1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Ce am remarcat după debutul României la Campionatul Mondial de handbal feminin

Ce am remarcat după debutul României la Campionatul Mondial de handbal feminin

Marius Huțu
Marius Huțu

2023-12-02 14:08:58

image Ce am remarcat după debutul României la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a intrat în Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca, Norvegia și Sueduia cu o victorie concludentă în fața statului Chile, cu scorul de 44-19. A fost un succes logic, după primele 30 de minute se anunța chiar și posibilitatea unui nou record în ceea ce privește diferența de scor în istoria participărilor (stabilit tot cu Chile, în 2009, scor 51-17). La pauză a fost 25-6, dar echipa s-a mai relaxat în partea secundă, iar la final au fost „doar” 25 de goluri diferență. Așadar, recordul din 2009 a rămas în picioare.

Sunt câteva lucruri de subliniat după acest meci, chiar dacă, să spunem, meciul nu a ridicat multe probleme și nu poate fi luat neapărat ca reper pentru ceea ce va urma.

Pariază pe Campionatul Mondial de Handbal cu un FREEBET de 60RON fără depunere!

Atitudine bună

În primul rând a fost un meci bun de antrenament, de intrare în febra competiției. Ce a plăcut mult, a fost atitudinea cu care România a intrat în teren. Chiar dacă știau că au în față un adversar modest, tricolorele și-au luat temele în serios și le-au tratat foarte bine în prima repriză.  Selecționata condusă de Florentin Pera a avut nevoie de 12 minute pentru a ajunge la o diferență de 10 goluri, scor 12-2.

A jucat toată lumea

Un alt aspect foarte important, toate jucătoarele înscrise pe foaie au jucat. O singură componentă a petrecut în teren mai puțin de 16 minute, Claudia Pașcan. Singura cu peste 35 de minute a fost Bianca Bazaliu (47 de minute), dar asta și pentru că interul stânga a fost testată în mai multe formule de apărare.

Patru tricolore au debutat la un turneu final

Cu ocazia partidei contra Chile, au debutat și patru jucătoare la un turneu final, Alicia Gogîrlă, Nicoleta Balog, Claudia Pașcan și Daria Bucur. Toate au și marcat, în total adunând 8 goluri. A contat enorm pentru fiecare în parte, pentru încredere în primul rând având în vedere că urmează jocuri mult mai grele, iar România va avea nevoie de fiecare jucătoare în parte. „Am trăit niște sentimente de care nu credeam că o să am parte. Mă bucur că am reușit să fac pasul la echipa națională”, a declarat Alicia Gogîrlă după joc. Interul dreapta de la Vâlcea a înscris 3 goluri din 5 aruncări în aproximativ 22 de minute de joc.

Chile a înscris totuși cam multe goluri

Lucrul mai puțin bun a fost poate apărarea din repriza secundă. Echipa s-a relaxat, astfel că Chile a reușit să înscrie la rândul ei destul de ușor. Reprezentativa sud-americană a înscris 13 goluri în partea secundă, au fost cam multe goluri primite de România de la un adversar cu resurse limitate. Dar fiecare antrenament mai are și părțile lui mai puțin reușite.

Ce urmează?

Pentru România vine meciul cu Serbia, duminică, de la ora 19:00. Punctele din această confruntare vor conta și în grupele principale pentru că, foarte probabil, ambele selecționate vor avansa mai departe.

Serbia se anunță o nucă destul de tare după cum a arătat în meciul de vineri seara cu Danemarca. A condus peste 50 de minute, în fața unei mari favorite la titlu, care a avut în spate și 12.000 de fani. Nordicele s-au impus în final cu 25-21, dar jocul a transmis deja un avertisment pentru România. Nu va fi deloc simplu cu Serbia!

Un mic avantaj totuși pentru selecționata lui Florentin Pera ar fi faptul că Serbia a depus un efort considerabil în această întâlnire, a cheltuit multă energie. Cinci jucătoare de bază au stat în teren peste 52 de minute.

Sursa foto: FRH / Facebook

Pariază pe Campionatul Mondial de Handbal cu un FREEBET de 60RON fără depunere!

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX