Preliminarii Cupa Mondială 2022: răsturnare de situație în grupa României

2021-11-13 13:55:16 1,8k 0

Penultima etapă din faza grupelor preliminariilor Cupei Mondiale 2021 a adus un rezultat mai puțin așteptat, România remizând pe teren propriu cu Islanda (0-0), o echipă fără motivație, măcinată de absențe și de probleme interne. Astfel, „tricolorii” au pierdut statutul de favoriți la calificarea în Plat-off, din postura de ocupantă a locului secund în Grupa J.

De pasul greșit al naționalei antrenate de Mirel Rădoi a profitat Macedonia de Nord, care a urcat pe locul 2, după 5-0 în deplasare cu Armenia. Nord-macedonenii nu au avut probleme pe terenul pe care noi am pierdut (2-3). La pauză conduceau cu 2-0, apoi au mai marcat de trei ori. Enis Bardhi, de la Levante, a reușit o triplă.

Astfel, înaintea ultimei runde, România este pe locul 3, cu 14 puncte, unul mai puțin decât Macedonia de Nord. Al doilea criteriu de departajare este golaverajul. Și aici „tricolorii” stau prost: +3 față de +10, cât au rivalii.

Înaintea meciurilor de joi, naționala noastră era favorită clară la locul 2, având cota 1.35, în timp ce Macedonia de Nord avea cota 3.50. Situația s-a răsturnat:

În ciuda evidenței, nu este pierdută chiar orice speranță. În ultimul meci, „tricolorii” joacă în Liechtenstein, echipă care a primit nouă goluri de la germani, iar nord-macedonenii evolueaza  pe teren propriu cu Islanda. La Reykjavik a fost egal între cele două echipe, 2-2. Dacă islandezii nu s-au dat la o parte pe stadionul „Steaua”, cu siguranță că nu vor trata cu lejeritate nici meciul de la Skopje.

Un alt argument pentru a spera la „o minune” este reprezentat de rezultatele înregistrate de Macedonia de Nord pe teren propriu. Echipa antrenată de Blagoja Milevski a obtinut doar o victorie în această campanie de calificare, 5-0 cu Liechtenstein. În rest, 0-4 cu Germania, 0-0 cu România si 0-0 cu Armenia.

Așadar, se poate pune o miză mai mică pe „România termină pe locul 2”, la o cotă de 2.65.

Credit foto: sportpictures.eu

Autor

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la Sport.ro de peste 8 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pentru... citeste mai mult