1. Home »
 2. Stiri sportive »
 3. Ce se întâmplă mai departe în Nations League, și cum ne-am putea trezi în play-off-ul Diviziei A?

Ce se întâmplă mai departe în Nations League, și cum ne-am putea trezi în play-off-ul Diviziei A?

Baicu Marius
Baicu Marius

2018-11-21 15:25:04

image Ce se întâmplă mai departe în Nations League, și cum ne-am putea trezi în play-off-ul Diviziei A?

Deși grupele din Nations League s-au încheiat, am observat că majoritatea (inclusiv site-uri de sport cunoscute de la noi din țară și chiar persoane din anturajul echipei naționale și a Federației Române de Fotbal) nu au înțeles prea multe despre sistemul actual, și despre ce urmează să se întâmple mai departe. Dacă îți zic acum că prin jocul rezultatelor România ar putea fi chiar în play-off-ul Diviziei A Nations League, ai zice ca-s nebun, pentru că nimeni nu a mai prezentat până acum această variantă (și nu, nu e doar un titlu pompos ca să te fac să dai click). Dar hai citește în continuare și o să înțelegi despre ce este vorba. Voi încerca să prezint foarte pe scurt părțile pe care majoritatea le știu, după care voi prezenta o situație ipotetică, dar plauzibilă care te va lămuri mai bine despre părțile mai puțin cunoscute ale acestei noi competiții.

Deschide cont și joacă la casa de pariuri online recomandată!

 

Ce urmează mai departe în Preliminariile pentru Euro 2020?

 • Între 5 și 9 iunie 2019 are loc un mini-turneu în Portugalia unde câștigătoarele celor 4 grupe din Divizia A Nations League (Olanda, Elveția, Portugalia, Anglia) vor juca semifinale și finală (mare și mică, într-o singură manșă) pentru a decide câștigătoarea primei ediții Nations League. ATENȚIE ÎNSĂ, câștigătoarea acestui mini-turneu NU își asigură calificarea la Euro 2020! Teoretic, ea încă poate pierde calificarea. Este doar o luptă pentru un trofeu, și atât!

 • Pe 21 martie 2019 încep preliminariile clasice pentru Euro 2020, unde vor fi 10 grupe: 5 de câte 5 echipe, și 5 de câte 6 echipe. Grupele se încheie pe 19 noiembrie, atunci când primele 2 clasate din fiecare grupă se vor califica la Campionatul European.

 • Pe 1 decembrie 2019 au loc extragerile grupelor pentru Euro 2020, moment în care vom ști numele a 20 din cele 24 de echipe calificate (adică cele 20 venite din preliminariile clasice, în acel moment nici o echipă nu va fi încă matematic calificată din Nations League).

 • Numele ultimelor 4 echipe calificate la Euro 2020 se vor afla în intervalul 26 – 31 martie 2020, atunci când au loc play-off-urile celor 4 divizii valorice Nations League. Iar acum începe distracția, pentru că aici mulți nu au înțeles sistemul.

 

Play-off Nations League, și cum poate România să fie chiar în barajul diviziei A?

Teoretic câștigătoarele fiecărei grupe din fiecare divizie valorică Nations League (A – D) merg într-un play-off dintr-o singură manșă: pe 26-28 martie 2020 au loc semifinalele fiecărei ligi valorice, unde echipa mai bine clasată este gazdă, și pe 29-31 martie finalele lor unde se trage la sorți echipa care va găzdui partida. DAR! De fapt în fiecare play-off vor merge primele 4 clasate din respectiva divizie care nu au prins loc la Euro 2020 din preliminariile clasice. Iar dacă într-o divizie nu mai sunt suficiente echipe pentru a completa play-off-ul, atunci vor fi aduse echipe din divizia imediat inferioară în care există echipe eligibile (necalificate la Euro și care nu au prins loc în play-off-ul propriei divizii valorice)

Așa că hai să facem un exercițiu de imaginație și să luăm o SITUAȚIE IPOTETICĂ, DAR PLAUZIBILĂ în care presupunem că din preliminariile clasice se califică la Campionatul European:

 • 10 echipe care au fost în Divizia A din Liga Națiunilor
 • 8 echipe care au fost în Divizia B din Liga Națiunilor
 • 2 echipe care au fost în Divizia C din Liga Națiunilor, iar România ratează calificarea
 • nici o echipă din Divizia D Liga Națiunilor

Ce se întâmplă acum ținând cont că Divizia A a avut 12 echipe, iar 10 merg la Euro din preliminariile normale? (ipotetic, dar plauzibil, pentru că prima divizie a conținut cele mai puternice naționale din Europa) În play-off-ul Diviziei A (care atenție, nu este același lucru cu turneul final al Diviziei A care are loc între 5-9 iunie 2019) vor merge automat cele 2 echipe rămase. Rămân 2 locuri libere, care vor fi completate ulterior.

Divizia B a conținut și ea 12 echipe din care 8 au mers deja la Euro (din nou ipotetic), deci toate cele 4 rămase din Divizia B joacă în play-off-ul acesteia.

Divizia C a conținut 15 echipe, din care 2 (ipotetic) au mers la Euro din preliminariile clasice, urmând ca cele mai bune 4 necalificate din C să joace play-off-ul. România nu ar fi printre ele, deoarece ea a fost a 7-a, deci prima sub linie (asta dacă cele 2 locuri ar fi ocupate de echipe clasate în fața noastră, dar facem așa presupunerea). S-a speculat o lungă perioadă de timp că dacă merge Serbia la Euro din preliminariile clasice, atunci noi îi luăm locul în play-off, dar este fals. Se face clasament între toate echipele din divizia C, unde noi suntem pe 8 (a 4-a echipă din cele clasate pe poziția a doua). De ce suntem ultima din echipele de pe 2? Pentru că nu se iau rezultatele cu ultima clasată (deoarece trei grupe au avut câte 4 echipe, iar una a avut 3 echipe), iar în acest caz clasamentul între locurile 2 arată așa:

 1. Bulgaria - 7 puncte (4:3)
 2. Israel - 6 puncte (6:5)
 3. Ungaria - 6 puncte (4:3)
 4. Romania - 6 puncte (3:2)

DAR, ce facem cu Divizia A care rămâne cu doar 2 echipe plauzibile de play-off? Pai celelalte 2 locuri ar trebui completate cu cele mai bune echipe din Divizia B care nu au prins nici Euro 2020 din preliminariile clasice, nici play-off-ul Diviziei B. Dar și acolo nu mai avem echipe (8 calificate deja, 4 în play-off-ul B, ipotetic). Atunci primele 2 din Divizia C care nu au prins nici Euro, nici play-off-ul pentru C (deci și România) merg în play-off-ul diviziei A. 

Și să nu uităm și de divizia D, care va da cu siguranță la Euro 2020 o echipă dintre cele 4 câștigătoare de grupă: Georgia, Belarus, Kosovo sau Macedonia.

 

Concluzii - șanse foarte mari să prindem play-off-ul de Nations League, dar care?

De prins play-off-ul Nations League nu e chiar atât de greu pe cât se zice (aș zice ca îl vom prinde aproape sigur), în condițiile în care vor merge acolo 16 echipe după ce alte 20 vor fi deja calificate la Campionatul European. Noi suntem practic a 32-a echipă din Nations League (a 8-a din C, după cele 24 din A și B), deci ar trebui din preliminariile clasice să meargă la Euro minim 5 echipe din spatele nostru (de la locul 9 în jos din C, sau echipe din D), ceea ce este destul de greu de crezut. Sigur, problema se pune altfel, că sunt șanse bune să ne trezim prin vreun play-off de Divizia A sau B unde să dăm de vreo italia sau Olanda, cu șanse de calificare ce tind spre 0. 

Deschide cont și joacă la casa de pariuri online recomandată!

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Marius Huțu
+12.68
Câștigate
5
Pierdute
2
2
Ionuţ Angheluţă
+8.5
Câștigate
1
Pierdute
0
3
Baicu Marius
+8
Câștigate
1
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX