1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Totul despre „Kings League”, competiția lui Gerard Pique

Totul despre „Kings League”, competiția lui Gerard Pique

victorpartan
victorpartan

2023-02-27 10:00:00

image Totul despre „Kings League”, competiția lui Gerard Pique

Află totul despre Kings League, competiția de fotbal 7 contra 7 organizată de Gerard Pique, fostul fundaș central al lui FC Barcelona. Deși nu au trecut nici două luni de la primul meci, „Liga Regelui” se bucură de o popularitate foarte mare, partidele fiind urmărite live de milioane de microbiști pe canalul propriu de pe platforma Twitch.

Pariază pe „Kings League” la agențiile online partenere

Gerard Pique a fost în centrul atenției în acest început de an, datorită replicilor pe care le-a avut cu Shakira, artista de care s-a despărțit cu scandal în 2022. Dar, până la urmă, orice formă de publicitate este bună, nu-i așa? Nu se pune problema că fostul fotbalist emblematic al Barcei nu s-ar fi bucurat oricum de celebritate, dar orice „boost” de mediatizare este benefic pentru proiectele întreprinse.

Unul dintre aceste proiecte are legătură cu fotbalul: în ianuarie 2023, Pique a lansat „Kings League”, în asociere cu alți oameni de fotbal și cu platforme online de conținut video (Twitch, YouTube, Tik Tok). Competiția are și canal pe Twitch, unde sunt transmise în direct toate meciurile disputate pe „Cupra Arena”, din portul Barcelonei. 

Audiențe cu mult peste LaLiga

Se joacă 7 contra 7, iar regulamentul este diferit de cel clasic, organizatorii dorind ca meciurile să aibă un plus de dinamism și de spectaculozitate. De exemplu, orice partidă trebuie să aibă o câștigătoare. Dacă este egal după timpul de joc (sunt 2 reprize de câte 20 de minute), se execută lovituri de departajare, dar nu ca la fotbal, ci ca la hochei, executantul pornind cu mingea la picior de la mijlocul terenului.

Nota de originalitate este evidentă încă din startul meciului. Arbitrul pune mingea în centrul cercului de la mijlocul terenului, moment în care jucătorii celor două echipe fug spre ea, pornind din linie cu poarta proprie. Se pot face înlocuiri nelimitate, iar un cartonaș galben înseamnă eliminare 2 minute. Pentru cartonaș roșu, echipa este în inferioritate 5 minute, după care poate intra orice jucător, cu excepția celui eliminat.

Noutatea absolută este că fiecare echipă poate beneficia de câte un cartonaș cu „armă secretă” pe meci. Cartonașul poate fi folosit pentru a beneficia de un „penalty”, pentru a dicta o eliminare de 2 minute împotriva adversarei, pentru a transforma o lovitură de departajare fără să o execute ș.a.m.d. Aceste modificări substanțiale aduse jocului de fotbal l-au făcut pe Javier Tebas, președintele LaLiga, să spună că „Kings League este un circ”. În replică, Pique a explicat că a sa competiție a fost creată pentru a atrage tinerii și că este doar un produs de entertaining, care nu se află la concurență cu fotbalul 11 contra 11: „LaLiga nu are de ce să se teamă”. 

Totuși, cifrele spun că LaLiga are de ce să se teamă. Kings League a strâns peste 15 milioane de spectatori pe Twitch în primele două săptămâni, audiența fiind ce cinci ori mai mare decât cea făcută din meciurile din campionatul „adevărat”, la televizor.

Saviola, Aguero și Casillas, printre participanți 

Formatul ligii prevede două părți, ca și campionatul Argentinei: Apertura (sezonul de iarnă) și Clausura (sezonul de vară). Fiecare parte are propriul Play-off, în care se califică primele 8 din cele 12 participate (care în „sezonul regular” joacă fiecare cu fiecare, într-o singură manșă).

Iată care sunt formații implicate în prima ediție a „Kings League”: Pio FC, Rayo de Barcelona, Saiyans FC, Jijantes FC, xBuyer Team, Los Troncos FC, Ultimate Mostoles, Aniquiladores, Kunisports, Porcinos FC, 1k, El Barrio. 

Pe 27 decembrie 2022 s-a organizat un draft ca în NBA, cu peste 170 de jucători amatori și profesioniști, la finalul căruia s-au format cele 12 loturi. Fiecare echipă are voie să invite un stranier, în fiecare etapă. Până acum, la competiție au luat parte fotbaliști și foști fotbaliști celebri precum Javier Saviola și Sergio Aguero (pentru Kunisports), Javier  „Chicharito” Hernandez și Raul Tamudo (pentru Porcinos), Iker Casillas (pentru 1k).

Pe lista starurilor ar mai putea fi un nume, dar nu știm care ar fi acesta. Nimeni nu știe. Pique și colaboratorii săi se pricep de minune la strategii de marketing. Una foarte reușită a fost aducerea unui fotbalist mascat, despre care au spus că are sub 30 de ani și joacă în LaLiga. Acesta a ajuns la teren purtând o mască de lupte mexicană și tricou cu mâneci lungi, pentru a-și acoperi presupusele tatuaje. „Enigma” a coborât din mașină deja echipat și a evoluat pentru xBuyer contra lui Kunisports. Echipa sa a pierdut (0-1), iar vedeta nu a impresionat, fiind incomodată vizibil de mască.

Presa din Spania a avansat mai multe nume pentru fotbalistul enigmatic, bazându-se pe asemănările fizice și pe stilul de joc. Acesta ar fi putut fi Denis Suarez, sau Isco, sau Rodrigo Riquelme. Cei de la sport.es au scris că a fost vorba de Nano Mesa, de la Cadiz.

„Kings League” la casele de pariuri

Ești curios să urmărești meciuri din competiția lui Piquet. Trebuie doar să intri pe canalul de Twitch. Să știi că poți să și pariezi pe ele. Am văzut că Netbet.ro are în ofertă Kings League. Poate că mai sunt și alți operatori care oferă cote pentru partidele de fotbal „nonconformist”, sau care vor oferi în viitorul apropiat.

Pariază pe Kings League la agențiile online partenere

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+123.76
Câștigate
59
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX