1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Campionatul Mondial de eSports la Iași: jocuri, favoriți, cine ne reprezintă

Campionatul Mondial de eSports la Iași: jocuri, favoriți, cine ne reprezintă

victorpartan
victorpartan

2023-08-28 15:14:43

image Campionatul Mondial de eSports la Iași: jocuri, favoriți, cine ne reprezintă

România este gazda Campionatului Mondial de eSports. Competiția între cei mai tari practicanți de sporturi electronice din lume se desfășoară în cadrul evenimentului Digital Throne, de la Iași, care a început pe 24 august și se va încheia pe 3 septembrie. 

La Campionatul care se ține chiar în centrul orașului, la Palatul Culturii, participă 700 de jucători din peste 120 de țări, care luptă pentru premii totale de 100.000 de dolari. În perioada 1-3 septembrie, finalele sunt urmate de concertele unor artiști celebri, printre care Armin Van Buren și BUG Mafia. Pentru prima oară la Iași, va avea loc și Comic Con.

Pariază pe jocurile de la Campionatul Mondial de eSports la una dintre agențiile recomandate

Ce jocuri sunt la Campionatul Mondial de esports

Cea de-a 15-a ediție a Campionatului Mondial de eSports include șapte competiții de sporturi electronice: 

CS:GO

Participă 24 de echipe, repartizate în 4 grupe de câte 6. România face parte din Grupa A, alături de Ungaria, Mongolia, Vietnam, Argentina și Germania. Jocurile sunt programate în perioada 26 august - 3 septembrie. 

Playoff - 28 august, 29 august, 1 septembrie
Semifinale - 2 septembrie
Finală - 3 septembrie

DOTA 2

Participă 16 de echipe, repartizate în 4 grupe de câte 4. România face parte din Grupa B, alături de Mongolia, Africa de Sud și Iordania. Jocurile sunt programate în perioada 26 august - 3 septembrie.

Playoff - 28 august, 29 august, 30 august
Finală - 3 septembrie

MOBILE LEGENDS BANG BANG

Participă 16 de echipe, repartizate în 4 grupe de câte 4. România face parte din Grupa C, alături de Arabia Saudită, Senegal și Brazilia. Jocurile sunt programate în perioada 29 august - 3 septembrie.

Playoff - 31 august, 1 septembrie
Semifinale - 2 septembrie
Finală - 3 septembrie

TEKKEN 7

Participă 91 de echipe, repartizate în 11 grupe de câte 6 și alte 5 grupe de câte 5. România face parte din Grupa G, alături de Monaco, Coreea de Sud, Pakistan, Guadalupe și Gambia. Jocurile sunt programate în perioada 26 august - 2 septembrie.

Playoff - 1 septembrie
Finală - 2 septembrie

eFOOTBALL 2023

Participă 97 de echipe, repartizate într-o grupă de 7 și alte 15 grupe de câte 6. România face parte din Grupa G, alături de Maroc, Guadalupe, Nepal, Irak, Albania. Jocurile sunt programate în perioada 26 august - 2 septembrie.

Playoff - 1 septembrie
Finala - 2 septembrie

PUBG

Participă 16 de echipe, repartizate în 4 grupe de câte 4. Jocurile sunt programate în perioada 28-31 august.

Finală - 31 august

CS:GO feminin

Participă 8 de echipe, repartizate în 2 grupe de câte 4. România face parte din grupa A, alături de Egipt, Australia, Polonia și Argentina. Jocurile sunt programate în perioada 28 august - 1 septembrie.

Playoff - 30 august
Finală - 1 septembrie

Accesul spectatorilor la meciuri este gratuit în toate zilele.

România la Campionatul Mondial de eSports

România participă la toate cele șapte competiții de la CM eSports. 

Echipa de CS:GO este formată din Cosmin-Adrian Teodorescu (Ragga), Roberto-Adrian Guta (Xellow), Ionuț-Cătălin Stănescu (BTN), Ștefan-Alexandru Ștefan (Sound) și Raul-Oliviu Gligor (Blytz). Iată rezultatele înregistrate până în acest moment:

1-0 cu Ungaria, Mongolia și Vietman
0-1 cu Germania și cu Argentina

Astfel, România s-a clasat pe locul 2 (3-2, 72-55) și a trecut de faza grupelor. A jucat în Play-off contra Cehiei, pe care a învins-o cu 2-1, urmând ca în sferturile de finală să întâlnească Suedia.

Echipa de DOTA 2 este formată din Omar Aliwi (W33), Radu-Ionuț Mușat (BLINCC), Angel-Florin Niamtu (Flash), Antonio-Vasile Mihai (Cancel ^^) și Daniel-Andrei Heisu (KAAN). 

Până în prezent, „tricolorii” au două victorii și o înfrângere:

1-0 cu Iordan și cu Africa de Sud
0-1 cu Mongolia

În turneul de MLBB, suntem reprezentați de Andrei-Silviu Ohi (Bloodz), Nikolas-Daniel Watanabe (Niki), Marisu-Adrian Nae (KCOREI), Marius-Rafal-Orlando Ghiță (ANOTHERBUCCATI), Andrei-Vlăduț Pîrjol (Jinn  the Impaler).

La Tekken 7, Andrei Lazăr (MASOO) a câștigat pentru România confruntările cu Guadelupe (2-0), Gambia (2-0), pierzând meciurile cu Monaco (0-2), Coreea de Sud (1-2) și Pakistan (0-2).

Constantin-Adrian Urma (URMA) reprezintă țara noastră în campionatul de eFootball. El nu a intrat încă în competiție.

PUGB Romania Team este formată din Adrian-Răzvan Osman (Kapahala), Podolean Sevastian (Redox), Octavian Butesează (Octavian) și Constantin-Dorel Dinu (Dorin). 

În fine, echipa feminină e CS:GO are următoarea componență: Ana-Maria Dumbravă (Ana), Elena-Lavinia Bănică (Icy), Melissa-Aylin Dumitrașcu (Meli), Ramona-Diana Dodu (Ratons-), Emilia-Georgiana Gratie (Emmy). Până în acest moment, ele nu au jucat niciun meci.

Pariază pe jocurile de la Campionatul Mondial de eSports la una dintre agențiile recomandate

Festival Digital Throne artiști

Digital Throne, cel mai mare festival dedicat pop culture din România, își are punctul culminant în perioada 1-3 septembrie. Atunci au loc finalele celor mai multe turnee din Campionatul Mondial de eSports și concerte ale unor artiști populari:

1 septembrie, de la ora 17:30

Connect-R & Johny Romano, JP Cooper, Deliric & Silent Strike, Lost Frequencies, Armin van Buren

2 septembrie, de la ora 17:00

Filarmonica de Stat Moldova, Alternosfera, Carlas Dreams, Subcarpați, BUG Mafia

3 septembrie, de la ora 16:00

Spike, The Motan, Delia, Tom Odell, Tujamo

Cine își achiziționează un abonament pentru toată perioada până pe 1 septembrie plătește 220 de lei + taxe. Abonamentul cumpărat direct la festival va avea un preț de 250 Lei. Prețul unui bilet pentru o zi este de 90 Lei. 

Un bilet VIP costă 420 de lei în acest moment. El nu asigură doar prezența în primele rânduri la concerte, ci și privilegii la CM de eSports:

  • Zonă dedicată în fața scenei 
  • Intrare separată
  • Bar dedicat
  • Zone de relaxare și încărcare cu energie (atât pentru deținătorul de bilet VIP cât și pentru device-urile lui)
  • Posibilitatea de a fi mai aproape de artiștii și jucătorii preferați
  • Toalete dedicate

Intrarea este liberă pentru copiii cu vârstă de până în 14 ani însoțiți de un adult cu un bilet valabil. De asemenea, persoanele cu dizabilități au intrarea gratuită.

Online, jocurime de la Campionatul Mondial de sporturi electronice pot fi urmărite aici.

Campionatul Mondial de eSports cote pariuri

Bookmakerii acordă atenție Campionatului Mondial de eSports, dar oferta este foarte dinamică, întrucât meciurile se succed cu rapiditate. Acum, agenția de pariuri online Unibet oferă cote pentru sferturile de finală ale competiției de CS:GO. România are șanse șansa a doua în fața Suediei, în timp ce Serbia este favorită cu Ucraina. Fiecare meci are 20 de opțiuni de pariere:

Sepsi Sf. Gheorghe a avut noroc cu festivalul

Există o legătură între festivalul Digital Throne și amânarea partidei de fotbal Poli Iași vs Sepsi Sf. Gheorghe, care ar fi trebuie să se dispute la Iași, la data de 27 august, în SuperLigă.

Echipa covasneană dorea ca întâlnirea să nu se joace la data stabilită, pentru ca Liviu Ciobotariu să aibă timp să pregătească returul cu Bodo/Glimt, din Play-off-ul Conference League. Inițial, LPF a refuzat solicitarea, dar până la urmă a cedat, după ce Attila Hadnagy, directorul general al lui Sepsi, s-a plâns că delegația nu a găsit cazare la Iași, pentru că toate au fost rezervate cu mult timp înainte de participanții la CM de eSports și la celelalte evenimente din „Digital Throne”. Echipa din Sf. Gheorghe ar fi fost nevoită să înnopteze la Roman, la 90 de kilometri distanță de Iași.

Pariază pe jocurile de la Campionatul Mondial de eSports la una dintre agențiile recomandate

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX