1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Românul Mihai Niște, masă finală la WSOP 2019. Cât a câștigat

Românul Mihai Niște, masă finală la WSOP 2019. Cât a câștigat

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2019-06-17 14:47:19

image Românul Mihai Niște, masă finală la WSOP 2019. Cât a câștigat

Mihai Niște a obținut cel mai bun rezultat al unui român la WSOP 2019. Compatriotul nostru s-a clasat pe locul 5 la turneul $600 Pot-Limit Omaha, pentru un premiu de 50.732$.

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX

Mihai Niște e unul dintre cei mai cunoscuți grinderi români. Până în 2017 un jucător cu rezultate excelente online, profesionistul stabilit la Debrecen a făcut perfect trecerea către pokerul live. În urmă cu doi ani a avut un sezon fantastic, dublându-și suma totală câștigată în cazinouri, iar anul acesta a venit ca o confirmare a saltului său spectaculos în turneele live.

El a devenit la finalul săptămânii trecute primul român care reușește să facă o masă finală la World Series of Poker 2019, clasându-se pe locul 5 la $600 Pot-Limit Omaha Deepstack pentru 50.732$.

Turneul a avut 2.577 de jucători înscriși, iar compatriotul nostru a avut un run senzațional, visând chiar la trofeu. Niște ar fi fost al doilea jucător din țara noastră care câștigă o brățară WSOP, după ce acum doi ani Alex Papazian a intrat în istorie.

De această dată, însă, Niște a trebuit să se mulțumească doar cu un loc 5, la o competiție care a avut un fond de premiere uriaș. Deși abia a fost introdus în circuitul WSOP, turneul a strâns premii în valoare de 1.352.925$. Cum era de așteptat, masa finală a fost dominată de americani, Andrew Donabedian fiind cel care a cucerit brățara și cel care și-a asigurat un premiu de peste 200.000 de dolari.

Clasament final $600 Pot-Limit Omaha Deepstack


sursă foto: PokerNews

Grație rezultatului de la WSOP, Mihai a trecut de granița milionului de dolari câștigat din pokerul live.

Cel mai bun rezultat al său rămâne victoria de la High Rollerul Merit Poker Western Tournament, din Cipru, la începutul acestui an. Pe 14 ianuarie, Niște câștiga turneul și își adăuga în conturi suma de $162.621.

DIFERENȚELE DINTRE POT-LIMIT OMAHA ȘI NO-LIMIT HOLD'EM

Omaha este un joc de cărţi similar cu hold'em-ul, valoarea mâinilor fiind aceeaşi ca în orice stil de poker clasic (de la chintă royală - la high card). De asemenea, există tot patru runde de pariere (pre-flop, flop, turn şi river), lucrurile desfăşurându-se identic ca în hold'em din acest punct de vedere.

Diferenţa constă în faptul că dealer-ul îţi împarte patru cărţi (în loc de două), iar tu trebuie să formezi cea mai bună combinaţie de cinci cărţi posibilă, folosind întotdeauna două dintre cărţile din mână. Astfel, de pe board va trebui să utilizezi mereu trei cărţi. Insistăm pe acest lucru, pentru că, mai ales începătorii în disciplina discutată, familiarizaţi cu regulile de la Hold'em, de multe ori mizează sume mari crezând că au cu totul altceva: fie sunt tentaţi să folosească trei cărţi din mână, fie (mult mai frecvent) consideră că o singură carte din mână poate să intre în combinaţia câştigătoare. Aşadar, de fiecare dată la showdown vei folosi două cărţi dintre cele patru din mână şi trei de pe board.

Varianta pot limit înseamnă că cel care trebuie să acţioneze poate paria maximum suma care este în pot în acel moment. Adică 2000 de chip-uri într-un pot de 2000. În consecință, în pot limit omaha vei întâlni o dinamică foarte diferită față de no limit. Jocul este în esență unul "post-flop". Aceasta înseamnă dezvoltarea unor abilități diferite pentru a deveni un jucător puternic. Se estimează că în următoarea perioadă pot limit omaha va deveni cea mai jucată formă de omaha, astfel că e esențial să cunoști câteva secrete. Mai jos îți vom oferi câteva sfaturi utile pentru a avea o șansă în plus la PLO.

SECRETELE POT LIMIT OMAHA

Nu e un joc de hold'em cu 4 cărți

Multe dintre persoanele care trec de la hold'em la pot-limit omaha adesea nu studiază deloc diferențele. Ei nu se informează despre variabilele apărute și cred că sunt două jocuri foarte similare. Nu face această greșeală! În omaha se completează mult mai frecvent mâini mari, iar faptul că trebuie să folosești întotdeauna două cărți din mână schimbă fundamental lucrurile. În egală măsură, sistemul de pariere face din acest joc unul în care abilitățile post flop sunt cele mai importante.

Nu supraestima perechile mari

Este bine să pleci cu o pereche de ași sau popi în cele patru cărți de start, însă valoarea lor scade enorm prin comparație cu no limt hold'em. Textura boardului și numărul de jucători aflați în mână vor oferi un barometru al poziției tale în pot. Astfel, vei constata frecvent că o pereche mare între cărțile de start nu înseamnă aproape nimic, având în vedere că - grație sistemului de pariere - mult mai mulți jucătorii vor vedea cărțile comune. Fiecare deține patru cărți, astfel că posibilitatea să facă o combinație mare e direct proporțională. În concluzie, nu intra foarte adânc într-un pot, vrăjit de forța cărții de început.

Nu juca din afara poziției

Atât în hold'em, cât și în pot-limit omaha, jocul din afara poziției este în general o soluție proastă. Dar în PLO este o idee groaznică, deoarece de multe ori vei fi exploatat de adversar și vei ajunge foarte des să lupți pentru toate fisele cu o mână care de destule ori va fi catalogată cu indulgență drept "marginală".

Nu juca peste bankrollul tău

De destule ori, când faci trecerea de la no limit hold'em către pot limit omaha vei descoperi destui jucători slabi care evoluează la mize mai mari decât este indicat. Tentația e mare să evoluezi și tu pentru sume mai mari, crezând că îți vei rotunji mult mai ușor banca. 

Se prea poate să ai un edge important împotriva unor jucători, însă există destui "regulari" care pot să profite la rândul lor de pe urma ta. Ca atare, ia totul treptat și crește mizele respectând cu strictețe bankroll managementul. Îndreaptă-te pentru câștiguri mici, dar sigure, precum un adevărat grinder. Vei ajunge și la mize mai mari, cu potențial de câștig direct proporțional, odată cu descoperirea tuturor secretelor jocului.

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+123.76
Câștigate
59
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX