1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. OFICIAL - Taxa pe viciu în domeniul jocurilor de noroc de la 1 ianuarie 2019!

OFICIAL - Taxa pe viciu în domeniul jocurilor de noroc de la 1 ianuarie 2019!

Baicu Marius
Baicu Marius

2018-12-21 22:35:16

image OFICIAL - Taxa pe viciu în domeniul jocurilor de noroc de la 1 ianuarie 2019!

În urmă cu doar 2 zile vă anunțam în ACEST ARTICOL că a fost lansat un proiect de lege care privește mai multe domenii, printre care și jocurile de noroc. Mai exact, se vorbea de o ”taxă de participare” de 3% pentru jocurile de noroc offline și 5% pentru cele online (iar în acel moment nu știam concret la ce se referă taxa de participare - sumele mizate, depuse etc). Astăzi, conform Ziarului Financiar, proiectul de lege a fost aprobat, însă modificat față de forma inițială. Mai exact, în domeniul jocurilor de noroc, atât online cât și offline, se va percepe o taxă pe viciu de 2% din cifra de afaceri începând cu 1 ianuarie 2019.

Deschide cont și joacă la casa de pariuri online recomandată cu un pachet de bun venit atractiv!


Ce înseamnă această taxă pe viciu și cum îi afectează pe pariori?

Înseamnă că toți operatorii de jocuri de noroc, fie ei online sau offline, vor avea de plătit pe lângă taxele pe care le au deja conform condițiilor de licențiere impuse de ONJN, și o taxă suplimentară pe viciu de 2% din cifra de afaceri. Ce înseamnă această „cifră de afaceri”? În principiu toate încasările, indiferent de cheltuieli. Deci dacă tu bagi 100RON pe cont, și rulezi banii aceia de 10 ori, înseamnă că ai generat pentru respectivul operator o cifră de afaceri de 1,000RON, iar el are de plătit 20RON ”taxă de viciu”, indiferent dacă tu în final ai pierdut banii sau ai câștigat o anumită sumă. Dacă crezi că ne înșelăm, poți lăsa un comment mai jos, pentru că încă este foarte proaspăt totul.

Cu ce îi va afecta pe pariori? Teoretic am zice că cu nimic, pentru că operatorii de jocuri de noroc sunt cei care trebuie să suporte aceste taxe, nu noi jucătorii. Totuși casele de pariuri. cazinourile și organizatorii altor forme de gambling pot lua în considerare ideea de a pasa totul pe spatele pariorilor. Atunci ne putem trezi că la fiecare bilet jucat online vom avea de plătit o taxă de 2% (ceea ce nu ar fi o premieră mondială, germanii de exemplu plătesc 5% la fiecare bilet plasat pe internet), iar la fiecare bilet jucat offline vom avea de plătit o taxă de 7% în locul celei actuale de 5%. Cât despre cazinouri, încă nu îmi vin idei despre cum pot fi opriți cei 2%. Poate din 100RON băgați în aparat să vedem doar 98RON pe contul de joc? Dar e doar o speculație. Sper să nu le dau idei.

Totuși de menționat că pentru a putea pune în cârca pariorilor această taxă de 2%, operatorii de jocuri de noroc ar trebui să aibă aprobarea ONJN-ului. Pentru că nu poți introduce ce taxe îți trec prin cap fără ca aceste modificări să fie acceptate de organul care îți supervizează activitatea. Chiar dacă ONJN-ul își va da OK-ul și vor fi agenții de pariuri sau cazinouri care vor pune jucătorii să suporte această taxă de 2%, pot apărea și operatori care să o suporte ei pentru a își face reclamă și a își câștiga simpatia celor care nu sunt de acord să plătească din buzunarul propriu taxa care privește de fapt operatorul (cum se întâmplă și acum cu acea taxă de 1% pe care jucătorii o au de plătit pe fiecare retragere online, dar pe care unii operatori au decis să o suporte ei). 

Însă toate aceste lucruri sunt simple speculații. Tot ce știm concret acum este că va exista o taxă pe viciu pe jocuri de noroc de 2% din cifra de afaceri de la 1 ianuarie 2019, iar de acolo mai departe rămâne de văzut ce se va întâmpla. Așteptăm cu nerăbdare și normele de aplicare aferente acestei Ordonanțe de Urgență pentru a ne lămuri cu privire la modul de aplicare, fie va fi achitată de organizatorii jocurilor de noroc, fie se va răsfrânge tot asupra noastră.

Vom reveni cu actualizări pe parcurs ce aflăm informații noi.

Deschide cont și joacă la casa de pariuri online recomandată cu un pachet de bun venit atractiv!

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+116.8
Câștigate
29
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+42.14
Câștigate
11
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX