1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Van Dijk vs. Messi | Copa America, decisivă?

Van Dijk vs. Messi | Copa America, decisivă?

Baicu Marius
Baicu Marius

2019-07-02 13:37:17

image Van Dijk vs. Messi | Copa America, decisivă?

Leo Messi (32 de ani) și Virgil van Dijk (27 de ani) duc umăr la umăr cursa pentru câștigarea Balonului de Aur 2019, iar Copa America, turneul în care Argentina întâlnește Brazilia în semifinale (marți noapte, ora 03:30), se poate dovedi decisiv în alegerile jurnaliștilor, căpitanilor și selecționerilor naționalelor afiliate FIFA. Din punct de vedere al cotelor la pariuri sportive oferite de Betano.ro, echilibrul se menține, iar starul celor de la Barcelona are un mic plus în fața câștigătorului Ligii Campionilor.

COTE BETANO PENTRU BALONUL DE AUR 2019: MESSI, UȘOR FAVORIT!

Așa cum a obișnuit în ultimii ani, Messi a avut un sezon excepțional prin prisma performanțelor individuale, marcând 51 de goluri (la care se adaugă 22 de pase decisive) și devenind golgheter, campion și cel mai bun jucător în La Liga și semifinalist în Liga Campionilor și Copa America. Dincolo, Van Dijk are în CV statutul de câștigător de Ligă, e liderul lui Liverpool, a jucat finala Ligii Națiunilor cu Olanda și a ratat doar 35 de minute în întreg sezonul de Premier League. Cu el pe teren, cormoranii au terminat fără gol primit 21 dintre cele 38 de runde de campionat, iar Van Dijk se mai poate lăuda cu titlul de cel mai bun jucător al finalei Ligii Campionilor și statutul de cel mai bun jucător al sezonului în Premier League.

MESSI E FAVORIT PENTRU BALONUL DE AUR, DAR OUTSIDER CONTRA BRAZILIEI


Copa America poate face diferența

În acest context, Messi și Van Dijk se află pe poziții aproape egale în cursa pentru cel mai prestigios trofeu individual din fotbalul mondial. Până la final, Messi mai poate câștiga Supercupa Spaniei (contra Valenciei), în timp ce Van Dijk mai poate lua Supercupa Angliei și Supercupa Europei. Un mic plus pentru olandez, dar Leo poate recupera cu trofeul care-i lipsește din palmares, Copa America 2019. Până acum, cu el pe teren, Argentina a pierdut trei finale în cea mai importantă competiție din America de Sud și, foarte probabil, ediția din 2019 va fi ultima la care Messi va participa alături de conaționalii săi. Marți noapte, la Belo Horizonte, Leo și ai lui stau față în față cu marea rivală Brazilia în semifinalele competiției găzduite chiar de Selecao.


Van Dijk, aproape de istorie

Dacă Leo ar câștiga al șaselea Balon de Aur, un eventual succes al lui Van Dijk ar fi unul istoric în fotbalul mondial. Ultimul fundaș care l-a câștigat a fost italianul Fabio Cannavaro, în 2006, iar lista îi mai cuprinde doar pe nemții Franz Beckenbauer și Matthias Sammer. În plus, Olanda poate deveni țara cu cele mai multe Baloane de Aur.

Lista recordurilor pe care le poate doborî/egala Van Dijk, dacă-l întrece pe Messi:

  • Ar duce numărul de Baloane de Aur câștigate de olandezi la opt (Germania și Portugalia au câte șapte);
  • Va deveni primul jucător al lui Liverpool care prinde podiumul după Fernando Torres (2008);
  • Poate deveni primul cormoran de la Michael Owen (2001) încoace care câștigă Balonul de Aur;
  • Va deveni primul olandez de la Denis Bergkamp (1993) care prinde podiumul;

Capitolul care-l avantajează pe Van Dijk? În ultimii cinci ani, Balonul de Aur a ajuns în brațele unui câștigător al Ligii Campionilor, ultimul care l-a luat fără să triumfle pe marea scenă europeană fiind Cristiano Ronaldo, în 2013, când i-a devansat pe Messi și Ribery.

De-a lungul istoriei, Ronaldo (1997) și Rivaldo (1999) au fost singurii sud-americani care au primit Balonul de Aur în anul în care au triumflat și la Copa America.

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+54.04
Câștigate
17
Pierdute
8
2
Gabriel Morariu
+30.33
Câștigate
30
Pierdute
16
3
Marius Huțu
+30.14
Câștigate
19
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX