1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Surpriză enormă la Israeli Poker Tour. Împotriva oricărui pronostic, Laurențiu Avram e marele câștigător

Surpriză enormă la Israeli Poker Tour. Împotriva oricărui pronostic, Laurențiu Avram e marele câștigător

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2018-12-03 12:47:55

image Surpriză enormă la Israeli Poker Tour. Împotriva oricărui pronostic, Laurențiu Avram e marele câștigător

Ultimul mare turneu de poker din România în 2018, Israeli Poker Tour, desfășurat în București, la Intercontinental, s-a încheiat cu surpriza anului. Laurențiu Avram, un jucător fără vreun rezultat notabil până ieri, s-a impus în Main Event. Acesta s-a ales cu un premiu de 62.150 de euro.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

685 de jucători au fost la startul turneului central din cadrul festivalului de poker. Fiecare a plătit 550 € pentru un loc în competiție, iar premiile au fost pe măsură. Deși în turneul principal au fost aproximativ 150 de jucători din Israel, masa finală a fost una dominată total de români.

Dar nimeni nu anticipa că învingătorul va fi Laurențiu Avram, pentru simplul motiv că el a ieșit pentru prima oară la rampă abia acum. Odată formată masa finală, Laurențiu era considerat de toți outsiderul, omul de pe urma căruia poți profita. Asta și pentru că în ultimii 9 se aflau cel puțin cinci jucători cu un CV impresionant din punct de vedere al rezultatelor în poker.

Când calculele sunt date peste cap

Dar hold'em-ul e atât de iubit și de popular tocmai pentru că este generator de mari surprize, iar Laurențiu Avram e cel mai bun exemplu din acest punct de vedere. La o masă finală dominată total de "Bestia" Nandor Solyom, chip leaderul întregii zile, ceilalți jucători s-au concentrat mai degrabă să avanseze în turneu, pentru a avea acces la un premiu mai consistent. 

Avram a fost de mai multe ori la un pas de eliminare, dar a câștigat câteva flipuri și și-a revenit. Împotriva oricărui pronostic, Avram a intrat în ultimii trei, după ce chiar el l-a eliminat pe Alex Pițurcă. S-a încercat un deal, însă nu s-a ajuns la un acord, lucru normal din moment ce Nandor domina încă atât de autoritar masa. 

"Katamax" Ionescu era marele rival al lui Nandor pentru heads-up, dar socoteala specialiștilor nu s-a potrivit nici de această dată. Avram l-a eliminat și pe acesta, intrând în ultimii doi. Deși Solyom a dominat total și heads-up-ul, Zeița Fortuna a fost tot timpul de partea lui Avram. Acesta a câștigat iar câteva flipuri, în situații în care pierderea potului însemna eliminarea, pentru ca apoi să întoarcă raportul de fise.

Ultima mână l-a găsit pe eroul nostru cu un edge important: A-K vs A-J. Cum cărțile comune nu l-au ajutat pe Nandor, IPT București 2018 s-a încheiat cu o enormă surpriză. Avram a pus mâna pe premiul cel mare, de departe cel mai mare din carieră. Totuși, această performanță pare să îi fi deschis apetitul pentru turnee, promițând că va răspunde "prezent" și la următoarele competiții organizate în țara noastră.

"Nu aveți cum să găsiți informații despre mine, pentru că nu aveți de unde. Joc poker ocazional, când îmi permite timpul. A fost o masă foarte dificilă, blindurile ajungând la un nivel foarte mare. Chip leaderul Nandor a exploatat masa la maximum. Eu m-am concentrat pe pay-jumpuri. Am profitat de lipsa de informații a celorlalți jucători în raport cu mine. În ultimii 3-4 am început să îmi fac jocul. Nu sunt foarte multe turnee pe care le-am jucat, dar acum cu siguranță o să revin", a spus eroul nostru, într-un interviu acordat PokerFest.

Următorul festival va avea loc în perioada 12-18 februarie 2018, în Sinaia, fiind vorba de prima ediție de iarnă a unui Unibet Open.

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan Ștefanescu
+59.84
Câștigate
18
Pierdute
7
2
Tudor Cosma
+51.84
Câștigate
40
Pierdute
24
3
Gabriel Morariu
+38.68
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX