1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Românii scriu istorei la EPT Praga. 14 compatrioți au intrat în bani, doi dintre ei cu stackuri "monstru"

Românii scriu istorei la EPT Praga. 14 compatrioți au intrat în bani, doi dintre ei cu stackuri "monstru"

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2018-12-10 14:25:02

image Românii scriu istorei la EPT Praga. 14 compatrioți au intrat în bani, doi dintre ei cu stackuri "monstru"

Românii scriu istorie la Praga, în European Poker Tour National. 14 compatrioți ai noștri au intrat în bani la celebrul turneu, doi dintre ei numărându-se printre jucătorii cu cele mai multe fise: Narcis Nedelcu și Florian Duță.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

2468 de concurenți au venit în capitala Cehiei pentru ultimul mare turneu al anului 2018. Sunt și o mulțime de high rolleruri care se vor desfășura până pe data de 18 decembrie, dar evenimentul central e EPT National, cu un buy-in de 1100 de euro. După trei fighturi, din cei 2468 de jucători înscriși în luptă în Main Event au mai rămas 373. Aceștia au făcut de altfel și ITM-ul (au intrat în premii). Printre ei, și 14 reprezentanți ai noștri, care mereu s-au descurcat bine la Praga.

Capitala Cehiei e una dintre destinațiile predilecte pentru grinderii români. Distanța și prețurile abordabile fac din această ultimă mare competiție un obiectiv pentru ai noștri compatrioți. Iar 2018 poate fi un adevărat punct de reper, având în vedere runul excelent avut în primele zile. În acest  moment, 14 jucători din România au asigurat un premiu, dar ambițiile sunt mult mai mari: fiecare visează la masa finală și la un cec important, care să încununeze munca depusă în ultimul an.

Narcis Nedelcu și Florian Duță sunt îndreptățiți să aibă cele mai mari așteptări, judecând după stackurile pe care le dețin. Ei ocupă în acest moment locurile 3 și 4 la general, un alt român, Adrian Constantin, intrând și el în lista celor mai mari 20 de stackuri (locul 18).

Nedelcu, de neoprit

European Poker Tour National, din Praga, pare a fi turneul de suflet al lui Nedelcu. Acesta a rulat bine și anul trecut în același turneu, ocupând într-un final locul 16, pentru 15.150€.

Acum, românul nostru și-a folosit agresivitatea binecunoscută pentru a aduna cât mai multe fise, dar a fost ajutat și de noroc în câteva mâini cheie. 

Cu un stack monstru, el a devenit chip leaderul flightului 1A, chiar la ultimul nivel, după o întâlnire de ținut minte. Din UTG, Narcis a deschis cu 5-5, iar Marcel Scherrer a împins all-in, din hijack (71.000 jetoane). Asaf Turgeman a făcut și el același lucru, din cutoff (35.000 de fise). Narcis avea pot odds, contra a doi adversari, iar suma pe care trebuia să o pună la bătaie nu îi schilodea stackul. În consecință, a decis că e oportun să plătească. Scherrer a întors A-Q și Turgeman Q-Q. Narcis a fost extrem de norocos, lovind setul pe river și trecând de departe la conducerea fieldului.

"A mers foarte bine. Am câștigat o mulțime de poturi mici, însă am avut de două ori ași la popi și am câștigat de fiecare dată. Cel mai frumos pot a fost când cineva a vrut să mă bluffeze cu nouari pe un board A-Q-3-4 și eu aveam 3-4. Apoi, pe bubble, pur și simplu am rupt", s-a destăinuit Nedelcu pentru pokernews.com.

Cele mai importante stackuri ale românilor rămași în cursă:

  • Narcis Nedelcu - 954.500
  • Florian Duță - 887.000
  • Adrian Constantin - 485.000
  • Mihai Motocu - 335.000
  • Ștefăniță Fechete - 223.000
  • Dan Chișu - 206.000

De menționat că, spre deosebire de turneul de anul trecut, la rândul său un succes, în 2018 s-au strânns la European Poker Tour National mai mulți concurenți. Anul trecut "doar" 2017 competitori au luptat pentru premiile extrem de motivante. Marele câștigător a fost francezul Kalidou Sow, care l-a învins în heads-up pe americanul Jason Wheeler. Cei doi făcuseră un deal înainte, astfel că diferențele de bani nu au fost atât de mari. Câștigătorul cel mare s-a ales cu un cec în valoare de 675.000 euro.

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX