1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Campionatul European de handbal masculin 2024: program, cote pariuri, șansele României

Campionatul European de handbal masculin 2024: program, cote pariuri, șansele României

victorpartan
victorpartan

2024-01-08 14:57:30

image Campionatul European de handbal masculin 2024: program, cote pariuri, șansele României

Naționala de handbal masculin a României participă la turneul final al Campionatului European, care se desfășoară în Germania, în perioada 10 - 28 ianuarie 2024. Danemarca este favorită principală, în timp ce Suedia, deținătoarea trofeului, pornește cu a treia șansă, în viziunea agențiilor de pariuri.

Pariază pe meciurile de la Campionatul European de handbal masculin 2024

Campionatul European de handbal masculin 2024 format

Cele 24 de trupe sunt împărțite în primă fază în șase grupe de câte patru fiecare, urmând ca primele două clasate din fiecare grupă să se califice în grupele principale. Meciurile se desfășoară în Dusseldorf, Koln, Berlin, Hamburg, Mannheim și Munchen. 

Grupa A: Franța, Germania, Macedonia de Nord, Elveția

Grupa B: Spania, Austria, Croația, România

Grupa C: Islanda, Ungaria, Serbia, Muntenegru

Grupa D: Norvegia, Slovenia, Polonia, Insulele Feroe

Grupa E: Suedia, Olanda, Bosnia și Herțegovina, Georgia

Grupa F: Danemarca, Portugalia, Cehia, Grecia

România la Campionatul European de handbal 2024

Naționala României s-a calificat la Euro pentru prima dată, după o pauză de 28 de ani. Austria a încheiat pe primul loc grupa de calificare, cu victorii pe linie în cele șase meciuri jucate, iar celelalte trei echipe, România, Insulele Feroe și Ucraina, au încheiat la egalitate, cu patru puncte fiecare. Golaverajul și jocul rezultatelor au adus calificarea elevilor lui Xavi Pascual.

„Tricolorii” fac parte din grupa B, alături de Spania, Croația și Austria, iar jocurile lor sunt găzduite de Mannheim după următorul program:

12 ianuarie – Austria vs România

14 ianuarie – România vs Spania

16 ianuarie – Croația vs România
                              
România s-a pregătit pentru Euro 2024 participând la turneul „Yellow Cup”, din organizat la Winterthur, în Elveția. Echipa noastră a pierdut la debut, 31-37 în fața Elveției, apoi a obținut două victorii, 30-23 cu Argentina și 29-19 cu Bosnia (echipă calificată și ea la turneul final al Campionatului European).

Lotul României pentru Campionatul European de handbal masculin 2024:

  • Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărâță (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța)
  • Pivoți: Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur), Adrian Rotaru (CSM București)
  • Linia de 9 metri: Robert Militaru( Dinamo), Dan Racoțea( Dinamo), Andrei Drăgan( CSM Constanța), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Daniel Stanciuc( Dinamo), Gabriel Cumpănici(Minaur), Cristi Ghiță (Turda), Marius Sadoveac (Poli Timișoara), Liviu Caba (CSM Constanța), Demis Grigoraș (Benfica), Andrei Buzle (Granollers)

Campionatul European de handbal masculin 2024 program complet

Campionatul European de handbal masculin 2024 cote pariuri

Favorită principală este Danemarca, având cota 2.15 să câștige competiția, la agenția Betano. Franța și Suedia sunt principalele contracandidate, potrivit cotelor antepost. România are cotă 1.000 să devină campioană europeană.

Au fost publicate și cotele pentru fiecare grupă în parte. „Tricolorii” pleacă cu ultima șansă în grupa B, Spania, Croația și Austria având cote mult mai mici.

Se va depăși recordul de audiență

Meciurile Franța vs Macedonia de Nord și Germania vs Elveția, din prima zi, se vor disputa pe un teren amenajat pe gazonul stadionului de fotbal din Düsseldorf,  în fața a 54.000 de spectatori. Organizatorii se așteaptă să fie doborât un record de audiență stabilit în 2014, când confruntarea Rhein-Neckar Löwen vs HSV Hamburg, din campionatul Germaniei, a atras 44.189 de spectatori pe Frankurt Arena. Cele 50.000 de bilete pentru meciul dintre naționala Germaniei și Elveția s-au epuizat cu 118 zile înainte de joc!

Ultimele 5 campioane europene la handbal masculin

Pariază pe meciurile de la Campionatul European de handbal masculin 2024

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+130.4
Câștigate
60
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX