top 5 chestii amuzante din săptămâna 5-11 februarie

Cine râde la urmă știe de ce. Top 5 chestii amuzante din săptămâna 5-11 februarie

victorpartan
victorpartan

2024-02-12 11:15:49

image Cine râde la urmă știe de ce. Top 5 chestii amuzante din săptămâna 5-11 februarie

Se spune că lunea este o zi deprimantă. Hai să îi râdem în față cu un top al celor mai amuzante lucruri și declarații consemnate în săptămâna precedentă. În această ediție, printre altele, vorbim despre „barierele lingvistice” și despre strategia imbatabilă a lui Gigi Becali de a nu lua titlu cu FCSB.

Locul 5 - Rapidul, model de marketing

În presa sportivă s-a scris că Alexandru Albu de la Rapid este dorit de CFR Cluj. Zvonul a fost dezmințit într-o conferință de presă de Adrian Mutu, antrenorul „ceferiștilor” ardeleni, care a considerat că giuleștenii au lansat un balon de săpun pentru a-i crește cota mijlocașului.

Mai în glumă, mai în serios, de la venirea lui Dan Șucu, rapidiștii sunt foarte șmecheri pe marketing. Știu cum să facă să se vorbească zilnic despre ei. Cu siguranță, sunt câțiva conducători de cluburi care iau notițe. Să nu vă mire dacă oficialii lui FC Secunda Adâncata vor vorbi în presa ialomițeană despre interesul lui Real Madrid, Bayern Munchen și Manchester City pentru portarul pe care ar dori să îl dea pe 20 de calculatoare științifice cu baterie solară, nu pe 10, cât oferă zgârciții de la AS Contabilitate Stoenești.

Locul 4 - Dan Nistor rupe tăcerea

Trecuse ceva timp de când Dan Nistor nu mai dăduse o declarație haioasă. A fost cam tăcut mijlocașul lui U Cluj în ultimul timp, dar iată că după meciul cu Universitatea Craiova (2-2) a scos tăcerea din el și a rupt-o pe genunchi, spunând:

„A fost o mică ceartă în vestiar între mine şi Chipciu. Că ne iubim prea mult. Ne-am bătut, pe urmă am ieşit pe teren. Aştept să mai marcheze şi alţi jucători pentru noi. Ştiu că pretenţiile sunt mari din partea mea. Domnul antrenor a avut perfectă dreptate. Dacă eu şi Alex murim, Doamne fereşte!, ce se întâmplă? Dispare echipa?”

Dane, nu le mai da emoții celor de la LPF. Dacă dispare echipa, trebuie să îi dea vestea lui Gino Iorgulescu, iar ca să îi dea vestea trebuie să îl trezească. Omul doarme în scaun, în picioare, oriunde, de când a fost ales președinte.

Locul 3 - Hagi e gata să se bage în ședință

Gică Hagi și-a propus mereu să facă bine ca să nu facă rău, dar accidentările îi dau bătăi de cap. Iată ce a declarat după jocul cu FCSB:

”Mie îmi lipsesc trei jucători de la mijloc: Băluță, Artean, Nedelcu. Anul trecut am câștigat campionatul cu ei și nimeni nu zice nimic. Credeți că dacă Hagi e pe bancă, gata, totul devine așa de ușor. Da, găsim, vedem. Ușor nu e, dar asta e funcția pe care o am. Trebuie să găsesc soluții, că dacă nu conducerea o să mă dea afară. O să vină să și o să mă dea afară conducerea dacă nu fac bine”.  

Dacă ratează Play-off-ul, patronul Hagi îl va băga în ședință pe antrenorul Hagi. Întâlnirea ar trebui să aibă loc într-un cadru privat, ca să nu vadă lumea că omul Hagi vorbește de unul singur. 

Locul 2 - Știți de ce lasă Becali jucătorii să plece?

Dinamo l-a dat pe căpitanul Lucas Alves în Vietnam cu 65.000 de euro. Când ne pregăteam să spunem că râd și curcile de suma luată de „câini”, vine Gigi Becali și îl dă pe Compagno cu 120.000 de euro în China. Acum un an și jumătate, îl cumpărase pe atacant cu 1,5 milioane de euro. Lovită de un virus, FCSB a avut un lot foarte restrâns contra lui Sepsi, fiind dominată ca niciodată în partida pe care, până la urmă, a câștigat-o cu 1-0. Ce bun ar fi fost Compagno...

Dar stai! (vorba reclamelor de teleshoping) Am aflat de ce face vânt Becali jucătorilor. A spus-o chiar el:

„Știți de ce las unii jucători să plece? Mi-e frică că dacă îi am, îi și bag. Mai bine îi dau!”.

Nu ai cum să-l combați! Dacă ești la cură, nu cumperi ciocolată, pentru că dacă nu ai în casă, nu mănânci. Dacă nu vrei să iei campionatul, ciuntești lotul, că altfel, Doamne ferește, termini pe primul loc!

Locul 1 - Limba română, bat-o vina

Andrei Dumiter de la FC Voluntari susține că Szabolcs Kovacs, fratele lui Istvan, i-ar fi spus în timpul meciului cu FC Hermannstadt: „Te execut la următoarea”.

Ion Crăciunescu a explicat la Digisport:
”Știți de ce i-a spus așa lui Dumiter, 'te execut'? Și el, și fratele lui, au avut probleme cu limba română. N-a găsit expirmarea adecvată. Exprimarea asta nu are ce căuta într-un meci de fotbal. El, în loc să zică, eliminare, a zis că-l execută. 'Dacă mai faci, te elimin!', el a zis execută”.

Este o explicație binevenită a domnului Crăciunescu. Totuși, fostul mare arbitru ar fi trebuit să preîntâmpine alte situații de genul și să explice și alte expresii din dicționarul româno - kovacs-iar. Iată ce mai pot spune frații Szalbocs și Istvan în meciurile viitoare: 

„Te omor” - înseamnă „te bat la FIFA cu 8-0”
„Te strâng de gât” - înseamnă „te îmbrățișez și te pup”
„Îți dau un pumn” - înseamnă „îți dau din semințele mele de bostan”

De sub luciul apei, 
Două ochi sclipește.
Ce să fie oare?
Este două pește!

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+83.04
Câștigate
47
Pierdute
26
2
Dan Ștefanescu
+60.94
Câștigate
21
Pierdute
9
3
Gabriel Morariu
+58.02
Câștigate
30
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX