1. Home »
  2. Stiri sportive »
  3. Ilie Dumitrescu, Bianca Drăgușanu, Răzvan și Dani. Ce branduri de gambling promovează vedetele din România

Ilie Dumitrescu, Bianca Drăgușanu, Răzvan și Dani. Ce branduri de gambling promovează vedetele din România

victorpartan
victorpartan

2023-09-08 14:40:20

image Ilie Dumitrescu, Bianca Drăgușanu, Răzvan și Dani. Ce branduri de gambling promovează vedetele din România

 

Brandurile din industria jocurilor de noroc se folosesc cel mai bine de imaginea vedetelor autohtone pentru a se promova. În timp ce alte industrii folosesc în general actori necunoscuți publicului larg pentru campaniile publicitare, segmentul de gambling mizează pe reputația unor personalități de top ca să atragă noi clienți și ca să transmită un îndemn la responsabilitate. Mai jos, poți citi care sunt ambasadorii companiilor licențiate de jocuri de noroc.

În acest moment, Betano își bazează campaniile publicitare pe fostul fotbalist Ciprian Marica și pe cântăreața Lora. Prezentatoarea de televiziune Ramona Olaru a fost și ea implicată în promoții din secțiunea Live Cazino, jucând rolul de crupier în show-uri live. Cu 72 de selecții și 25 de goluri marcate pentru echipa națională, Marica a început colaborarea cu brandul de gambling în februarie 2021. În conferința de prezentare, a declarat: „În luarea deciziei de a mă alătura echipei Betano, a contat faptul că această companie contribuie an de an, la finanțarea fotbalului românesc și a altor discipline, prin sponsorizări și achiziții de publicitate”.

O altă companie care se folosește din plin de imaginile unor sportivi reprezentativi este Superbet. De-a lungul timpului, în spoturile publicitare au apărut personalități din mai multe sporturi, însă în prezent campania de marketing se concentrează pe Ilie Dumitrescu, Gheorghe Craioveanu și Bogdan Stelea. De asemenea, în reclame apar jurnaliști de sport cunoscuți. 

Vlad Cazino are o strategie de marketing atipică, prin intermediul unor sporturi amuzante. Astfel, compania a apelat la trei comedianți care au puteau transmite mesajul cel mai bine: Cătălin Bordea, Nelu Cortea și Micuțu. În spoturile care au în centrul ideea de joc responsabil apare și Florin Piersic jr. Cântărețul Cabron se numără și el printre ambasadorii cazinoului online.

Dorian Popa, influencer cu 2,3 milioane de urmăritori pe Instagram și peste 2 milioane pe YouTube, a apărut în spoturi Maxbet, alături de „bombardierul” care poate că mai mult a dăunat imaginii brandului decât să o ajute. Cântărețul face reclame la aproape orice, de la șaorma la îmbrăcăminte. Spunem „la aproape orice” deoarece a dezvăluit că a refuzat 100.000 de euro pentru a promova un serviciu de video chat...

 

Ruby a devenit Princess(ă)

 

În iulie 2020, Ruby a devenit prințesă, pentru a promova Princess Casino. Atunci când a fost „învestită” în funcția de ambasador, cântăreața a promis jucătorilor: „Voi fi o prințesă generoasă și voi goli visteria castelului pentru voi!”

„Lăcătuș?! Balint?!” Chiar ei! Într-o industrie a jocurilor de noroc în care cifra 7 are o semnificație deosebită, nu putea lipsi cel mai important număr 7 din istoria fotbalului românesc. Marius Lăcătuș și fostul coechipier de la Steaua au devenit ambasadori Gets Bet în august 2019. Acest brand este promovat și de Bianca Drăgușanu, care a fost cea mai vocală atunci când s-a pus problema interzicerii reclamelor la gambling în care apar vedete. 

„Cum să nu mă mai lase să fac astfel de reclame? Eu vreau să muncesc, mi se interzice acest drept, să muncesc? Este discriminare și voi face plângere. Dacă eu poate din acești bani îmi creșteam copilul? S-a gândit cineva la aceasta situație, că poate și sportivii și ceilalți colegi, care fac reclame, trăiesc doar din aceste contracte? E discriminare! Am muncit, ani la rând, pentru numele meu, pentru imaginea mea, eu și din asta trăiesc, din reclame, din ședințe foto”, a „tunat și fulgerat” fosta asistentă tv.

“Antrenează-ți magia cu Adrian Mutu” a fost tema uneia dintre aceste reclamele Magic Jackpot. Chiar dacă a plecat în Azerbaidjan, unde o antrenează pe Neftchi Baku, fostul selecționer este în continuare ambasadorul acestui brand, apărând pe site cu un joben de magician.

Serghei Mizil este personajul principal din spoturile publicitare Player, unele care promovează „pariurile cu cap”. Limbajul folosit este cel din popor și se pune accentul pe umor. Mizil este cunoscut drept un personaj care vorbește „fără perdea”, astfel că brandul amintit și-a asumat un oarecare risc de imagine. Până acum, campania de marketing are succes.

Baumbet a semnat cu fostul atacant Ionel Ganea în martie 2018. „Jocurile de noroc reprezintă o distracție și trebuie promovate și înțelese ca atare. Cred că este important să transmit și un îndemn la responsabilitate pentru toți cei care practică jocuri de noroc. După cum se și numesc, jocurile de noroc aduc jucătorul între a avea noroc sau ghinion. Singurul ghinion pe care îl văd aici este însă doar acela de a nu ști când să te oprești…”, a spus Ganea.

 

Și Ilie Năstase promovează jocul responsabil

 

În iulie 2022, Admiral l-a numit ambasador pe fostul jucător de tenis Ilie Năstase. Generalul a mărturisit că apreciază în mod deosebit misiunea asumată de agenție pentru promovarea jocului responsabil și gamblingului ca modalitate de divertisment. „Acesta este un aspect foarte important”, a considerat primul lider din istoria ATP.

În martie 2022, 888Sport a lansat campania globală de marketing „Made to Play”. Un an mai târziu, pentru piața românească a fost pornit un proiect similar în care au fost implicați Răzvan Simion și Dani Oțil, realizatorii matinalului de la Antena 1. „Răzvan & Dani” Cei doi „matinali” au fost prezenți la prima ediție All Stars Poker Show, turneu special de poker live organizat de 888poker împreună cu PokerFest România și PokerRoom București.

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX