Totul despre WTA București 2019. O româncă a dat marea lovitură a turneului!

2019-07-19 14:16:34 1,3k 0

 

La două zile după ce Simona Halep a câștigat trofeul istoric de la Wimbledon, a început cel mai important turneu de tenis găzduit de România: WTA București a luat startul luni, cu primele meciuri de pe tabloul principal, LIVE VIDEO pe Betano alături de o gamă variată de pariuri sportive.

Joi, în a doua zi rezervată optimilor de pe tabloul principal, România și-a pus speranțele îm Patricia Țig și Jacqueline Cristian, iar ziua a evoluat ciudat, cu o mare surpriză și două retrageri neașteptate!

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURAREA PRIMEI ZILE DE LA WTA BUCUREȘTI 2019

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURAREA ZILEI A DOUA DE LA WTA BUCUREȘTI 2019

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURAREA ZILEI A TREIA DE LA WTA BUCUREȘTI 2019

Patricia Țig a reușit marea surpriză

Pe Terenul Central, Anastasia Sevastova pleca din postura de mare favorită în fața Patriciei Țig, însă românca a găsit calea spre cea mai mare surpriză a turneului. În fața favoritei 1, Țig a etalat un tenis așezat, echilibrat, a eliminat greșelile neforțate și, susținută frenetic de public, a sprintat spre cea mai mar evictorie a carierei. A început bine, cu break în game-ul al patrulea, a continuat în aceeași notă, iar letona nu a găsit răspuns până la 2-6. Nu a făcut-o nici în manșa a doua, când Patricia a păstrat ritmul, a trecut peste o căzătură urâtă la o scurtă a adversarei și, cu 6-2, 7-5 într-o oră și 39 de minute a făcut rost de biletele pentru faza sferturilor de finală.

Cresc șansele României: cum arată cotele Betano la câștigarea turneului

Accidentări, cuvânt de ordine

Apoi, ziua a continuat în note cât se poate de triste pe Terenul Central al complexului care găzduiește competiția bucureșteană. A urmat meciul dintre cehoaica Barbora Krejcicova și spaniola Aliona Bolsova Zadoinov, dar spectatorii s-au bucurat de doar un set și jumătate de tenis. După 0-6 în prima manșă, Bolsova a călcat greșit, s-a ales cu o afecțiune destul de serioasă la gleznă și a fost nevoită să se retragă la 0-6, 2-3. A urmat partida dintre Marinta Di Giuseppe și Veronika Kudermetova, iar scenariul s-a păstrat în aceleași note triste. La 6-2, 5-5, Kudermetova s-a prăbușit pe teren în urma unei scurte a adversarei, a cerut intervenția medicului, dar după alte câteva puncte a ajuns la concluzia că nu mai poate continua meciul. A doua retragere a zilei, a doua situație în care o jucătoare nu termină meciul!

Capăt de linie pentru Jacqueline Cristian

Obosită în urma meciului de simplu, Patricia Țig nu s-a mai prezentat la dublu, iar Irina Begu și Raluca Olaru, principalele favorite, au trecut mai departe fără să joace. Astfel, atenția s-a mutat din nou spre Terenul Central, unde tânăra Jacqueline Cristian (21 de ani) spera că va păsi pe drumul bătătorit de Patricia Țig. Dar nu a fost să fie, pentru că Elena Rybakina (Kazahstan) și-a respectat statutul de favorită, a jucat la un nivel superior, iar publicului nu i-a rămas decât să aplaude o prestație solidă, 6-1, 6-0, în urma căreia Rybakina a pus capăt drumului lui Jacqueline și s-a calificat în sferturile de finală.

Vineri se dă startul sferturilor de finală, iar România speră prin Irina Begu și Patricia Țig. Prima va intra pe teren în jurul orei 16:00, contra nemțoaicei Laura Siegemund, iar a doua va avea o nouă misiune dificilă, în jurul ore 18:00, cu Krystina Pliskova.

Autor

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la Sport.ro de peste 8 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pentru... citeste mai mult