1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Previziuni triste pe 2019: "Vor fi multe inițiative de restricționare pe diverse planuri a jocurilor de noroc!"

Previziuni triste pe 2019: "Vor fi multe inițiative de restricționare pe diverse planuri a jocurilor de noroc!"

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2019-01-02 21:49:27

image Previziuni triste pe 2019: "Vor fi multe inițiative de restricționare pe diverse planuri a jocurilor de noroc!"

Pe finalul anului 2018, specialiştii anticipau că piaţa jocurilor de noroc din România va consemna o creştere de 20% faţă de anul  precedent, iar dezvoltarea acestei "industrii" va atrage tot mai multe investiţii. La finalul lui 2017 valoarea globală a pieţei jocurilor de noroc s-a situat la aproximativ 1,2 miliarde de euro. Raportat la această cifră, ar trebui ca în 2018 acestă sumă să ajungă la 1,5 miliarde de euro.

Deschide cont și joacă la casa de pariuri online recomandată cu un pachet de bun venit atractiv!

Cel puţin asta a susţinut Vlad Ardeleanu, directorul general Superbet, la Forumul Pieţei de Capital din România, organizat de cei de la FinancialIntelligence.ro. Potrivit acestuia, industria jocurilor de noroc a contribuit cu aproape 0,4% la Produsul Intern Brut (PIB) în ceea ce priveşte taxele datorate statului. Această cifră va creşte, însă, odată cu intrarea în vedere a noii Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului - de la 1 ianuarie 2019. Conform noilor reglementări în domeniul jocurilor de noroc, atât online cât și offline, se va percepe o taxă pe viciu de 2% din cifra de afaceri. 

Acest lucru înseamnă că toți operatorii de jocuri de noroc vor avea de plătit, pe lângă taxele pe care le au deja conform condițiilor de licențiere impuse de ONJN, și o taxă suplimentară pe viciu de 2% din cifra de afaceri. Această "cifră de afaceri” înseamnă, în principiu, toate încasările - indiferent de cheltuieli. (Tot ce trebuie să ştii despre taxa pe viciu găseşti în acest articol - OFICIAL - Taxa pe viciu în domeniul jocurilor de noroc de la 1 ianuarie 2019!)

La sfârşit de an, Doru Ghiorghiu (foto: romanianbookmakers.ro) - director executiv al Romanian Bookmakers (Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România) a acordat un interviu celor de la casinoinside.ro. Acesta consideră că măsurile legislative din 2018 au fost rezolvate eficient datorită faptului că asociațiile profesionale au format o echipă redutabilă de reprezentare. E de urmărit acum dacă respectivele asociaţii, de care vorbeşte Doru Ghiorghiu, vor avea acelaşi succes şi în 2019 - un an cu mari încercări pentru operatorii de jocuri de noroc.

De o mare importanţă este rolul unor asociaţiilor din zona activităţilor de natură patronală. Iar aici, pe lângă  Romanian Bookmakers, putem aminti şi de Rombet, Romslot, AOPJNR (Asociaţia Organizatorilor şi Producătorilor de Jocuri de noroc din România) sau Exprogame."Este foarte important că noi, cei din zona activităților de natură patronală, am căutat un mod cât mai eficient de lucru în comun în îndeplinirea obiectivelor noastre. Tot mai multe acțiuni au beneficiat de un efort conjugat", spune  Doru Ghiorghiu.

VEZI AICI TOP CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE ÎN 2019 ȘI BONUSURILE OFERITE!

Directorul executiv al Romanian Bookmakers îi încurajează pe toţi cei implicaţi în industrie la un efort susţinut în 2019, având în vedere noile prevederi din Ordonanţă. 

"Nu se prefigurează un an foarte liniștit. Această reunire a eforturilor trebuie să continue și să câștigâm cât mai mult în eficiență în cadrul acestui cerc. Din nefericire, prevăd că ne vom confrunta cu tot mai multe inițiative de anvergură locală de restricționare pe diverse planuri a jocurilor de noroc, inițiative care se pot transforma în proiecte de modificări ale cadrului de reglementare la nivel național", crede Ghiorghiu.

Directorul executiv al Romanian Bookmaker a exprimat şi un punct de vedere vizavi de noile modificări la OUG 77 / 2009 - care se referă la interzicerea promovării valorilor de jackpot și a bunurilor oferite în promoții.

Am înțeles foarte concret cum vor fi acestea interpretate de către reprezentanții ONJN, după cum ne-a fost expus de către conducerea Oficiului în cadrul dialogului din Consiliul Consultativ de pe lângă ONJN. Totuși, pentru a fi foarte clar operatorilor cum să își formuleze mesajele de promovare, precum și modalitățile de expunere a acestora, am transmis ONJN un set de întrebări de clarificare. Acestea au fost colectate de la operatori și transmise Oficiului cu rugămintea ca răspunsurile adresate să fie publicate pe portalul autorității, astfel încât să fie accesibile spre consultare tuturor companiilor

---a declarat Doru Gheorghiu 

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+83.04
Câștigate
47
Pierdute
26
2
Dan Ștefanescu
+60.94
Câștigate
21
Pierdute
9
3
Gabriel Morariu
+58.02
Câștigate
30
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX