1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Cât plătește mafia pariurilor pentru un „galben”. Steliano Filip a confirmat

Cât plătește mafia pariurilor pentru un „galben”. Steliano Filip a confirmat

victorpartan
victorpartan

2023-04-13 15:53:43

image Cât plătește mafia pariurilor pentru un „galben”. Steliano Filip a confirmat

Numele lui Steliano Filip apare într-un material despre o posibilă implicare a mafiei pariurilor în meciul CS Mioveni vs Dinamo (2-0), din sezonul 2021-2022. Există suspiciunea că fostul „câine” a luat cartonaș galben intenționat, la trei ani după ce povestea că a refuzat să facă un asemenea aranjament.

Implicarea mafiei pariurilor în evenimentele sportive nu poate fi contestată. Nu toate meciurile sunt trucate, dar unele întâlniri intră în vizorul celor care încearcă să câștige bani din pariuri corupând sportivi și arbitri. Mărturii în acest sens stau numeroasele procese soldate cu condamnări, dar și declarații ale jucătorilor contactați. 

O astfel de mărturisire a fost făcută de Steliano Filip în 2019, pentru Gsp Live. Fostul dinamovist a spus că i s-a propus să ia un cartonaș galben, confirmând că pentru o astfel de faptă mafia pariurilor plătește câteva zeci de mii de euro, așa cum se auzise. Concret, lui i s-au oferit „spre” 25.000 de euro. 

Mi s-a propus așa ceva. Totul a venit printr-un prieten de-ai mei de la juniori. Mi s-a spus să mă întâlnesc cu cineva care vrea să vorbească ceva important. Am primit un telefon să mă întâlnesc cu cineva, eu eram în Mall Băneasa cu soția, urma să mergem la film. Mi s-au propus 20.000 - 25.000 de euro ca să iau un galben. M-am ridicat și am plecat”, a spus Filip.  

Au renunțat corupătorii, sau au revenit cu o nouă propunere? Aceasta-i întrebarea. Potrivit gsp.ro, autoritățile fotbalistice au în derulare o anchetă despre ce s-a întâmplat în timpul meciului CS Mioveni - Dinamo 2-0, din 15 aprilie 2022. Se bănuiește că același Steliano Filip (actualmente legitimat în Ungaria la Mezokovezd) ar fi primit intenționat cartonaș galben până la pauză. 

Până în minutul 23, când a fost avertizat, Filip faultase de trei ori: în minutul 4 - când i-a dat un brânci puternic lui Buziuc, în minutul 22 – când l-a lovit pe Panait cu genunchiul într-o zonă sensibilă și în minutul 23 (cu 17 secunde înainte de cel de-al patrulea fault), când a invervenit din spate asupra lui Rădescu, dar arbitrul Adrian Cojocaru a lăsat avantaj și a „uitat” să îi arate „galbenul” căpitanului lui Dinamo.

Potrivit sursei citate, imediat după întâlnirea menționată, casele de pariuri s-au alertat în urma detectării unor sume mari plasate pe primirea primului cartonaș galben în meci de către Steliano Filip și pe primirea unui cartonaș galben până în minutul 25. Datele privind suspiciunile vizavi de CS Mioveni vs Dinamo au ajuns la UEFA și la Federația Română de Fotbal. 

E incredibil, nu am cuvinte! Am stat tot timpul cu băieții, ei voiau să salveze acest club de la retrogradare. Am observat și eu faptul că luam cartonașe galbene devreme în meci, iar treaba asta mă enerva. Eu când jucam eram atent să nu iau galben repede pentru a nu exista riscul să fiu eliminat mai târziu în meci. Am remarcat galbenele noastre, dar nu mă gândeam că ar fi ceva necurat în spate ...”, a declarat Florin Răducioiu, care în acel sezon a fost oficial al „alb-roșiilor”.

Deocamdată, Steliano Filip nu este acuzat oficial de nimic. El spune că acel cartonaș galben nu a fost luat intenționat... 

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+103.24
Câștigate
13
Pierdute
11
2
Tudor Cosma
+73.04
Câștigate
50
Pierdute
29
3
Gabriel Morariu
+62.66
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX